bartekf500 Napisano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Nullum myślę że w sklepie bez problemu wymienią amortyzator na taki który będzie Ci odpowiadał, ewentualnie jeśli będzie droższy to będziesz musiał dopłacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nullum Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 oby ale jeśli wymieniać to na jaki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekf500 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Wszystko zależy od tego jaki masz fundusz na to. Ja czytając opinie na forum dotyczące amorków jeśli bym zmieniał to na jakiegoś FOX-a (jeśli masz więcej $$) jeśli nie to na Rebe. Dokładnie modelu nie podam bo nie wiem jak jest z max. wagą. Musiałbyś się w sklepie dowiedzieć, albo niech wypowie się ktoś kto zna się na amorkach. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 wedle rozpiski max nie ma a każdy i tak pompuje mniej niż podane wartości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nullum Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 powiedz mi czy możliwe jest żeby amortyzator praktycznie w większości się schował , sztywno pracował pod kimś kto waży 100 kg Mówie konkretnie o xtc 3... Nie czułem tej płynności , przyjemności z pracy nowego amora a bardziej czułem się jakbym jechał na moim starym bardzo wysłużonym rst na elastomerach !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 ten amor jest do 110 kg nie wiem w czym masz problem stary .... o co tu się rozchodzi dziś 30 km w terenie - rower po prostu płynie. fota u mnie w galerii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nullum Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Rozchodzi się o rozwianie wątpliwośc czy ten amor nie pracował prawidłowo bo koleś ze sklepu mi go źle zestroił , za mało dał powietrza etc. czy jest problem tylko i wyłącznie z moją wagą wypytuję się bo lepiej się na tym znacie a cholernie mi się podoba ten giant Spidy nie denerwuj mnie z tym twoim rowerem jest boski i dopóki nie kupię sobie takiego już nigdy nie popatrzę na twoje foty jak myślicie jaki rozmiar ramy wybrać mam 184 cm wzrostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekf500 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Dołączam się do odpowiedzi sPiDY-ego na rowerze się po prostu płynie nullum myślę jednak że źle gość w sklepie napompował. Ja ważę niecałe 80 kg jak go kupiłem to strasznie lekko chodził, myślałem że tak jest ok. Jak wsiadł mój kumpel o wadze prawie 100kg aby się "karnąć" to amorek się faktycznie cały schował jak pod wodę. po kilku dniach podjechałem do sklepu giant aby przerzutki dostroić i mi dopompowali amortyzator, chodzi ciężej ale odczuwalnie jest lepiej, dzisiaj jak kumpel wsiadł aby sprawdzić różnica już była spora ( nie zniknął) więc wychodzi na to że musisz go dopompować i powinno być ok A co do rozmiaru ja mam 177 i rozmiar M więc myślę że dla siebie L będzie idealna ale to już w sklepie sprawdzisz ( stojąc mając ramę pomiędzy nogami musi pozostać przestrzeń taka aby można było pięść włożyć ). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 niech ktoś da fotkę tabelki z ciśnieniami to zaraz wytłumaczę na czym zabawa polega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekf500 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 proszę : https://picasaweb.google.com/117768319600981006461/DropBox?authkey=Gv1sRgCI_XiqKP1MmHIQ&pli=1&gsessionid=s5aHnrTJ7WNmvDXTOCc1Zw# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 no i zauważcie ciśnienia dla skoku 80mm dla wagi 90+ - 175+ a dla 100-120 dla tej wagi 135+ wnioski uszczelki wytrzymają ciśnienie przeliczając tabelkę około 150kg przy skoku 100mm jaki jest w xtc ja bym poprosił w sklepie o nabicie do 150psi i wtedy jak schowasz to znaczy że jednak coś nie tak ale wątpię myślę że może być za twardy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 No i Tomek dobrze prawi - polać mu i jazda w las (ofc rowerem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nullum Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Dziś dołączyłem do grona posiadaczy xtc. Odbiór w sobote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekf500 Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 no i brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Dziś dołączyłem do grona posiadaczy xtc. Odbiór w sobote też trójka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 W tym xtc 3 nie podoba mi się tylko kierownica ... ale niedługo zmiana na prostą ritchey'a carbon np : coś takiego New kierownica http://www.youtube.com/watch?v=Ep9JlBdElBw&feature=related Konkret jazda Giant'em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nullum Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 tak xtc 3 2011 jest rewelacyjny ja myślałem o zmianie hamulców w tym rowerze powiedzcie mi co myślicie o zmianie samych tarcz na slx ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 fabryczne tarcze warte są 25 zł sztuka także wymiana jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 W tym xtc 3 nie podoba mi się tylko kierownica ... ale niedługo zmiana na prostą ritchey'a carbon np : coś takiego New kierownica nie no tu cie nie rozumiem, wiem firma dobra ale ani lekka ani tania i tak naprawdę nie karbonowa tylko w w oplocie karbonowym alu, ja kupiłem http://allegro.pl/kcnc-kierownica-sc-bone-31-8-scandium-128gr-bs-i1549357394.html i jest ok ale jak chcesz plastik to może http://allegro.pl/easton-ec70-carbon-133g-lemonbike-i1553165045.html powiedzcie mi co myślicie o zmianie samych tarcz na slx ? pomyślał bym nad klockami a może potem tarcze bo same tarcze niewiele pomogą chyba że większe ps. i jak moja rada odnośnie amorka pomogła?? pewnie przy tych ciśnieniach o których pisałem amor zmienił się w kamień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 serio to tylko oplot karbonowy ? gdzie to jest napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Jaką kierownicę prostą zaproponowalibyście do tego xtc 3 ? Bardzo proszę o pomoc i przydatne linki - z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Jeżeli sprzęt ma służyć do takiej jazdy jak na filmiku, to przejście na krótką i prostą pogorszy sprawę. Riser lepiej sprawdza się na zjazdach i generalnie ułatwia kontrolę nad rowerem. Natomiast jeżeli mimo wszystko prosta to EC70. IMO trudno o coś lepszego za te pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 A miał ktoś z was może kierownice Ritchey WCS superlogic carbon ? lub Ritchey WCS carbon? co o nich powiecie ? nie połamie ich ważąc 83 kg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 22 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Zadajesz pytania w niewłaściwym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Super koniec z rowerkiem - zerwane więzadło krzyżowe w kolanie mam spokój na 5 miesięcy - już po pierwszej operacji przede mną jeszcze druga cały sezon stracony . Nie wyrażę słowami swojego zdenerwowania. . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.