maciekjunior Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Mam prośbę o pomoc co do kupna adapterów do Treka 3700 Mój Trek chce kupić Hydrauliczne hamulce AVID JUICY THREE (koła przy tym też będę wymieniał ze względu na piastę) no i kompletnie nie wiem jakie adaptery kupić z tyłu chce tarcze 160 a z przodu do Amortyzatora Suntour DURO DJD tarcze 185. podsumowując prosze o odpowiedź jakie adaptery musze mieć do Mojego Treka: -z tyłu tarcza 160 -z przodu tarcza 185. Z góry dziękuje za odpowiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Adapter na przód taki: http://allegro.pl/adapter-pm-is-przod-180mm-i1479305999.html Z tego co widzę w ramie nie masz mocowania na tarczówkę więc lipa, podobnie nie polecam montowania Duro do tej ramy. Zmień ramę potem myśl o hamulcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekjunior Napisano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 nie jestem pewien czy to to ale właśnie z tyłu jest mocowanie bo trek produkował też wersje Disc i była ta sama rama tylko dołożone hamulce tarczowe zaraz zrobię zdjęcie i wstawię jak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witaj Rozumiem, że w ramie jest wejście pod zacisk (hamulec tarczowy). A będziesz kupował z jakieś aukcji czy ze sklepu? Jak w komplecie będą tarcze to powinieneś dostać odpowiednie adaptery pod ich rozmiar. Chyba, że ja tu coś nie rozumiem Jak nie to proszę o wytłumaczenie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 http://allegro.pl/adapter-pm-is-przod-180mm-i1479305999.html Jak coś to mam takie do sprzedania przód 180mm tył 160mm. Na przód jak chcesz 185mm to i tak w komplecie powinieneś dostać Avidowskie podkładki wiec powinno działać. Jak jesteś zainteresowany to sie odezwij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekjunior Napisano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Tył wygląda tak : czy to tak powinno wyglądać? Witaj Rozumiem, że w ramie jest wejście pod zacisk (hamulec tarczowy). A będziesz kupował z jakieś aukcji czy ze sklepu? Jak w komplecie będą tarcze to powinieneś dostać odpowiednie adaptery pod ich rozmiar. Chyba, że ja tu coś nie rozumiem Jak nie to proszę o wytłumaczenie Pozdrawiam niestety nie ma tarcz i musze dokupić oddzielnie:/ wiec wątpie żeby mi dołożyli cokolwiek @Stefan na razie planuje i patrze czy tow wszystko wypali więc nie będe sie deklarował że je kupie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 trek do starszych ramach ma specjalne adaptery które kosztują 25 $ plus zagraniczna przesyłka. Wygląda to tak : http://cgi.ebay.com/TREK-KLEIN-FISHER-disc-brake-adapter-genuine-OEM-TREK-/140515059999?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item20b759a91f#ht_500wt_1156. Kolega przechodził już przez to i wybrał jednak zmiane ramy co i w tym przypadku proponuje. Pozdrawiam Olomaster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Tył wygląda tak : czy to tak powinno wyglądać? Lipa, to są dziurki do przykręcenia bagażnika. Pomyśl o nowej ramce, jak chcesz duro to nie do XC ramka, ale np. Dragstar za ok. 250pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 @maciekjunior, jest dokładnie tak jak mówi Olomaster, ale prócz na ebay'u możesz próbować u przedstawiciela ssc - sklepu sprzedającego rowery treka, mi się tak udało zakupić ten adapter i to dużo taniej niż 25$ a jak nie to pozostaje zmiana ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekjunior Napisano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Mój odnośnik coś takiego znalazłem ale chyba rzeczywiście szkoda zachodu z kupowaniem tych specjalnych adapterów itp na razie kupie jakieś V-ki. Myślałem nad wymianą roweru ale niestety w tym roku nie wyrobiłem się w budżecie wiec potrzymam Treka jeszcze a co do tego Duro, może suntour Epicon? lepszy będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Mój odnośnik coś takiego znalazłem ale chyba rzeczywiście szkoda zachodu z kupowaniem tych specjalnych adapterów itp na razie kupie jakieś V-ki. Myślałem nad wymianą roweru ale niestety w tym roku nie wyrobiłem się w budżecie wiec potrzymam Treka jeszcze a co do tego Duro, może suntour Epicon? lepszy będzie? Kiedyś miałem ten adapter w ręce i całkiem spoko to się trzyma kupy. stary temat. Bez problemu do zamówienia w SSC albo u lokalnych dsytrybutorów (w tamtym roku w SSC wołali 40 a w sklepie w Gliwicach wzieli 49). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 a co do tego Duro, może suntour Epicon? lepszy będzie? Zdecyduj się co chcesz jeździć. Do XC Epicon lepszy, jak mają być skoki jakieś itp. to Duro i inna rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekjunior Napisano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Zdecyduj się co chcesz jeździć. Do XC Epicon lepszy, jak mają być skoki jakieś itp. to Duro i inna rama. nie, chyba zdecyduje się na epicona bo fakt że droższy ale wydaje mi się że do mojej jazdy bardziej będzie pasował i chyba lepszy jakościowo jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.