afly Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Widać każdy ma inny gust, jak dla mnie czarne siodło i mogę śmigać bez problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 (edytowane) NIe chcę do końca podłamywać właściela ale mi też ten zestaw kolorystyczny zupełnie nie pasuje. Tylko to nie mój rower i najważniejsze aby się podobał właścicielowi Od zawsze się zastanawiałem kto wymyślił te niebieskie amory, nawet mając niebieskie dodatki przy ramie nie zdecydowałbym się na taki krok. Edytowane 1 Marca 2011 przez kosciczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 podsumowując kolor amorka powiem tylko że do odważnych świat należy pojawiło się światełko w tunelu odnośnie hamulców. Lada dzień mają wejść MT8 magury które są czarne kto wie hmm... To może jakieś niebieskie siodło SI no i te śruby w przedniej przerzutce. Kupiłem ja ale nie miałem zamienników żeby ja prze kolorować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Byl czas ze chcialem sprobowac sida, a ze byl w tym czasie (2009) w tym kolorze to podziekowalem. Sam w sobie jest bardzo ladny, problem w tym ze pasuje prawie do niczego PiOtRaS9000 troche pomyslu i pracy, a rower nawet z tym amorem bedzie ciekawy. Narzekajacych jeszcze raz zapraszam do lb, bialo-czerwony Boplight Marathon z niebieskim RS-em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Myślę ze zrób coś ze sztycą i mostkiem, do tego siodło bardziej pasujące i nie bedzie źle. Faktycznie Twoja Merida w takim mixie kolorystycznym prezentuje sie lepiej niż ten Boplight z lg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Sztyce chciał bym zostawić i nic w niej nie zmieniać uważam że była by to profanacja która powinna by zostać ukarana ucięciem reki. Natomiast mostek hmm w zasadzie to można by nad nim pomyśleć.Myślałem już o F99 ale Ok sugerujecie też anodę ale na jaki kolor ? Podkładek i amortyzatora czy może ramy (zielony)? siodło już postanowione że będzie inne (czarne z dodatkami zielonego lub niebieskie). a już zupełnie odbiegając od rzeczywistości jak będą wyglądały białe Saguaro? hahaha to by dopiero festyn, niedługo będę miał się okazje przekonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Tak sobie myślałem o Twoim amorku i jeśli chcesz mieć coś naprawde innegi i niepowtarzalnego to daj golenie to pracowni aerograficzej i pomalują go jak tylko sobie wyśnisz. Osobiście widziałbym to pomalowane w design ramy czyli z zielonymi "płomieniami" takimi jak ma Merida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 w sumie totalne przeciwieństwo wizualnie mojego roweru, i na pewno oba przyciągają wzrok patrząc na rozpiskę wygląda bardzo fajnie, nawet ta miniaturka, która się pokazała po nasunięciu na temat przed pierwszym kliknięciem spowodowała u mnie takie wewnętrzne 'wow, pewnie coś ciekawego', jednak to nie jest ten sprzęt z grupy 'stealth', a takie lubię niestety taka właśnie kanarkowa papuga ze zdjęć nie do końca przypada mi do gustu, ale mimo to gratuluję projektu - jest to maszyna, która może pomóc osiągać dobre wyniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Sprzętowo bardzo fajnie, ale kolorystycznie, to niestety tragedia Dobrze, że w ubiegłym roku jak ja SID'a kupowałem, to miałem wybór czarny z zielonym logo albo niebieski j.w. Wybrałem zielonego, chociaż też mi nie pasuje on do reszty roweru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 A co powiecie na Syntace F-99 ?? bo właśnie stałem się jego posiadaczem. 25,4 120mm cały czarny ale dopiero w sobotę odbiorę zważę i powiem co i jak. Ale czy czarny mostek poprawie trochę sytuację ?? Myślałem tez na nowa sztycą USE ten sam model ale niebieską anodę. Z tym ze chyba będzie już za bardzo się w oczy rzucać. W mostu wymieni się może śruby na tytanowe i jeszcze te rogi KCNC są lekkie, ale raczej nie za piękne wiec sam nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Jedno słowo: Photoshop I jakbyś dał zdjęcie z perspektywy "w akcji" , łatwiej byłoby docenić urok bajka. BTW, im dłużej patrzę na ten rower tym bardziej mi się podoba. Tzn chodzi mi głównie o amora i ramę Edytowane 3 Marca 2011 przez goldbloom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 mi to srebro bardzo nie pasuje - wrzuciłbym ten mostek bez myślenia i sztycę chyba też, choć anoda na sztycy nie będzie pasowała do niebieskości sida, mimo to będzie chyba trochę lepiej jakbyś kiedyś się szarpnął na ramę jakąś białą/czarną/srebrną/x-niebieską, to wyszłaby bardzo ładna ,aszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 To juz postep, sztyca czarna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Na razie nie, tylko mostek. Ewentualnie niebieska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrulek84 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 W kwestii zacisku sztycy. W swoim FLXie oryginalny Meridy przyciąłem na wysokość jaką wyjściowo miał w miejscu śruby. Teraz trzeba dokręcać ok 2NM więcej. Mimo wszystko mniej niż 8NM wystarczy. Trochę odsłonięte są teraz nacięcia w ramie i syfek się dostaje (1mm z boku i 4 z tyłu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 zawitał mosteczek Syntace F99 120mm 116gr. zaciski J&L Titanium Blue 53gr. waga całości 9041 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 11 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Meridian przeszedł wiele zmian Opony Mezcal 1,9 drut hamulce xtr M975 tarcze Marta SL na adapterach DT Swiss nowe śruby tytanowe i alu. zmieniam też siodło (jakiś model SLR TT zapewne) nowa Korba Sram z blatami Race Face suport Accent EX2 Waga wzrośnie do ok 9,3 ale zobaczy się dokładnie jak to będzie wyglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) Witam. Trochę czasu tu nie zaglądałem. Rowerek przeszedł parę zmian. Brake (Front): (Hamulec przedni) Shimano XTR M975A PM + śruby Ti LBS 233 Brake (Rear): (Hamulec tylny) Shimano XTR M975A IS + śruby Ti LBS 251 Cassette: (Kaseta) Sram X0 PG990 11-32 273 Chain: (łanńuch) Campagnolo Record + spinka Sram 280 Crankset: (Korby) Sram S2000 + blaty Race Face 701 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram X.0 2005 śruby tytan 208 Fork: (Widelec): Rock Shox Sid Team 100mm (po serwisie i wmianie olejów) 1510 Pedals: (Pedały) Exustar EP-25Ti 225 Rim Tapes: (Opaski) Izolacja 16 Rotors: (tarcze) Magura SL + DT adaptery CL-IS 275 Seat: (Siodło) Selle Italia Flite Kit Carbonio Flow 183 Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Soul Kozak 34,9mm 10 Shifters: (Manetki) Sram X.0 Gripshift + śruby alu 167 Stem: (Mostek) Syntace F99 120mm + śruby Ti LBS 110 Tubes: (Dętki) Maxxis Auto 283 Na FF330 wyszło 8955 natomiast na Mezacalach 1,9 Kevlar 9254 Edytowane 15 Marca 2012 przez PiOtRaS9000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Biały amortyzator i białe rogi. To by wiele zmieniło na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Po dość długiej nie obecności. Merida została sprzedana tak że temat do zamknięcia. Rama, oraz hamulce znalazły nowych właścicieli. Aktualnie pracuję już na FS - Pronghorn. P.S Sid właśnie szuka nowego właściciela i znajdzie się w dziale sprzedaję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi