Armstrong Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 Poszukuję licznika z podświetlanym wyświetlaczem nie drogiego gdyż bardzo często jeżdżę po nocy,i tu bym prosił o linki jak macie
Mod Team sznib Napisano 26 Lutego 2011 Mod Team Napisano 26 Lutego 2011 Pojęcie "niedrogi" jest względne . Nonamy wszelkie daruj sobie, proponuję sprawdzoną markę czyli Sigmę, np. 1606L, 85pln: http://allegro.pl/licznik-sigma-bc-1606l-srebrny-model-2009-i1479122125.html jak chcesz taniej masz używkę za 39pln: http://allegro.pl/licznik-sigma-topline-bc-1606l-okazja-i1478392669.html
Wafel Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 TU jest nawet taniej. I zgadzam się, to jest najtańszy licznik, którego poprawnego działania możesz być pewien. Sigma to sprawdzona firma.
enduroriderPL Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Też mam 1606L i jakkolwiek nie jest to komputerek bez skazy to ma super wsparcie producenta jak przychodzi do reklamacji
rudek102 Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 A nie lepiej BC 1609? Nowszy a i ma jeszcze termometr Wysłano za pomocą GT-I5700 & Swype
detonator Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 Jednym ten termometr jest potrzebny, innym nie. Ja wybrałem BC-1609 ale bardziej ze względu na kolor i stylistykę niż na termometr ( choć on mi się czasem przydaje )
szczerb Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 Do czego używacie termometru w liczniku? Ja jak już wyjdę na zewnątrz to orientuje się czy jestem odpowiednio ubrany, bez wartości podanej w jednostce układu SI
enduroriderPL Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 Termometr nie jest wcale taki głupi: czasami ocena temp jest złudna i np poniżej 16*C zakrywam kolana a czasami nie czuć, że jest mniej. Niby głupie, ale potrafi być użyteczne.
detonator Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 Używam go z czystej ciekawości, np. będąc w górach na kilkudniowej wyprawie, lubię sprawdzić jaka jest temperatura np. na 800 mnpm a jaka na 1500 mnpm. Jednak wracając do podświetlania, to jak poprzednicy piszą- nie warto brać noname. Sprawdziłem to na sobie
szczerb Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 Też się powoli zaczynam za licznikami rozglądać, bo przy jednym lub dwóch rowerach odczuwam brak (tzn. w świeżo nabytej szosie definitywnie odczuwam brak, a w takim enduro/xc jeszcze się zastanawiam) i idąc za sugestią kogoś z tego forum rozejrzałem się za licznikami tej firmy: http://allegro.pl/echowell-eon-touch-licznik-9-funkcji-przewodowy-i1463509832.html + jest niedrogi + ma podświetlenie + wodoszczelny na zanurzenie ? termometr (sam nie wiem czy to dobrze, ale na pewno nie źle) - jakiś taki duży - dotykowy panel (używał ktoś tego? trochę się obawiam jak to w praktyce wyjdzie np w rękawiczkach długich...) BTW Nie chce robić OT, ale jakby osoby używające termometru w liczniku mogły przy okazji postów na temat rozwinąć nieco jak i po co z tego korzystają to byłbym dźwięczny
detonator Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 szczerb nie podam racjonalnego powodu, ale jestem na 'nie' dla licznika który podałeś. 70 zł i dotykowy ekran...? Moim zdaniem, to się wzajemnie wyklucza. Z resztą po co ekran dotykowy ? Do kwoty ~100 zł kupisz dobry licznik, o wymaganych przez Ciebie parametrach ( np. ta sigma 1609 )
szczerb Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 Na tym się pewnie skończy. Cateye'e, które mi się podobają dawno, dawno wyszły z produkcji a te aktualne są wybitnie szpetne. Jednak chętnie bym przeczytał opinie osoby, która miała do czynienia z tamtym ustrojstwem.
unigdz Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 http://www.biketop.pl/index.php?p1390,licznik-giant-axact-9-czarny ja kupiłem taki, ma podświetlenie i termometr, jestem zadowolony.
enduroriderPL Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 Dotykowy ekran w MTB/Enduro? No to się nie może dobrze skończyć Po mojej ostatniej akcji znacznie bardziej przywiązuję wagę do wsparcia posprzedażnego i na to proponowałbym zwrócić uwagę. Czy są podstawki, czy ktoś reklamował i z jakim skutkiem, czy były jakieś awarie. Niby licznik nie jest drogi, ale ja mając zestawy do dwóch rowerów nie byłem szczęśliwy na myśl o konieczności zmiany systemu. Moją reklamację opisywałem TUTAJ ale streszczę to w jednym zdaniu: odesłałem popsuty licznik bez żadnych papierów a Sigma odesłała mi nówkę sztukę tego samego modelu. To mi się podoba! Teraz naprawdę doceniłem to, że producent jest w EU a nie w CH G W i nie było żadnego mataczenia, marudzenia i odwracania kota ogonem. Powiem szczerze, że w PL to nawet bym nie próbował składać tej reklamacji.... Generalnie to polecam dokładną analizę oferty Sigmy i wybór jakiegoś sensownego modelu. Nie jest to mistrzostwo świata, ale działa, menu jest proste no i producent za rogiem
Armstrong Napisano 27 Lutego 2011 Autor Napisano 27 Lutego 2011 Właśnie się zastanawiam który z tych 2 zakupić Licznik nr.1 albo Licznik nr.2
Sonix Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Właśnie się zastanawiam który z tych 2 zakupić Licznik nr.1 albo Licznik nr.2 2
gruber69 Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Zdecydowanie Sigma, czyli opcja numer 2. Jedyna wada jaką znalazłem to stosunkowo łatwo rysujący się ekranik. Ale naklejone są na niego 2 folie, jedna z napisami a druga przezroczysta. Przezroczystą polecam zostawić do czasu aż sama się odklei. Ja oczywiście w szale rozpakowywania zerwałem obie:)
Wafel Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Sigma - akurat, jak już wcześniej pisałem, w przypadku licznika warto zainwestować w samą markę niż w 666 wypasionych funkcji, choćby dla świętego spokoju.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.