Gość Anonymous Napisano 11 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 Witam! To mój pierwszy temat na tym forum Mój problem jest następujący : na tylnej piaście po przejechaniu około 20km pojawia się luz. jest on niewielki ale jak się złapie za oponę i pobuja kołem na boki, to można go wyczuć. Pomaga dokręcenie konusa o 1/4 obrotu. Ale po kolejnych 20 km sytuacja się powtarza. Piastę rozłożyłem, wypłukałem benzyną jej wnętrze i kulki, nałożyłem nowy smar(jakiś shell brązowy do łożysk). Złożyłem i skręciłem konusy z wyczuciem. I po przejechaniu wspomnianego odcinka znowu mam luz :-( Na pewno nie następuje samoistne odkręcenie śrub. Dodam jeszcze że piasta jest noname, ale przy tak krótkich trasach(po gładkim asfalcie) chyba nie ma to większego znaczenia. Czasem zdarza mi się przejechać parę metrów na tylnym kole, może to przez to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 przepraszam, zapomniałem się zalogować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poledh Napisano 11 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 A jaka masz piastę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 11 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 a kontrujesz te konusy?? pewnie nie i dlatego dzieje sie tak jak się dzieję, konusy muisz mocno zakontrować nakrętkami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 11 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 Potwierdzam, jak nie zakontrujesz to caly czas kółko będzie luzy łapało 8) 8) 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 piasta to noname. Fakt, nie kontrowałem - po prostu dokręciłem konus i nakrętkę. Jutro pobawię się i zdam relacje. thx! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteks Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Na czym polega kontrowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.