Skocz do zawartości

[rower] Giant XTC 3 -opinie

sPiDy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak będziesz genialnych rad sluchal to każdy rower na wstepie musisz ulepszyć. Kup fajny rower i w droge. Jak coś padnie to mozna ulepszać. Zawsze najlepiej zarzadza się budzetem innych :)

sent from my android using Tapatalk

No prawie wszystko oprócz ramy...

koła i opony to min 1 kg mniej

hamulce/korba ok 0,5 kg

amor kolejne 0,5kg

rurki i siodło ok 0,5 kg

:D Zrobie tak schudne nawet te 5 kilo :) co w zimę się uzbierało i na jedno wyjdzie hehehe same korzyści a sprzęt i kasa zostanie :whistling:

• Mod Team

Nie wyjdzie na to samo. Największą różnicę odczujesz zmniejszając masę rotującą roweru, czyli koła. Napęd możesz wymienić dopiero wtedy, gdy obecny się zużyje, a kierownicę, mostek, sztycę przy nadwyżce gotówki w portfelu. Najważniejsze, żebyś jeździł, a do tego nie musisz mieć od razu rowerku ważącego poniżej 10kg. :)

Aha, czyli obręcze szprychy koła i dętka to podstawa.

Dla mnie liczy się wytrzymałość ważę 82 kg lubie ostro jeździć a wytrzymałe koła pewnie muszą też swoje ważyć jeżeli jest to wybór między lekkością a wytrzymałością to dla mnie wybór pada na wytrzymałość. :icon_lol: Typowy makrokesz wystarcza mi na tydzień ostrej jazdy potem koła korba pedały są do wymiany :P:devil:

• Mod Team

Aha, czyli obręcze szprychy koła i dętka to podstawa.

Nie.. Koło to obręcz, szprychy, dętka i opona. Plus piasta oczywiście. ;)

Typowy makrokesz wystarcza mi na tydzień ostrej jazdy potem koła korba pedały są do wymiany :P:devil:

Sadysta. Współczuję temu Giantowi. :bye2:

Jak będziesz genialnych rad sluchal to każdy rower na wstepie musisz ulepszyć. Kup fajny rower i w droge. Jak coś padnie to mozna ulepszać. Zawsze najlepiej zarzadza się budzetem innych :)

sent from my android using Tapatalk

Nie widzę w tym objawu geniuszu, a że dla niektórych fajny rower to ten z fajnym napisem na ramie to trudno. Nie zarządzam budżetem innych - odpowiedziałem na pytanie co wymienić i tyle. A rada że ma ulepszyć dopiero jak padnie... Wybacz ale jak pancerne koła, amor heble i rurki - jeśli rower nie wpadnie pod pociąg - mają sie same zużyć, bo zysk na kasecie i przerzutkach to góra kilkaset gramów. 13kg XTC to jak 911 z założoną blokadą na 50 km/h - taki "lansowóz" tylko do jazdy po centrum. Mój XTC nie był żadnym light-bikem ale uwierz mi że jazda rowerem o wadze 9,5 kg to dopiero frajda i przyjemność nieporównywalna z jazdą na 13 kg klocu - nie wspominając juz o wynikach w maratonach.

• 2 tygodnie później...

Witam, wszystkich . Ja mam GIANTA XTC 3 byłem z niego bardzo zadowolony do momentu pękniecia ramy i tu się skończyło moje pedałowanie :( Wspaniała firma GIANT nie uznała mi reklamacji , gdyż rower był za agresywnie eksploatowany. To stwierdził rzeczoznawca rowerowy. Kup sobie SCOTT-A albo TREK-A .

Witam, wszystkich . Ja mam GIANTA XTC 3 byłem z niego bardzo zadowolony do momentu pękniecia ramy i tu się skończyło moje pedałowanie :( Wspaniała firma GIANT nie uznała mi reklamacji , gdyż rower był za agresywnie eksploatowany. To stwierdził rzeczoznawca rowerowy. Kup sobie SCOTT-A albo TREK-A .

Z tego co wiem giant udziela 5-cio letniej gwarancji na ramę i pęknięcia się zaliczają do wymiany- przynajmniej u mnie w sklepie. gdzie te pęknięcie w jakich okolicach? i co takiego zrobiłeś że pękła rama xtc? :D:D:D używałeś jako podnośnika do samochodu? :)

Wczoraj widziałem na żywo tego XTC3 robi wrażnie bez porównania jeżeli chodzi o real a fotkę. Masywna rama wszystko dobrane kolorystycznie solidny wygląd i to mi się podoba :D

Rower przyjdzie dopiero 7 kwietnia .Zleci - jak okres kobiecie :D

Witam wszystkich bardzo serdecznie :) ( mój pierwszy post na tym forum)

mam pytanie odnośnie amorka w xtc 3 ponieważ jest to tak piękny rower że już chciałbym go kupić:), ale nie wiem czy dla mnie (ważę ok 100 kg) będzie wystarczająco dobry...?? jakie macie opinie ?? testowałem ten rower i był taki dziwny , wsiadłem na niego i praktycznie większość amortyzatora się schowała ( a podkreślam że pan ze sklepu próbował wpompować w niego troszkę powietrza :) ) Czy może rower był za mały na mnie tylko sprzedawca chciał to ukryć ?? Dlaczego te rowery mają biały amor a na stronce jest czarny ?

Witam wszystkich bardzo serdecznie :) ( mój pierwszy post na tym forum)

mam pytanie odnośnie amorka w xtc 3 ponieważ jest to tak piękny rower że już chciałbym go kupić:), ale nie wiem czy dla mnie (ważę ok 100 kg) będzie wystarczająco dobry...?? jakie macie opinie ?? testowałem ten rower i był taki dziwny , wsiadłem na niego i praktycznie większość amortyzatora się schowała ( a podkreślam że pan ze sklepu próbował wpompować w niego troszkę powietrza :) ) Czy może rower był za mały na mnie tylko sprzedawca chciał to ukryć ?? Dlaczego te rowery mają biały amor a na stronce jest czarny ?

biały jest na rynek niemiecki trochę giant pomylił opisy ale to szczegół- co do amora pompuje się go max pod 90 kg. z tyłu jest taka podziałka i rozpiska. Jest to amor powietrzno olejowy - ładnie łapie w terenie nawet bardzo, brakuje tylko manetki do niego ale idzie się przyzwyczaić.

aha czyli dla mnie ten amor jest za słaby ....

[edit] : trochę jestem tym faktem zasmucony bo mi się strasznie podoba ten rower :(

wiesz podziałki podziałkami maja jakaś tolerancje - podpompujesz na maxa i powinno być good.

wcześniej jeździłem szajsem piętnastoletnim :D lekko przyciśniesz na sztywnym amorku rower leci jak szalony hehe

da radę i pod 100kg

sPiDy waga podana w katalogu czy real?? bo ciekawi mnie to

wpisałem z katalogu ale pewnie z 13,5 waży na wstępie zmieniłem zaciski do kół więc kilka gram jest lżejszy a pedały kupiłem byle jakie bo nie było w komplecie - zbieram na spd :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...