Skocz do zawartości

[Hamulce tarczowe] Pomoc w regulacji ich w rowerze Born to run

cruz

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, tak. Zaraz mi tutaj wyskoczycie, ze po co kupowac makrocashowy sh*t jak mozna za 200 zl kupic cos normalnego. Rower ,,Born to Run'' byl kupiony na szybko i musze na nim przebolec do maja czy czerwca. Juz byly tyle przy nim robione... Pojawil sie obecnie problem z hamulcami. Tylnia tarcza oczywiscie wygieta. Dzisiaj wymienilem zardzewiale linki w hamulcach i mam problem z ustawieniem tylniego hamulca, tak zeby wywalalo mnie z siedzonka. W moim rowerze jest wszystko tak samo ustawiene tak jak na zdjeciu. Z jednym detalem w miejscu gdzie jest czerwona wygieta linia jest aluminiowa czesc przykrecona na dwa imbusy, dzieki ktorym idzie operowac calym hamulcem i regulowac odlegosc od tarczy. Hamulce rozkladalem czyscilem lozyska w srodku. Starte klocki hamulcowe zostaly wymienione na nowe. Sprezynka nasmarowana smarem. Od strony przezutek jest mozliwosc regulacji kluczem imbusowym nie ruchomej czesci klocka. Nie moge tego ustawic w taki sposob aby to odpowiednio dzialalo. Gdy mam naprawde znikome odleglosci, klocki hacza o tarcze nie dajac spodziewanego efektu. Przez okolo 3-4 miesiace od nowosci bylo ok. Kolo sie zatrzymywalo dzieki hamulcom.

Wiem, ze to sh*t. Mam zamiar to zmienic na maj-czerwiec, ale teraz musze przebolec bo jezdze tym codziennie do szkoly (5-6 km). Chyba, ze lepszym wyjscie jest kupienie vbrakeow. Jezeli tak to czy da sie to kupic bez zabojczej ceny. Mysle, ze moge wydac kolo 80-100 zl. Przeczytalem wszystkie watki dotyczace mojego roweru i nie znalazlem nic na ten temat

25954681.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...