Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

NIe chcę do końca podłamywać właściela ale mi też ten zestaw kolorystyczny zupełnie nie pasuje. Tylko to nie mój rower i najważniejsze aby się podobał właścicielowi :thumbsup:

Od zawsze się zastanawiałem kto wymyślił te niebieskie amory, nawet mając niebieskie dodatki przy ramie nie zdecydowałbym się na taki krok. :confused:

Edytowane przez kosciczek
Napisano

podsumowując kolor amorka powiem tylko że do odważnych świat należy :D pojawiło się światełko w tunelu odnośnie hamulców.

Lada dzień mają wejść MT8 magury które są czarne :) kto wie hmm...

To może jakieś niebieskie siodło SI no i te śruby w przedniej przerzutce. Kupiłem ja ale nie miałem zamienników żeby ja prze kolorować.

Napisano

Byl czas ze chcialem sprobowac sida, a ze byl w tym czasie (2009) w tym kolorze to podziekowalem.

Sam w sobie jest bardzo ladny, problem w tym ze pasuje prawie do niczego :icon_mrgreen:

PiOtRaS9000 troche pomyslu i pracy, a rower nawet z tym amorem bedzie ciekawy.

Narzekajacych jeszcze raz zapraszam do lb, bialo-czerwony Boplight Marathon z niebieskim RS-em :yucky:

Napisano

Myślę ze zrób coś ze sztycą i mostkiem, do tego siodło bardziej pasujące i nie bedzie źle.

Faktycznie Twoja Merida w takim mixie kolorystycznym prezentuje sie lepiej niż ten Boplight z lg :icon_lol:

Napisano

Sztyce chciał bym zostawić i nic w niej nie zmieniać :D uważam że była by to profanacja która powinna by zostać ukarana ucięciem reki. Natomiast mostek hmm w zasadzie to można by nad nim pomyśleć.Myślałem już o F99 :D ale

Ok sugerujecie też anodę ale na jaki kolor ? Podkładek i amortyzatora czy może ramy (zielony)? siodło już postanowione że będzie inne (czarne z dodatkami zielonego lub niebieskie). a już zupełnie odbiegając od rzeczywistości jak będą wyglądały białe Saguaro? hahaha to by dopiero festyn, niedługo będę miał się okazje przekonać.

Napisano

Tak sobie myślałem o Twoim amorku i jeśli chcesz mieć coś naprawde innegi i niepowtarzalnego to daj golenie to pracowni aerograficzej i pomalują go jak tylko sobie wyśnisz. Osobiście widziałbym to pomalowane w design ramy czyli z zielonymi "płomieniami" takimi jak ma Merida. :thumbsup:

Napisano

w sumie totalne przeciwieństwo wizualnie mojego roweru, i na pewno oba przyciągają wzrok :)

patrząc na rozpiskę wygląda bardzo fajnie, nawet ta miniaturka, która się pokazała po nasunięciu na temat przed pierwszym kliknięciem spowodowała u mnie takie wewnętrzne 'wow, pewnie coś ciekawego', jednak to nie jest ten sprzęt z grupy 'stealth', a takie lubię :P

niestety taka właśnie kanarkowa papuga ze zdjęć nie do końca przypada mi do gustu, ale mimo to gratuluję projektu - jest to maszyna, która może pomóc osiągać dobre wyniki :)

Napisano

Sprzętowo bardzo fajnie, ale kolorystycznie, to niestety tragedia :blink:

Dobrze, że w ubiegłym roku jak ja SID'a kupowałem, to miałem wybór czarny z zielonym logo albo niebieski j.w. Wybrałem zielonego, chociaż też mi nie pasuje on do reszty roweru...

Napisano

A co powiecie na Syntace F-99 ?? bo właśnie stałem się jego posiadaczem.

25,4 120mm cały czarny ale dopiero w sobotę odbiorę zważę i powiem co i jak.

Ale czy czarny mostek poprawie trochę sytuację ?? Myślałem tez na nowa sztycą USE

ten sam model ale niebieską anodę. Z tym ze chyba będzie już za bardzo się w oczy rzucać.

W mostu wymieni się może śruby na tytanowe :D i jeszcze te rogi KCNC są lekkie,

ale raczej nie za piękne wiec sam nie wiem.

Napisano (edytowane)

Jedno słowo: Photoshop ;)

I jakbyś dał zdjęcie z perspektywy "w akcji" , łatwiej byłoby docenić urok bajka.

BTW, im dłużej patrzę na ten rower tym bardziej mi się podoba.

Tzn chodzi mi głównie o amora i ramę :)

Edytowane przez goldbloom
Napisano

mi to srebro bardzo nie pasuje - wrzuciłbym ten mostek bez myślenia i sztycę chyba też, choć anoda na sztycy nie będzie pasowała do niebieskości sida, mimo to będzie chyba trochę lepiej :) jakbyś kiedyś się szarpnął na ramę jakąś białą/czarną/srebrną/x-niebieską, to wyszłaby bardzo ładna ,aszyna :)

Napisano

W kwestii zacisku sztycy. W swoim FLXie oryginalny Meridy przyciąłem na wysokość jaką wyjściowo miał w miejscu śruby. Teraz trzeba dokręcać ok 2NM więcej. Mimo wszystko mniej niż 8NM wystarczy. Trochę odsłonięte są teraz nacięcia w ramie i syfek się dostaje (1mm z boku i 4 z tyłu)

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
Napisano

Meridian przeszedł wiele zmian :D

Opony Mezcal 1,9 drut

hamulce xtr M975

tarcze Marta SL na adapterach DT Swiss

nowe śruby tytanowe i alu.

zmieniam też siodło (jakiś model SLR TT zapewne)

nowa Korba Sram z blatami Race Face

suport Accent EX2

Waga wzrośnie do ok 9,3 ale zobaczy się dokładnie jak to będzie wyglądało :)

• 5 miesięcy temu...
Napisano (edytowane)

Witam.

Trochę czasu tu nie zaglądałem.

Rowerek przeszedł parę zmian.

Brake (Front): (Hamulec przedni) Shimano XTR M975A PM + śruby Ti LBS 233

Brake (Rear): (Hamulec tylny) Shimano XTR M975A IS + śruby Ti LBS 251

Cassette: (Kaseta) Sram X0 PG990 11-32 273

Chain: (łanńuch) Campagnolo Record + spinka Sram 280

Crankset: (Korby) Sram S2000 + blaty Race Face 701

Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram X.0 2005 śruby tytan 208

Fork: (Widelec): Rock Shox Sid Team 100mm (po serwisie i wmianie olejów) 1510

Pedals: (Pedały) Exustar EP-25Ti 225

Rim Tapes: (Opaski) Izolacja 16

Rotors: (tarcze) Magura SL + DT adaptery CL-IS 275

Seat: (Siodło) Selle Italia Flite Kit Carbonio Flow 183

Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Soul Kozak 34,9mm 10

Shifters: (Manetki) Sram X.0 Gripshift + śruby alu 167

Stem: (Mostek) Syntace F99 120mm + śruby Ti LBS 110

Tubes: (Dętki) Maxxis Auto 283

Na FF330 wyszło 8955 natomiast na Mezacalach 1,9 Kevlar 9254

Edytowane przez PiOtRaS9000
  • 11 miesięcy temu...
Napisano

Po dość długiej nie obecności.

Merida została sprzedana tak że temat do zamknięcia.

Rama, oraz hamulce znalazły nowych właścicieli.

Aktualnie pracuję już na FS - Pronghorn.

P.S Sid właśnie szuka nowego właściciela i znajdzie się w dziale sprzedaję.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...