sPiDy Napisano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Jak zapytam co do wymiany by ważył 10 kg to usłysze pewnie wszystko oprucz ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 koła+ rurki na początek i masz 1kg mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Jak zapytam co do wymiany by ważył 10 kg to usłysze pewnie wszystko oprucz ramy No prawie wszystko oprócz ramy... koła i opony to min 1 kg mniej hamulce/korba ok 0,5 kg amor kolejne 0,5kg rurki i siodło ok 0,5 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Jak będziesz genialnych rad sluchal to każdy rower na wstepie musisz ulepszyć. Kup fajny rower i w droge. Jak coś padnie to mozna ulepszać. Zawsze najlepiej zarzadza się budzetem innych sent from my android using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 No prawie wszystko oprócz ramy... koła i opony to min 1 kg mniej hamulce/korba ok 0,5 kg amor kolejne 0,5kg rurki i siodło ok 0,5 kg Zrobie tak schudne nawet te 5 kilo co w zimę się uzbierało i na jedno wyjdzie hehehe same korzyści a sprzęt i kasa zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 6 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Nie wyjdzie na to samo. Największą różnicę odczujesz zmniejszając masę rotującą roweru, czyli koła. Napęd możesz wymienić dopiero wtedy, gdy obecny się zużyje, a kierownicę, mostek, sztycę przy nadwyżce gotówki w portfelu. Najważniejsze, żebyś jeździł, a do tego nie musisz mieć od razu rowerku ważącego poniżej 10kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Aha, czyli obręcze szprychy koła i dętka to podstawa. Dla mnie liczy się wytrzymałość ważę 82 kg lubie ostro jeździć a wytrzymałe koła pewnie muszą też swoje ważyć jeżeli jest to wybór między lekkością a wytrzymałością to dla mnie wybór pada na wytrzymałość. Typowy makrokesz wystarcza mi na tydzień ostrej jazdy potem koła korba pedały są do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekf500 Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Ja w swoim XTC na razie nic nie wymieniam, w sumie to troszkę inaczej wygląda bo ma biały amorek, białe pancerze linek i białe hamulce. Ewentualne odchudzanie zacznę w przyszłym roku jak już mi się trochę zjedzie osprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 u mnie amor będzie w kolorze czarnym ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 6 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Aha, czyli obręcze szprychy koła i dętka to podstawa. Nie.. Koło to obręcz, szprychy, dętka i opona. Plus piasta oczywiście. Typowy makrokesz wystarcza mi na tydzień ostrej jazdy potem koła korba pedały są do wymiany Sadysta. Współczuję temu Giantowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Jak będziesz genialnych rad sluchal to każdy rower na wstepie musisz ulepszyć. Kup fajny rower i w droge. Jak coś padnie to mozna ulepszać. Zawsze najlepiej zarzadza się budzetem innych sent from my android using Tapatalk Nie widzę w tym objawu geniuszu, a że dla niektórych fajny rower to ten z fajnym napisem na ramie to trudno. Nie zarządzam budżetem innych - odpowiedziałem na pytanie co wymienić i tyle. A rada że ma ulepszyć dopiero jak padnie... Wybacz ale jak pancerne koła, amor heble i rurki - jeśli rower nie wpadnie pod pociąg - mają sie same zużyć, bo zysk na kasecie i przerzutkach to góra kilkaset gramów. 13kg XTC to jak 911 z założoną blokadą na 50 km/h - taki "lansowóz" tylko do jazdy po centrum. Mój XTC nie był żadnym light-bikem ale uwierz mi że jazda rowerem o wadze 9,5 kg to dopiero frajda i przyjemność nieporównywalna z jazdą na 13 kg klocu - nie wspominając juz o wynikach w maratonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micropoint Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 a udźwignie toto 100kg? bo mi się podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 11 Marca 2011 Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 xtc udźwignie nawet jak odchudzisz do powiedzmy 9xxxg da radę bo jest to rama z potencjałem a nie zawsze lekkie znaczy drogie i słabe czasem lekko można połączyć z średnimi cenami i przyzwoitą wytrzymałością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smigalski Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witam, wszystkich . Ja mam GIANTA XTC 3 byłem z niego bardzo zadowolony do momentu pękniecia ramy i tu się skończyło moje pedałowanie Wspaniała firma GIANT nie uznała mi reklamacji , gdyż rower był za agresywnie eksploatowany. To stwierdził rzeczoznawca rowerowy. Kup sobie SCOTT-A albo TREK-A . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 20 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Sądząc po kilku powyższych postach, sPiDy kupił już Gianta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witam, wszystkich . Ja mam GIANTA XTC 3 byłem z niego bardzo zadowolony do momentu pękniecia ramy i tu się skończyło moje pedałowanie Wspaniała firma GIANT nie uznała mi reklamacji , gdyż rower był za agresywnie eksploatowany. To stwierdził rzeczoznawca rowerowy. Kup sobie SCOTT-A albo TREK-A . Z tego co wiem giant udziela 5-cio letniej gwarancji na ramę i pęknięcia się zaliczają do wymiany- przynajmniej u mnie w sklepie. gdzie te pęknięcie w jakich okolicach? i co takiego zrobiłeś że pękła rama xtc? :D:D używałeś jako podnośnika do samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 25 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Wczoraj widziałem na żywo tego XTC3 robi wrażnie bez porównania jeżeli chodzi o real a fotkę. Masywna rama wszystko dobrane kolorystycznie solidny wygląd i to mi się podoba Rower przyjdzie dopiero 7 kwietnia .Zleci - jak okres kobiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 No i jest w końcu bike http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1138-giant-xtc-3/ jak na złość dziś deszcz cały dzień pada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nullum Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam wszystkich bardzo serdecznie ( mój pierwszy post na tym forum) mam pytanie odnośnie amorka w xtc 3 ponieważ jest to tak piękny rower że już chciałbym go kupić, ale nie wiem czy dla mnie (ważę ok 100 kg) będzie wystarczająco dobry...?? jakie macie opinie ?? testowałem ten rower i był taki dziwny , wsiadłem na niego i praktycznie większość amortyzatora się schowała ( a podkreślam że pan ze sklepu próbował wpompować w niego troszkę powietrza ) Czy może rower był za mały na mnie tylko sprzedawca chciał to ukryć ?? Dlaczego te rowery mają biały amor a na stronce jest czarny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam wszystkich bardzo serdecznie ( mój pierwszy post na tym forum) mam pytanie odnośnie amorka w xtc 3 ponieważ jest to tak piękny rower że już chciałbym go kupić, ale nie wiem czy dla mnie (ważę ok 100 kg) będzie wystarczająco dobry...?? jakie macie opinie ?? testowałem ten rower i był taki dziwny , wsiadłem na niego i praktycznie większość amortyzatora się schowała ( a podkreślam że pan ze sklepu próbował wpompować w niego troszkę powietrza ) Czy może rower był za mały na mnie tylko sprzedawca chciał to ukryć ?? Dlaczego te rowery mają biały amor a na stronce jest czarny ? biały jest na rynek niemiecki trochę giant pomylił opisy ale to szczegół- co do amora pompuje się go max pod 90 kg. z tyłu jest taka podziałka i rozpiska. Jest to amor powietrzno olejowy - ładnie łapie w terenie nawet bardzo, brakuje tylko manetki do niego ale idzie się przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nullum Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 aha czyli dla mnie ten amor jest za słaby .... [edit] : trochę jestem tym faktem zasmucony bo mi się strasznie podoba ten rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 aha czyli dla mnie ten amor jest za słaby .... [edit] : trochę jestem tym faktem zasmucony bo mi się strasznie podoba ten rower wiesz podziałki podziałkami maja jakaś tolerancje - podpompujesz na maxa i powinno być good. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 da radę i pod 100kg sPiDy waga podana w katalogu czy real?? bo ciekawi mnie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nullum Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 to muszę chyba jeszcze jedną próbę zrobić a ty pewnie jesteś zachwycony rowerkiem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 wcześniej jeździłem szajsem piętnastoletnim lekko przyciśniesz na sztywnym amorku rower leci jak szalony hehe da radę i pod 100kg sPiDy waga podana w katalogu czy real?? bo ciekawi mnie to wpisałem z katalogu ale pewnie z 13,5 waży na wstępie zmieniłem zaciski do kół więc kilka gram jest lżejszy a pedały kupiłem byle jakie bo nie było w komplecie - zbieram na spd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.