MacGarwolin Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Koledzy, mam problem. musze zakupić nowe oponki do mojego kellys'a salamandera. Jeżdżę po asfalcie oraz po leśnych i szutrowych drogach, ścieżkach. co lepiej wybrać? continental'a czy schwable? schwable racing ralph 26x2.10 preformance bedzie dobra? Jeżeli bardziej proponujecie Conti to podajcie model cena to max 100 za sztuke dzięki z góry za pomoc.
marcin1111 Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 http://www.bike-center.pl/index.php?p2274,maxxis-crossmark-26x2-10-exception-120tpi-kevlar-62a-opona ja ci proponuję tą, ludzie sobie bardzo cenią, bardzo szybka i dobrze trzyma na zakrętach, jak nie będziesz jeździć w błocie "po pas" to to będzie ideał ale i tam daje sobie radę. Dodatkowo kord 120tpi - wytrzymalsza i trwalsza (nie wiem jaki kord ma wersja performance). Mnie się wydaje, że rr ma trochę za rzadko rozmieszczone klocki aby brać ją w lekki teren i na asfalt, to jest typowa opona do maratonu i xc w cięższe warunki.
Rulez Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Weź Conti w rozmiarze 2" i będziesz bardzo zadowolony, w rozm. 2,2" da więcej komfortu. http://www.centrumrowerowe.pl/008305/Continental-Race_King_Pro_opona_MTB_26_zwijana/Produkt.aspx
Gość JGa Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 zwijana, ja jednak polecałbym ci rozmiar 2.2 moim zdaniem jedyny słuszny rozmiar dla tej opony. Ja kupując tą oponę wziąłem 2.2 znajomy 2.0, nie dość że większy balon daje bardzo dużo komfortu to jeszcze ta opona w terenie o wiele lepiej trzyma a różnica w oporach toczenia niemalże niezauważalnie między dwoma tymi rozmiarami
Rulez Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Ale lepiej zwijana czy drutowana? A jaką podałem ?
MacGarwolin Napisano 28 Lutego 2011 Autor Napisano 28 Lutego 2011 przepraszam nie doczytalem. :] to jest zwijana. szukam oponki ponieważ wybieram się w trasę suwałki-->przemyśl a mam gołe oponki dziękuję za pomoc a patrząc na Twoją Rulez aktywność w tematach opon to jestem pewny Twych rad
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.