bartekf500 Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 sPiDy współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. A jeśli możesz to opisz dokładnie sytuację ..ku ewentualnej przestrodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Postawiłem na trochę ostrzejsze mtb ze skoczniami źle postawiłem noge podczas lotu ze skoczni i poszło więzadło krzyżowe. Mega ból a zastrzyk znieczulający w kręgosłup to jest przeżycie 6 godzin nie ruszasz nogami takie uczucie ma podobno niepełnosprawny. Będę jak nowy dopiero po 6 miesiącach ... horror no ale jest ławeczka i domowa siłownia tylko to mnie ratuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekf500 Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Kur... to faktycznie niefajnie planowany powrót na rower to Grudzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Śmigam teraz 3o km dziennie w ramach rehabilitacji. Każdemu kto się zastanawia nad tym rowerem polecam. U mnie przeszedł testy a testy były różne hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki266 Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Witam. Też wczoraj dołączyłem do posiadaczy XTC. Przesiadłem się z Bouldera i jak to mówią...niebo, a ziemia W wątku podajecie, że waży ok. 13 kg. Sprawdzałem w katalogu u sprzedawcy - było 12? Ja po zmianie kół i opon ważyłem i komplet z pedałami wyszedł 12,1. Możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Witam. Też wczoraj dołączyłem do posiadaczy XTC. Przesiadłem się z Bouldera i jak to mówią...niebo, a ziemia W wątku podajecie, że waży ok. 13 kg. Sprawdzałem w katalogu u sprzedawcy - było 12? Ja po zmianie kół i opon ważyłem i komplet z pedałami wyszedł 12,1. Możliwe? On wyjściowo waży 12kg. Wyjściowo czyli bez pedałów bo za 4 tys. nie stać gianta na dołożenie podstawowych spd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 jak myślicie czy jest szansa na coś takiego by wykręcić niebieską blokadę amortyzatora a założyć taką pod obsługę manetki i wmontować manetkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 musiałbyś zmieniać tłumik, wg mnie nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 jaki koszt klamki tej niebieskiej blokady i tłumika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 odwróciłem mostek i kupiłem wreszcie spd teraz tylko buty i lampka cree z czerwonym akcentem no i licznik 1609 sigmy by się przydał może znajdzie się darmowy sponsor heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Koledze ukradli xtc3 - łączmy się w bólu i pilnujmy swoich... http://www.forumrowerowe.org/topic/95473-zabrze-skradziono-giant-xtc-3/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2011 ale brzydki wyszedł giant xtc 3 na 2012 rok nie żałuje zakupu xtc3 z tego roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 czy ktoś z was ma taki problem że co jakiś czas słychać metaliczne trzaski w okolicach korby suportu? jak temu zaradzić ? rozkręcać suport? przeczyścić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Korba na zewnętrznych łożyskach shimano? Jeśli tak to pewnie z tym jest problem, mój kolega ma podobnie w konie. Tu chyba można jedynie wymienić te łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Korba na zewnętrznych łożyskach shimano? Jeśli tak to pewnie z tym jest problem, mój kolega ma podobnie w konie. Tu chyba można jedynie wymienić te łożyska. problem rozwiązany. wystarczyło wyczyścić sztyce i przesmarować :D:D masakra Powiedzcie lepiej jak go ładnie i tanio odchudzić by zejść z dwunastu kilo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morghot Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 XTC świetna rama i ogólnie dobry rowerek. Sam jestem posiadaczem XTC 1 i jestem w nim zakochany nie wiem czy on we mnie bo jest dość ostro użytkowany ale chyba po to jest:) Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 spidy a gdzie Cie w ogole mozna spotkac? W augustowie nie widziałem nigdy ani Ciebie ani Twojego roweru, a na pewno bym zwrócił uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 2 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2011 jeżdżę codziennie po 20 km robię ogólnie te samą traskę tam koło hotelu warszawa ścieżki i lasy osiedla borki każdego dnia a co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 4 Października 2011 Udostępnij Napisano 4 Października 2011 no to musimy sie zgadac, bo tez tam jezdze z raz czy dwa razy dziennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 4 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2011 no to musimy sie zgadac, bo tez tam jezdze z raz czy dwa razy dziennie. Nie wiem czy dotrzymam tobie tępa ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 4 Października 2011 Udostępnij Napisano 4 Października 2011 nie wiem po czym wnosisz, po Augustowie jeżdżę niezwykle spokojnie. To ja raczej powinienem się bać, patrząc czytając jak katujesz rowery W każdym razie na pewno nie zaszkodzi poznać kolejnego miejscowego bikera A i rower chetnie oblookam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XTC3 Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam! Nowy jestem, więc kłaniam się nisko Do tej pory jeździłem w terenie antycznym Scott'em. Obecnie jeżdżę na XTC3 od 400km, tylko w terenie, gdy mam czas. Na co dzień Giant Ligero RS 1, świetny i szybki, miejski rower. Co do XTC3, to mimo wszystko lekki, bardzo szybki. Wciskasz pedał, a on idzie jak burza! Pedały założyłem SPD XT PD-M780 2012. Rower furczy jak trzeba, ale nie oznacza to, ze nie ma wad. Parę lat jeżdżę na rowerach, więc to i owo zmienię przy najbliższej okazji. Pierwsza poleci przednia przerzutka, z Deore na minimum XT. Na wiosnę hamulce, bo sprawują się dobrze, gdy jest sucho, ale np dzisiaj w błocie, wodzie, były momenty, że prawie nie hamowały. Co do amora, to uważam, że jest OK. Wiem co mówię, ponieważ mam 95 żywej wagi przy 185 cm. Nigdy nie wbił się cały, ale mam dość twardo ustawiony, ponieważ miękusia nie lubię. Mam siodełko Fizika. Chciałem je na początku wymienić, lecz firmowe jest bardzo wygodne. Póki co nie wymieniam go, choć na wiosnę założę staruszka Fizika ze względu na wagę. Łańcuch w błocie i deszczu potrafi się zablokować, złożyć, po zejściu z dużego koła na mniejsze. Też do wymiany w najbliższym czasie. Reasumując: pomimo problemów, o których wspomniałem, ani przez chwile nie żałowałem wydanych pieniędzy i mogę polecić ten rower każdemu, kto szuka szybkiego i lekkiego roweru. Proponuje jednak poszukać rocznika 2011. Mam nadzieję, że nie robię off topic'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.