Existone Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Witajcie, niedawno zakupiłem rowerek trekkingowo-crossowy Kellys'a (a dokładniej Exquisite). Mam pytania, co do ich obręczy - w crossach Kellys montuje bardzo wąskie koła i za każdym razem, jak podjadę pod jakiś krawężnik, to sie zastanawiam, czy się nie pogną, itp. I stąd pytanie do Was, drodzy forumowicze: czy ktoś z was miał okazję się styknąć z tymi kołami i jak sprawdzają się w styknięciu z jakimiś 1-2 cm krawężnikami, itp.? Dodam, że ważę 95kg.
matkell Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 http://www.pinkbike.com/photo/5669412/ te koła nie nadają się do niczego innego jak do spokojnej, rekreacyjnej jazdy, ale myślę, że takie drobne krawężniki zaliczają się właśnie pod ta kategorie
Existone Napisano 28 Lutego 2011 Autor Napisano 28 Lutego 2011 Uuuupss... Tutaj koła są grubsze i mniejsze... dzisiaj wyjeżdżałem ze skrzyżowania i jechałem chodnikiem, równolegle do mnie jechał jakiś kozak tradycyjnym Golfem II, to przycisnąłem i go wyprzedziłem - tyle że nie przyuważyłem wjazdu do bramyi uskoku w chodniku i tak przy ~40km/h zaliczyłem 2centymetrowy uskok. Obręczom nic się nie stało, ogólnie koła wyszły bez szwanku, ale w mojej miejscowości drogi dla rowerzystów są "pożal się, Boże". Mam nadzieję, że troszkę te kółka wytrzymają. Ktoś jeszcze się z nimi spotkał?
matkell Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Obręcze kellysa ogólnie mają złą opinie bo obręcz turystyczna nie różni się od tej z przeznaczeniem "MTB" z tańszych modeli więc nie ma co kombinować tylko czekać czy coś się stanie. Jako przykład mogę dodać, ze mój ojciec jeździ już 2 rok na Kellysie Definite na długie leśne wycieczki i wszystko z kołami jest ok
laha321 Napisano 3 Marca 2011 Napisano 3 Marca 2011 buhahahahahah nice tak kolo :D:D pewnie ladka glepka musial byc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.