Skocz do zawartości

[licznik]

Armstrong

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję licznika z podświetlanym wyświetlaczem nie drogiego gdyż bardzo często jeżdżę po nocy,i tu bym prosił o linki jak macie :blush:

Napisano

TU jest nawet taniej.

I zgadzam się, to jest najtańszy licznik, którego poprawnego działania możesz być pewien. Sigma to sprawdzona firma.

Napisano

Jednym ten termometr jest potrzebny, innym nie.

Ja wybrałem BC-1609 ale bardziej ze względu na kolor i stylistykę niż na termometr ( choć on mi się czasem przydaje )

Napisano

Do czego używacie termometru w liczniku? Ja jak już wyjdę na zewnątrz to orientuje się czy jestem odpowiednio ubrany, bez wartości podanej w jednostce układu SI :P

Napisano

Używam go z czystej ciekawości, np. będąc w górach na kilkudniowej wyprawie, lubię sprawdzić jaka jest temperatura np. na 800 mnpm a jaka na 1500 mnpm.

Jednak wracając do podświetlania, to jak poprzednicy piszą- nie warto brać noname.

Sprawdziłem to na sobie :thumbsup:

Napisano

Też się powoli zaczynam za licznikami rozglądać, bo przy jednym lub dwóch rowerach odczuwam brak (tzn. w świeżo nabytej szosie definitywnie odczuwam brak, a w takim enduro/xc jeszcze się zastanawiam) i idąc za sugestią kogoś z tego forum rozejrzałem się za licznikami tej firmy:

http://allegro.pl/echowell-eon-touch-licznik-9-funkcji-przewodowy-i1463509832.html

+ jest niedrogi

+ ma podświetlenie

+ wodoszczelny na zanurzenie

? termometr (sam nie wiem czy to dobrze, ale na pewno nie źle)

- jakiś taki duży

- dotykowy panel (używał ktoś tego? trochę się obawiam jak to w praktyce wyjdzie np w rękawiczkach długich...)

BTW Nie chce robić OT, ale jakby osoby używające termometru w liczniku mogły przy okazji postów na temat rozwinąć nieco jak i po co z tego korzystają to byłbym dźwięczny ;)

Napisano

szczerb nie podam racjonalnego powodu, ale jestem na 'nie' dla licznika który podałeś.

70 zł i dotykowy ekran...? Moim zdaniem, to się wzajemnie wyklucza. Z resztą po co ekran dotykowy ?

Do kwoty ~100 zł kupisz dobry licznik, o wymaganych przez Ciebie parametrach ( np. ta sigma 1609 )

Napisano

Na tym się pewnie skończy. Cateye'e, które mi się podobają dawno, dawno wyszły z produkcji a te aktualne są wybitnie szpetne.

Jednak chętnie bym przeczytał opinie osoby, która miała do czynienia z tamtym ustrojstwem.

Napisano

Dotykowy ekran w MTB/Enduro? No to się nie może dobrze skończyć :) Po mojej ostatniej akcji znacznie bardziej przywiązuję wagę do wsparcia posprzedażnego i na to proponowałbym zwrócić uwagę. Czy są podstawki, czy ktoś reklamował i z jakim skutkiem, czy były jakieś awarie. Niby licznik nie jest drogi, ale ja mając zestawy do dwóch rowerów nie byłem szczęśliwy na myśl o konieczności zmiany systemu. Moją reklamację opisywałem TUTAJ ale streszczę to w jednym zdaniu: odesłałem popsuty licznik bez żadnych papierów a Sigma odesłała mi nówkę sztukę tego samego modelu. To mi się podoba! Teraz naprawdę doceniłem to, że producent jest w EU a nie w CH G W i nie było żadnego mataczenia, marudzenia i odwracania kota ogonem. Powiem szczerze, że w PL to nawet bym nie próbował składać tej reklamacji....

Generalnie to polecam dokładną analizę oferty Sigmy i wybór jakiegoś sensownego modelu. Nie jest to mistrzostwo świata, ale działa, menu jest proste no i producent za rogiem :)

Napisano

Zdecydowanie Sigma, czyli opcja numer 2. Jedyna wada jaką znalazłem to stosunkowo łatwo rysujący się ekranik. Ale naklejone są na niego 2 folie, jedna z napisami a druga przezroczysta. Przezroczystą polecam zostawić do czasu aż sama się odklei. Ja oczywiście w szale rozpakowywania zerwałem obie:)

Napisano

Sigma - akurat, jak już wcześniej pisałem, w przypadku licznika warto zainwestować w samą markę niż w 666 wypasionych funkcji, choćby dla świętego spokoju.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...