maciekjunior Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Mam prośbę o pomoc co do kupna adapterów do Treka 3700 Mój Trek chce kupić Hydrauliczne hamulce AVID JUICY THREE (koła przy tym też będę wymieniał ze względu na piastę) no i kompletnie nie wiem jakie adaptery kupić z tyłu chce tarcze 160 a z przodu do Amortyzatora Suntour DURO DJD tarcze 185. podsumowując prosze o odpowiedź jakie adaptery musze mieć do Mojego Treka: -z tyłu tarcza 160 -z przodu tarcza 185. Z góry dziękuje za odpowiedzi:)
Mod Team sznib Napisano 28 Lutego 2011 Mod Team Napisano 28 Lutego 2011 Adapter na przód taki: http://allegro.pl/adapter-pm-is-przod-180mm-i1479305999.html Z tego co widzę w ramie nie masz mocowania na tarczówkę więc lipa, podobnie nie polecam montowania Duro do tej ramy. Zmień ramę potem myśl o hamulcach.
maciekjunior Napisano 28 Lutego 2011 Autor Napisano 28 Lutego 2011 nie jestem pewien czy to to ale właśnie z tyłu jest mocowanie bo trek produkował też wersje Disc i była ta sama rama tylko dołożone hamulce tarczowe zaraz zrobię zdjęcie i wstawię jak to wygląda
Matti95 Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Witaj Rozumiem, że w ramie jest wejście pod zacisk (hamulec tarczowy). A będziesz kupował z jakieś aukcji czy ze sklepu? Jak w komplecie będą tarcze to powinieneś dostać odpowiednie adaptery pod ich rozmiar. Chyba, że ja tu coś nie rozumiem Jak nie to proszę o wytłumaczenie Pozdrawiam
stefan2810 Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 http://allegro.pl/adapter-pm-is-przod-180mm-i1479305999.html Jak coś to mam takie do sprzedania przód 180mm tył 160mm. Na przód jak chcesz 185mm to i tak w komplecie powinieneś dostać Avidowskie podkładki wiec powinno działać. Jak jesteś zainteresowany to sie odezwij.
maciekjunior Napisano 28 Lutego 2011 Autor Napisano 28 Lutego 2011 Tył wygląda tak : czy to tak powinno wyglądać? Witaj Rozumiem, że w ramie jest wejście pod zacisk (hamulec tarczowy). A będziesz kupował z jakieś aukcji czy ze sklepu? Jak w komplecie będą tarcze to powinieneś dostać odpowiednie adaptery pod ich rozmiar. Chyba, że ja tu coś nie rozumiem Jak nie to proszę o wytłumaczenie Pozdrawiam niestety nie ma tarcz i musze dokupić oddzielnie:/ wiec wątpie żeby mi dołożyli cokolwiek @Stefan na razie planuje i patrze czy tow wszystko wypali więc nie będe sie deklarował że je kupie:)
olomaster Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 trek do starszych ramach ma specjalne adaptery które kosztują 25 $ plus zagraniczna przesyłka. Wygląda to tak : http://cgi.ebay.com/TREK-KLEIN-FISHER-disc-brake-adapter-genuine-OEM-TREK-/140515059999?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item20b759a91f#ht_500wt_1156. Kolega przechodził już przez to i wybrał jednak zmiane ramy co i w tym przypadku proponuje. Pozdrawiam Olomaster
Mod Team sznib Napisano 28 Lutego 2011 Mod Team Napisano 28 Lutego 2011 Tył wygląda tak : czy to tak powinno wyglądać? Lipa, to są dziurki do przykręcenia bagażnika. Pomyśl o nowej ramce, jak chcesz duro to nie do XC ramka, ale np. Dragstar za ok. 250pln.
Tom3 Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 @maciekjunior, jest dokładnie tak jak mówi Olomaster, ale prócz na ebay'u możesz próbować u przedstawiciela ssc - sklepu sprzedającego rowery treka, mi się tak udało zakupić ten adapter i to dużo taniej niż 25$ a jak nie to pozostaje zmiana ramy.
maciekjunior Napisano 28 Lutego 2011 Autor Napisano 28 Lutego 2011 Mój odnośnik coś takiego znalazłem ale chyba rzeczywiście szkoda zachodu z kupowaniem tych specjalnych adapterów itp na razie kupie jakieś V-ki. Myślałem nad wymianą roweru ale niestety w tym roku nie wyrobiłem się w budżecie wiec potrzymam Treka jeszcze a co do tego Duro, może suntour Epicon? lepszy będzie?
tomke1 Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Mój odnośnik coś takiego znalazłem ale chyba rzeczywiście szkoda zachodu z kupowaniem tych specjalnych adapterów itp na razie kupie jakieś V-ki. Myślałem nad wymianą roweru ale niestety w tym roku nie wyrobiłem się w budżecie wiec potrzymam Treka jeszcze a co do tego Duro, może suntour Epicon? lepszy będzie? Kiedyś miałem ten adapter w ręce i całkiem spoko to się trzyma kupy. stary temat. Bez problemu do zamówienia w SSC albo u lokalnych dsytrybutorów (w tamtym roku w SSC wołali 40 a w sklepie w Gliwicach wzieli 49).
Mod Team sznib Napisano 28 Lutego 2011 Mod Team Napisano 28 Lutego 2011 a co do tego Duro, może suntour Epicon? lepszy będzie? Zdecyduj się co chcesz jeździć. Do XC Epicon lepszy, jak mają być skoki jakieś itp. to Duro i inna rama.
maciekjunior Napisano 28 Lutego 2011 Autor Napisano 28 Lutego 2011 Zdecyduj się co chcesz jeździć. Do XC Epicon lepszy, jak mają być skoki jakieś itp. to Duro i inna rama. nie, chyba zdecyduje się na epicona bo fakt że droższy ale wydaje mi się że do mojej jazdy bardziej będzie pasował i chyba lepszy jakościowo jest:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.