Skocz do zawartości

[Adapter] Avid JUICY THREE a Trek 3700

maciekjunior

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę o pomoc co do kupna adapterów do Treka 3700 Mój Trek chce kupić Hydrauliczne hamulce AVID JUICY THREE (koła przy tym też będę wymieniał ze względu na piastę) no i kompletnie nie wiem jakie adaptery kupić z tyłu chce tarcze 160 a z przodu do Amortyzatora Suntour DURO DJD tarcze 185.

podsumowując

prosze o odpowiedź jakie adaptery musze mieć do Mojego Treka:

-z tyłu tarcza 160

-z przodu tarcza 185.

Z góry dziękuje za odpowiedzi:)

Witaj ;)

Rozumiem, że w ramie jest wejście pod zacisk (hamulec tarczowy). A będziesz kupował z jakieś aukcji czy ze sklepu? Jak w komplecie będą tarcze to powinieneś dostać odpowiednie adaptery pod ich rozmiar.

Chyba, że ja tu coś nie rozumiem :wacko: Jak nie to proszę o wytłumaczenie ;)

Pozdrawiam :)

Tył wygląda tak : czy to tak powinno wyglądać?

Witaj ;)

Rozumiem, że w ramie jest wejście pod zacisk (hamulec tarczowy). A będziesz kupował z jakieś aukcji czy ze sklepu? Jak w komplecie będą tarcze to powinieneś dostać odpowiednie adaptery pod ich rozmiar.

Chyba, że ja tu coś nie rozumiem :wacko: Jak nie to proszę o wytłumaczenie ;)

Pozdrawiam :)

niestety nie ma tarcz i musze dokupić oddzielnie:/ wiec wątpie żeby mi dołożyli cokolwiek

@Stefan na razie planuje i patrze czy tow wszystko wypali więc nie będe sie deklarował że je kupie:)

trek do starszych ramach ma specjalne adaptery które kosztują 25 $ plus zagraniczna przesyłka. Wygląda to tak : http://cgi.ebay.com/TREK-KLEIN-FISHER-disc-brake-adapter-genuine-OEM-TREK-/140515059999?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item20b759a91f#ht_500wt_1156. Kolega przechodził już przez to i wybrał jednak zmiane ramy co i w tym przypadku proponuje.

Pozdrawiam Olomaster

@maciekjunior, jest dokładnie tak jak mówi Olomaster, ale prócz na ebay'u możesz próbować u przedstawiciela ssc - sklepu sprzedającego rowery treka, mi się tak udało zakupić ten adapter i to dużo taniej niż 25$ ;) a jak nie to pozostaje zmiana ramy.

Mój odnośnik coś takiego znalazłem ale chyba rzeczywiście szkoda zachodu z kupowaniem tych specjalnych adapterów itp na razie kupie jakieś V-ki. Myślałem nad wymianą roweru ale niestety w tym roku nie wyrobiłem się w budżecie wiec potrzymam Treka jeszcze a co do tego Duro, może suntour Epicon? lepszy będzie?

Mój odnośnik coś takiego znalazłem ale chyba rzeczywiście szkoda zachodu z kupowaniem tych specjalnych adapterów itp na razie kupie jakieś V-ki. Myślałem nad wymianą roweru ale niestety w tym roku nie wyrobiłem się w budżecie wiec potrzymam Treka jeszcze a co do tego Duro, może suntour Epicon? lepszy będzie?

Kiedyś miałem ten adapter w ręce i całkiem spoko to się trzyma kupy. stary temat.

Bez problemu do zamówienia w SSC albo u lokalnych dsytrybutorów (w tamtym roku w SSC wołali 40 a w sklepie w Gliwicach wzieli 49).

Zdecyduj się co chcesz jeździć. Do XC Epicon lepszy, jak mają być skoki jakieś itp. to Duro i inna rama.

nie, chyba zdecyduje się na epicona bo fakt że droższy ale wydaje mi się że do mojej jazdy bardziej będzie pasował i chyba lepszy jakościowo jest:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...