Darmatt Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 Witam Jaka jest minimalna długość rury sterowej przy takiej konfiguracji: długość główki z nabitymi miskami: 12,8cm wysokość mostka: 3,9cm 2 x podkładka 1cm = 2cm razem: 18,7cm (a myślę o trzeciej podkładce +1) czy rura sterowa musi przechodzić przez całą długość główki mostka? Czy może dochodzić tylko do połowy? Sprawa pilna, z góry dzięki za info.
stefan2810 Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 Tak min. 3/4 powinna przechodzić przez mostek. Z tego co mi wiadomo.
rzymo Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 U mnie rura kończy się kilka mm powyżej górnej powierzchni mostka - akurat tyle, żeby kapsel od sterów wchodził do środka, ale nie dotykał rury (wtedy nie dało by się skasować luzów) - takie ustawienie uważam za bezpieczne. Natomiast rurę kończącą się w połowie wysokości mostka - nie.
NitroS Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 Może dochodzić do połowy, ale lepiej aby nawet wystawało. Ponieważ czasami są momenty w których ten mostek może jakimś cudem nam odlecieć. Nie wiem jakim ale znam takie przypadki. A Wracając do pytanie 19cm powinno być OK. Pozdrawiam.
BbartekK Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 najwyżej nie będzie tylu podkładek, a jak będziesz chciał wysoko - poszukasz mostka z większym kątem
Mod Team mrmorty Napisano 3 Marca 2011 Mod Team Napisano 3 Marca 2011 Przytniesz na "styk" i stracisz możliwość operowania podkładkami w przyszłości. Rura dłuższa o 1 cm nie zabierze Ci 10 miejsc na maratonie! Co do przechodzenia w 3/4 przez mostek - ubezpiecz się i zapisz się w kolejkę do dentysty!
netta1987 Napisano 3 Marca 2011 Napisano 3 Marca 2011 wszystko zależy od mostka bo są mostki które mają duży rozstaw śrub a inne mają mały lub mają tylko jedną
Sagitt77 Napisano 3 Marca 2011 Napisano 3 Marca 2011 Chyba tak to powinno wyglądać http://bikeboard.pl/index.php?d=porady&g=34&art=427
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.