kregiel Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Witam Ostatnio w sklepie pytając o rower na swoje gabaryty tzn 2 metry wzrostu i 110 kg ;] Sprzedawca od razu zaoferował ten model na sezon 2011 tylko mnie zastanawia cena czemu aż 2500 zł. Proszę powiedzcie co w nim jest takiego super ;]. Oczywiście wolałbym coś z niższej półki cenowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Podziel się linkiem do roweru albo wklep jego partsy z palucha. Kiespko nam idzie wróżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.29.er/7729/45292/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Witam Ostatnio w sklepie pytając o rower na swoje gabaryty tzn 2 metry wzrostu i 110 kg ;] Sprzedawca od razu zaoferował ten model na sezon 2011 tylko mnie zastanawia cena czemu aż 2500 zł. Proszę powiedzcie co w nim jest takiego super ;]. Oczywiście wolałbym coś z niższej półki cenowej. 1. Giant 2. 29er To co wymieniłem powyżej też ma swój odpowiedni wpływ na cenę Edytowane 3 Marca 2011 przez afly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 ale nie uzyskałem odpowiedzi na swoje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Nie ma w tym rowerze nic "super" za taką cenę. Osprzęt średniej klasy w tej cenie, i tak jak wyżej podałem, jest to 29er, a wiec pewnego rodziaju nowosc na naszym rynku europejskim, do tego marża odpowiednia za markę Giant. Sprzedawca źle nie doradził, bo podobno wysokie osoby dobrze się czują na 29er, co mogę potwierdzic, niestety osobiście odstrasza mnie od nich cena (mam 192cm). To będzie chyba lepszym wyborem http://velo.pl/rowery/wyprzedaz/?id=341 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajdos1 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Jest to jeden z tańszych (jeżeli nie najtańszy) 29er na polskim rynku. Jak na tą cenę osprzęt ma przyzwoity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 czyli rozumiem że nic tańszego np ten http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.3/4718/39293/ w cenie 1500 zł nie będzie dobry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 czyli rozumiem że nic tańszego np ten http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.3/4718/39293/ w cenie 1500 zł nie będzie dobry ? Tylko że to jest rower Cross`owy a nie 29er. Musisz się zdecydować, czego potrzebujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Jakiegoś roweru do jeżdżenia po lesie i mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
11120pawel Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 to ten który za proponowałeś kregiel niestety nadaje się tylko do tego drugiego Moim zdaniem dużo lepszego od tego co zaproponował afly nie znajdziesz możesz ewentualnie poszukać w ofercie Krossa http://rowery.shop.pl/view/152 tu masz link do jednego Krossa - myślę że całkiem fajnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 masz na myśli ten roam 3 że tylko po mieście ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Przy twoich gabarytach, crossowy niestety tylko na miasto ewentualnie w lesie bardzo spokojne, płaskie dróżki. Mam odrobinę mniejsze gabaryty (194/105) i zaczynałem od crossa, ale po pewnym czasie zacząłem jeździć więcej, szybciej i w trudniejszym terenie, crossowy przestał wystarczać i kupiłem 29er. W crossowych amortyzatory są bardzo wiotkie pod 100kg. Pytanie jak chcesz jeździć. Edytowane 3 Marca 2011 przez leo1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 tzn tak lubię szybką jazdą czasami gdzieś są korzenie, gałęzie jak to w lesie nie tylko dróżki dla pikników ;p mógłby mi ktoś powiedzieć jakie są rodzaje rowerów z opisami ? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Masz pecha. Z taką masą i wzrostem musisz kupić coś solidnego abyś nie czuł, że cały rower pod tobą "pracuje". A to niestety kosztuje. Edytowane 3 Marca 2011 przez leo1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 czyli poniżej 2500 zł nie zejdę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Bardzo ciężko będzie. Ponadto ten Giant Talon 29 o którym pisałeś ma maksymalny rozmiar 20' który jest za mały na ciebie Potrzebujesz ramy 22-24" w zależności od proporcji ciała. Spójrz na to: Trek Marlin Edytowane 3 Marca 2011 przez leo1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 w sklepie pokazywali jakiegoś 29er za 2500 zł Giant'a ale nie jestem pewien w 100% czy to jest ten.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Tańszego Gianta 29 nie ma ;( Ten Trek jest w rozmiarze dla ciebie 23". Poza tym jesteś ciężki i rama pod tobą może kiedyś pęknąć a Giant słynie z nieuznawanie roszczeń gwarancyjnych, Edytowane 3 Marca 2011 przez leo1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Na szczęście nie jak Gary z pękających kominów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Owszem pękały do 2008, kiedy zmienili konstrukcję tego węzła ramy. Ale TREK na rynku polskim postępuje zgodnie z polityką firmy. A Giant traktuje nas jak trzeci świat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 przegladnij jeszcze oferte gt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igl4k Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 No ja bym polecał Authora Tractiona 29. Niestety teraz na początku sezonu jego cena jest mocno zawyżona. Mi pod koniec roku udało się go kupić właśnie za 2500 PLN i uważam ,że jest całkowicie wart swej ceny. Poszukaj coś po sklepach. Może coś jeszcze na magazynie mają. Przy Twoich gabarytach (zresztą podobnych do moich 204/95) szukaj 29'era. Jazda jest nieporównywalnie przyjemniejsza. Posiadam ramę 21' i wystarcza. Sztyca (350mm) ma jeszcze 3 cm do swojego minimalnego poziomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) A ja niestety przy 194, mam ramę 22" 400mm sztycę i zostaje jej jeszcze 3 cm do górnej granicy. Kregiel jak długie masz nogi? Spójrz na to: Author Dexter 21 kupujesz taką sztycę: BBB Longscrapper i powinno wystarczyć do długości nóg 98-100cm. Edytowane 3 Marca 2011 przez leo1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 nie mierzyłem ;p ale oferta prawie za 500 zł mniej od razu mnie zainteresowała ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi