sebeq76 Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 Witajcie, mam nietypowe pytanie - potrzebuję rowerek treningowy, żeby odbudować mięśnie i kondycję po kontuzji kolana. Czy ktoś z Was używał czegoś takiego? Na allegro są takie sprzęty już od 100 zł, tylko nie wiem, czy one się do czegokolwiek nadają. Np. http://allegro.pl/rower-treningowy-rowerek-mechaniczny-7-lat-gwara-i1457788415.html http://allegro.pl/najlepszy-rower-treningowy-rowerek-rp8-gw-7-lat-i1460865793.html Czy na nich można trenować? Nie rozwalą się? Bo za stabilizator kolana zapłaciłem więcej :-) Od razu mówię, że potrzebuję czegoś takiego tylko do powrotu do zdrowia, nie zależy mi, żeby na tym jakoś potem trenować, więc nie potrzebuję niczego specjalnego. Szczególnie mile widziane opinie osób, które czegoś takiego używały do powrotu do zdrowia. Pozdrawiam, Sebeq
wikrap1 Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 Najlepiej byłoby z porządnym kołem zamachowym. Bardziej płynnie by się kręciło. W tego typu atrapach opór jest skrajnie nieregularny. Jeśli bd śmigał na zerowym oporze, to nie ma problemu. Ja używam roweru Active z marketu za 200zł. Ma koło zamachowe, połączone paskiem gumowymz korbą i daje się na nim zrobić aeroby, ale na tępówki nie ma szans, bo przy szarpaniu pasek gumowy się ślizga. Moja rada- szukaj czegoś z solidnym kołem zamachowym. Miałem okazję jeździć na podobnych do tego, co pokazałeś i jest to kupa totalna. http://allegro.pl/pr...1464226380.html - Nie wiem, jakiej jakości i trwałości jest to sprzęt, ale ma opór magnetyczny(bardziej płynny) i koło zamachowe poza korbą że tak powiem, także ja bym te 50zł dołożył i się nie męczył z oporem w tamtym g*. To nawet na prosty trening wystarczy, także powrót do zdrowia jak najbardziej.
Corratec Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 Dał bym spokój z tymi rowerami, cena raczej sama mówi za siebie, zero przyjemności z jazdy a jedynie męka. trzeba by dać z min. 400zł. i to za używkę
sebeq76 Napisano 25 Lutego 2011 Autor Napisano 25 Lutego 2011 Dał bym spokój z tymi rowerami, cena raczej sama mówi za siebie, zero przyjemności z jazdy a jedynie męka. trzeba by dać z min. 400zł. i to za używkę przecież pisałem, że to tylko na miesiąc, dwa, żeby odbudować mięśnie. do treningu nie będę tego używać, więc nie musi to być jakiś wypas. nawet nie mam miejsca w domu na to, po odbudowie mięśni oddam to komuś albo wsadzę do piwnicy.
senjiro Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 proponuje oglądnąć sobie na jakim rowerku przygotowywał się Obree do bicia rekordu w jeździe godzinnej:D
wikrap1 Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Te za 100zł po prostu działają tak, ze np jak korba jest pionowo, to opór jest nie do przejscia, a jak poziomo to w ogóle go nie ma itp i po prostu nie da się płynnie kręcić. Ten, co wysłałem chyba już da radę. Ja na podobnym śmigam z hamulcem z filca, a tu jeszcze magnetyczny. W droższe na chwilę zabawy chyba nie ma co inwestować
sebeq76 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Napisano 26 Lutego 2011 dzięki za propozycję, jak nie znajdę nic innego w tej cenie, to pewnie go wezmę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.