madeRide Napisano 1 Marca 2011 Napisano 1 Marca 2011 Witam, Powoli zaczyna świecić słońce, śnieg znika, a dni robią sie cieplejsze.. Szukam chętnych osob, do wybrania sie raz za czas na jakiś wyjazd od 40-75km.. najlepiej po drogach, spokojnym tempem (bielsko-szczyrk, bielsko-jaworze-rudzica itd.) Pozdrawiam
madeRide Napisano 2 Marca 2011 Autor Napisano 2 Marca 2011 No to bardzo fajnie.. możesz sie ze mna skontaktować przez GG jak tylko zrobi sie cieplej - 3672718
Sissy Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 To i ja z chęcią dołączę - jazda bez spinki - to coś dla mnie Tylko proponuję lekko zmodyfikować nawierzchnię z drogi na np. szutry, żeby uniknąć dumb drivers w konserwach na ulicach Ps. W przyszłym tyg zamierzam oddać rower na wiosenny przegląd, no i mogę ruszać...
beskidbike Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Też jestem chętny na wspólne jazdy. Może być szosa albo teren, dystanse do ... ustalenia Tempo spokojne, wycieczkowe, bez pośpiechu i dla przyjemności. Jakieś treningi w ramach przygotowań do zawodów mnie nie interesują. Może by ustalić jakieś stałe miejsce na "ustawki"? Czekam na jakiś kontakt, mój gg 8842659
Sissy Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 No to mamy już czteroosobową silną grupę pod wezwaniem Co prawda aktualnie pogodę szlag trafił, ale w przyszłym tygodniu ma być lepiej , także myślę, że do tego czasu uda się nam jakoś wspólnie ustalić ten pierwszy, przełomowy termin na inaugurującą przejażdżkę
madeRide Napisano 16 Marca 2011 Autor Napisano 16 Marca 2011 Poki co myslałem o niedzieli.. niestety @beskidbike nie da rady.. ale wybiore sie pewnie z znajomym takze zapraszam
beskidbike Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 W niedzielę ma się wypogodzić, ale trza dziecko ochrzcić, także "siła wyższa"... Mam nadzieję że szybko będzie następna okazja na wspólną jazdę.
madeRide Napisano 23 Marca 2011 Autor Napisano 23 Marca 2011 Witam, 02.04 lub 03.04 zapraszam na wycieczke. Kierunek i dlugosc jeszcze do ustalenia.. Myślałem o Wegierskiej G. i Skrzycznym,'obiedzie' w Cieszynie.. pomysly mile widziane
Sissy Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Myślałem o Wegierskiej G. i Skrzycznym,'obiedzie' w Cieszynie.. pomysly mile widziane ale chyba nie w jeden dzień ta węgierska dziurka i Cieszyn - bo miał być lajcik podobno Jeżeli chodzi o termin, to proponowałbym niedzielę po śniadanku, czyli 03.04, a Wam jak pasuje ? A co do trasy, to proponuję przez wioski (Godziszka, Twardorzeczka, Radziechowy), zamiast "żywiecką" , bo inaczej to bardziej ostre koło się przyda niz mtb A może ktoś ma jakieś polne dróżki(szutry) obcykane w tamtą stronę?
Grand231 Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Ja mam obcykane bo tam często śmigam, 3.04 jak pogoda dopisze jak najbardziej ok. Moje gg jest na profilu.
beskidbike Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Wstępnie też się piszę. Dobrze byłoby określić rodzaj trasy: szosa? teren? Od tego zależy trochę dobór sprzętu(opon).
madeRide Napisano 24 Marca 2011 Autor Napisano 24 Marca 2011 @Sissy to dwie odmienne trasy, podane tylko tak dla rozeznania Jezeli ktos sie pofatyguje, spojrzy na mape i zaplanuje droge, to nie zostanie nic innego jak tylko sie umowić na tamten weekend. Tez bardziej skłaniałbym sie na 03.04 tuz po sniadaniu, malymi drogami przez wioski Chetni są, wiec wszystko zalezy od pogody
kallor Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Ile kilometrów zamierzacie pokonać i w jakim czasie? Może też bym się wybrał w niedzielę
Sissy Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Nie za dużo , bo ma być na lajcie (podobno)... niech madeRide się określi jako inicjator ale myślę, że na początek to z 40-50 km wystarczy btw: wczoraj odebrałem bike'a z serwisu, no i jak to po pierwszej przejażdżce w tym sezonie d...a boli
madeRide Napisano 29 Marca 2011 Autor Napisano 29 Marca 2011 Ano, ano.. jeżeli nikt nie wychodzi z innym pomysłem i akceptujemy trase na skrzyczne, to do lipowej jest 25km + wyjazd serpentyną na góre.. Po niedzielnym śniadanku byśmy sie wybrali i spokojnie jechali przed siebie
Grand231 Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 O ile się nie mylę to była cały czas mowa o węgierskiej górce? . Podaje przebieg trasy: Mój odnośnik, możemy dojechać na Matyskę i jechać dalej na Węgierską bądź wrócić się do Bielska.
madeRide Napisano 29 Marca 2011 Autor Napisano 29 Marca 2011 No chyba, że wolicie coś bardziej na spokojnie.. http://www.bikemap.net/route/877243#lat=49.8495&lng=18.90541&zoom=11&type=2 lub: lotnisko -> wapienica -> jaworze -> jasienica -> rudzica -> miedzyrzecze -> mazancowice -> bb
beskidbike Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Ponieważ jest to wyjazd "zapoznawczy" to ogólnie proponuję przyjąć: -wyjazd o godz.10 -miejsce spotkania, Lotnisko Aleksandrowice -dystans ok.50km, raczej po asfalcie(ja chyba na szosówce pojadę) Można pisać do mnie na gg 8842659 lub kom.503098781 PS.Wybieram się też dziś(środa) ok.16 na przejażdżkę, gdyby ktoś był chętny to pisać albo dzwonić
madeRide Napisano 30 Marca 2011 Autor Napisano 30 Marca 2011 W takim razie jesteśmy umowieni : -niedziela 03.04, lotnisko, godz.10 - kierunek rudzica lub goczałkowice
Sissy Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Znaczy się mamy po asfalcie mykać ?? Nie chcę być malkontentem i wichrzycielem, ale ta idea w ogóle do mnie nie przemawia Grand, a twoja trasa to też czarnuch? Bo rozumiem, rozpoczęcie sezonu i w ogóle lajcik, ale naturalne środowisko MTB to szutry, ścieżki a jak złapiemy formę to górki, więc... Ja nie mam szosówki(bo nie kręci mnie jeżdżenie pośród samochodów, wdychanie spalin i czekanie, aż któryś dureń-kierowca zepchnie mnie w najlepszym wypadku do rowu), a nabijanie kilometrów po asfalcie na MTB, to dla mnie siara... Mamy jeszcze pełne 3 dni do niedzieli, wymyślmy coś bardziej (bez urazy, bo nie piję do nikogo)... sensownego! Howgh!
beskidbike Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 naturalne środowisko MTB to szutry, ścieżki a jak złapiemy formę to górki, więc... Z całym szacunkiem Sissy,ale co jak nie ma formy? Bo w naszej okolicy to raczej nie ma ścieżek i szutrów bez górek Także albo szosa,albo MTB i góry,innej opcji nie widze,ale chetnie posłucham propozycji.
kallor Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 Wg mnie trasa madeRide do Goczałkowic jest dobra jak na pierwszy wspólny wyjazd. Jak wszytsko fajnie wypali to można następnym razem jechać na trasę typu "dalej ciekawiej trudniej"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.