KOSmal93 Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 Witam Obecne oponki nadają się już do wymiany, a ze względu, zę nie znam się na oponkach (starałem coś wyczytać na forum jednak "jeden rabin mówi tak, drugi rabin mów nie" na temat danej oponki) więc bardzo bym prosił o poradę. a więc jeżdzę głównie na bezdróżach łódzkich, często na afalcie, zależy mi na opopnkach lekkich o jak najmniejszych oporach toczenia, ale żebym nie wywalał się na pierwszym zakręcie na żwirowej drodze. Nie jężdze po mokrej trawie a tym bardziej w błocie, często lubie pojeździć szybko i bardziej agresywnie. Bardzo proszę o poradę, mam 140zł na komplet, obecnie mam tylko porównanie z starym rowerkiem od FR (high rollery i miniony) jednak teraz szukam oponek o wadze znacznie niższej (najlepiej mnie niż 600g na opone). Pozdrawiam i Dziękuje z góry za wyrozumiałość
Moror Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Idealne na bezdroża i asfalt będą Race Kingi zwijane w rozmiarze 2.2. Do tego zapewniają fantastyczny komfort jazdy, niskie opory toczenia, wagę <600g oraz będą w miarę trwałe. Ewentualnie możesz pomyśleć nad Maxxisami Crossmarkami.
Mod Team bogus Napisano 26 Lutego 2011 Mod Team Napisano 26 Lutego 2011 Osobiście brałbym Crossmarki w wersji zwijanej. Waga oscyluje w okolicach 580 gram.
KOSmal93 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Napisano 26 Lutego 2011 Dobrze dziękuje więc będę wypatrywał tych crossmarków jak również race kingów, znając życie i tak różnicy nie odczuje. O taką odpowiedź mi chodziło Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.