mic979 Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Witam szanowne grono forumowiczów Z waszą pomocą niedawno kupiłem rowerek ale mam problem Rower jest trzymany tylko i wyłącznie w piwnicy Dziś chcąc sobie gdzieś pojechać zauważyłem mały nalot rdzy na łańcuchu Jak temu zaradzić ? WD-40 używałem do starego roweru ale wyrządził więcej szkód niż pożytku Więc jaki smar polecacie ?
Mod Team michuuu Napisano 5 Marca 2011 Mod Team Napisano 5 Marca 2011 Wszechmocny Rohloff. Reszta do poszukania na forum.
Fenthin Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Lub Finish Line Wet. Jeśli to tylko nalot, nie masz się czym przejmować, zejdzie podczas jazdy. A ogniwa nawet smarowanego łańcucha będą robiły się rude, gdyż smaruje się tylko sworznie.
Crazyk Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Wszechmocny Rohloff. Nie przypadł mi do gustu Polecam Finish Line Wet. Dobrze smaruje, jedyny minus to dość mocne brudzenie napędu.
Mod Team michuuu Napisano 5 Marca 2011 Mod Team Napisano 5 Marca 2011 Nie przypadł mi do gustu Polecam Finish Line Wet. Dobrze smaruje, jedyny minus to dość mocne brudzenie napędu. Może to kwestia nadmiaru oleju. Też stosowałem Finisha przed Rohloffem i specjalnie nie brudził napędu. Ale jeżeli chodzi o trwałość smarowania jak dla mnie Rohloff wygrywa.
wikrap1 Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Ciekła parafina. Najlepszy stosunek właściwości smarujących do ceny. za 2-3zł w aptece jest 100g buteleczka tego specyfiku.
premier2 Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Panowie, w TYM temacie powiedziano chyba wszystko i nie widzę sensu dublowania tematów... Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.