krzyzak06 Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 Nie mogę się zdecydować na żadną kasetę.. posiadam ramę DC amstaff i korbę FC M545, 2 rzędy myślę o czymś w przedziale 7-9 rzędów. Rower będzie stosowany do endruo. Będę także na nim skakał (nic dużego). W jakiej cenie można kupić przyzwoitą kasetę? (mam nadzieję że ~~150zł starczy) jakby się np. coś takiego nadało? http://allegro.pl/zestaw-kaseta-shimano-deore-lancuch-na-8-ctbike-i1463047918.html czekam na wszystkie rady
matkell Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 Moim zdaniem deore XT powinna się dobrze spisywać, ostatnio kupiłem 10-rzędową za 159zł więc warto śledzić promocje i szukać egzemplarzy z tamtego roku. Jeśli chodzi o pracę jestem z niej zadowoloy, zmienianie biegów jest płynniejsze w porównaniu do kasety Alivio
senjiro Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 Nie wiem czy do skakania kaseta XT będzie najlepszą opcją, niech bardziej się wypowie ktoś kto również jeździ bardziej ekstremalnie
matkell Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 jak odrzucisz deore lub chcesz dowiedzieć się więcej o częściach do skakania to warto zajrzeć na forum dh-zone, tam Ci wszystko opiszą z punktu widzenia użytkownika
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.