Skocz do zawartości

[obręcze] KELLYS Draft 622x19

Existone

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, niedawno zakupiłem rowerek trekkingowo-crossowy Kellys'a (a dokładniej Exquisite). Mam pytania, co do ich obręczy - w crossach Kellys montuje bardzo wąskie koła i za każdym razem, jak podjadę pod jakiś krawężnik, to sie zastanawiam, czy się nie pogną, itp. I stąd pytanie do Was, drodzy forumowicze: czy ktoś z was miał okazję się styknąć z tymi kołami i jak sprawdzają się w styknięciu z jakimiś 1-2 cm krawężnikami, itp.? Dodam, że ważę 95kg.

Napisano

Uuuupss... Tutaj koła są grubsze i mniejsze... dzisiaj wyjeżdżałem ze skrzyżowania i jechałem chodnikiem, równolegle do mnie jechał jakiś kozak tradycyjnym Golfem II, to przycisnąłem i go wyprzedziłem - tyle że nie przyuważyłem wjazdu do bramyi uskoku w chodniku i tak przy ~40km/h zaliczyłem 2centymetrowy uskok. Obręczom nic się nie stało, ogólnie koła wyszły bez szwanku, ale w mojej miejscowości drogi dla rowerzystów są "pożal się, Boże". Mam nadzieję, że troszkę te kółka wytrzymają.

Ktoś jeszcze się z nimi spotkał?

Napisano

Obręcze kellysa ogólnie mają złą opinie bo obręcz turystyczna nie różni się od tej z przeznaczeniem "MTB" z tańszych modeli więc nie ma co kombinować tylko czekać czy coś się stanie.

Jako przykład mogę dodać, ze mój ojciec jeździ już 2 rok na Kellysie Definite na długie leśne wycieczki i wszystko z kołami jest ok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...