Skocz do zawartości

[pompka] Problem

Szkielko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam problem z pompką. Ma ona dwa wloty, duży na zawór "samochodowy" i drugi mniejszy na "Prestę". Pompka cały czas pompuje na ten duży, a ja mam zawór na Prestę. Wiecie może jak zrobić, żeby pompowała na mniejszy, a nie na większy. Próbowałem chyba wszystkich sposobów. Poradźcie

Napisano

podaj model a pomyślimy bo jest kilka opcji

jedna z nich to taka że pompka musi być do góry zaworem jaki chcemy pompować tj. wentyl w najwyższej pozycji ale to zależy od pompki i czy miała tak od nowości czy stało się to po jakimś czasie

Napisano

z tego co mi wiadomo wajcha służy do trzymania wentylka a w środku jest gumowa kulka która decyduje o pompowanym zaworku wyjmij bolec trzymający wajchę wypchnij uszczelki po przez wciśnięcie czymś od strony wkładania wętli powinno składać się z 2 uszczelek 2 plastików i kulki która zapewne się klei przez co się nie przemieszcza względem plastików i nie blokuje jednego z zaworków należy ją wyczyścić i złożyć do kupy powinno być ok jak będziesz mało z tego rozumiał to napisz to zrobię manuala z podobną pompką

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...