Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox revelation RLT TI Hero - jest wytrzymały?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ;) mam pytanie czy amortyzator Rock Shox Revelation RLT TI HERO jest wytrzymały, czyli długo na nim pojeżdżę :icon_question: :icon_question: :icon_question:

Jeżdżę dużo w XC ale lubię też wyskoczyć na jakiejś chopie. Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

post-134515-0-26878100-1298719876_thumb.jpg

Napisano

Ten amortyzator stworzony jest do ostrzejszej jazdy ale wszystko zależy od techniki skoków ,jeżeli nie będziesz lądował na przodzie pod ostrym kątem to i na RST Gilia możesz skoczyć najwyżej ci korki wyskoczą ;)

Napisano

Jeżdżę dużo w XC

do tego nie pasuje taki amor bo on ma 140mm skoku ale

lubię też wyskoczyć na jakiejś hopie

tu już nadaje się świetnie

prosze napisz jaka to rama bo nie wiem czy na xc się nie nadaje czy amor będzie mocno geometrię psuł

Napisano

Revel RLT z Power Bulge z tego co wiem ma 150mm nie 140.Zaden nowy juz nie ma 140.

• Mod Team
Napisano

Timon92 ,więc wg Ciebie mogę sobie RVL ustawić na skok 102 mm? Zdradź proszę jak to możliwe?

Jeśli się nie mylę to tego RVL można ustawić albo na 120 albo na 150 mm- co nie jest dowolną wartością.

Napisano

no i właśnie rozwiałeś moje wątpliwości rama może i wytrzyma ale do xc nie nada się na 100% z revelem do skoków może i owszem jeśli wzmocnienia nie osłabiły bo tak też bywa że podczas spawania osłabia się rama przez przegrzanie

Napisano

Niezbadane są ścieżki, prowadzące do rowerowej edukacji kocie...

A mnie interesuje nazwa tego widelca: hero? To jakiś oem? Nie spotkałem się jeszcze z takim nazewnictwem u rs'a.

• Mod Team
Napisano

Pewnie tak- oficjalnie RS przyznaje się tylko do RVL RLT Ti.

Normalnie chyba zakupię sobie jakiegoś Dual Aira- spędzony czas przy nim - bezcenne.

Napisano

Timon92 ,więc wg Ciebie mogę sobie RVL ustawić na skok 102 mm? Zdradź proszę jak to możliwe?

Jeśli się nie mylę to tego RVL można ustawić albo na 120 albo na 150 mm- co nie jest dowolną wartością.

Wystarczy znaleźć/dorobić podkładki All Travel i dociąć je na odpowiednią długość. Tym sposobem jeździłem przez pewien czas na Torze 115mm. Widziałem też kiedyś rower streetowy z Totemem SA obniżonym do 80mm.

Edit: o tutaj jest http://www.pinkbike.com/photo/5913804/?s5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...