Skocz do zawartości

[pompka] Pompka 2 w 1 do amortyzatora i dętek

Fludi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Możliwe, że taki temat był, ale jakoś nie bardzo takowy widziałem, więc...

Ostatnio przeglądałem katalog Spec'a, który wpadł mi w ręce i jest w nim takowa pompka: http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCEqProduct.jsp?spid=56908&gold_ses= . Z tego co rozumiem jest to pompka uniwersalna zarówno do amortyzatora jak i do kół? Zmiana trybu pompowania następuje poprzez kliknięcie...

Stąd też moje pytanie, czy jest jakaś alternatywa innych producentów dla tej pompki? Chodzi mi konkretnie o niewielką pompkę takiego typu 2 w 1, co ma uchwyt do ramy (najlepiej poza zatrzaskiem, jeszcze jakiś inny patent typu rzep, itp. co by zapobiegał zagubieniu). Może i wożenie pompki do amortyzatora w pewnym sensie jest bezcelowe, bo się pompuje go raz na jakiś czas, ale czasami może się przydać, szczególnie jak ktoś jeszcze eksperymentuje z ustawieniem ciśnienia. A nie chce się wozić dwóch pompek, tym bardziej, że tylko ta do dętek ma uchwyt, a do amorka niestety trzeba pakować w plecak.

Napisano

Świetny patent! Pompka do amorka to jak dla mnie póki co jedyne urządzenie, którym mogę napompować wygodnie szosę. Nabicie 110 PSI innymi pompkami jest z reguły niemożliwe, a jak możliwe to nie łatwe.

Jakby się jeszcze znalazło coś tańszego (i również mocowanego przy bidonie) to kupię na 100%.

Napisano

Świetny patent! Pompka do amorka to jak dla mnie póki co jedyne urządzenie, którym mogę napompować wygodnie szosę. Nabicie 110 PSI innymi pompkami jest z reguły niemożliwe, a jak możliwe to nie łatwe.

Jakby się jeszcze znalazło coś tańszego (i również mocowanego przy bidonie) to kupię na 100%.

jezeli chodzi o serwisowa to tylko lezyne 10 bar (ponad 140psi) wchodzi jak w masło dajel nie probowałem bo zafirki maja własnie max cisnienie 10 (nie chce przekraczać bo opona mtb potrafi ładnie wybuchnać także nawet nie chce wiedzieć jak to jest przy 10 bar)

chyba sa 3 modele ja akurat posiadam ta z drewniana raczzka z manometrem wyslakowanym do 15atm i mysle ze z powodzniem bym zamykał licznik jeżeli bym mial szytki w szosie

ps ostatecznie amora tez da rade bo amory maja przecież zwykłego schradera a ta pompka ma nakrecaną koncowke ktora swietnie trzyma ciśnienie

Napisano

Co do trudności z napompowaniem mówiłem również o serwisowych, ale odnośnie kupna to interesują mnie tylko przenośne/poręczne/etc mocowane przy bidonie.

Napisano

Co do trudności z napompowaniem mówiłem również o serwisowych, ale odnośnie kupna to interesują mnie tylko przenośne/poręczne/etc mocowane przy bidonie.

no wiesz ja ci podalem mozna powiedziec produkt z gornej półki ktory niestety troche kosztuje ale jest warty swojej ceny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...