Bambus Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam! Dziś w sklepie znalazłem kask Giro Indicator za 105 zł. Z tego co widzę w internecie kask stoi dużo drożej i trafiła mi się dobra okazja, żeby awansować w jakości kasku Obecnie jeżdżę w Kellys Orbital(nie polecam ;p) i nie wiem czy zainwestować w Giro... Czy ktoś miał do czynienia z tym kaskiem? Dzięki i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 używam go już 2,5 roku. Dałem 150zł i złego słowa nie moge powiedzieć. Jest to mój pierwszy kask więc nie mam porównania. Na początku troche grzałem sie w nim, ale po przyzwyczajeniu wszystko jest ok i jezdze w nim nawet przy 30stC. Gleb poważniejszych nie zaliczyłem, 2 razy uchronił mnie przed otarciami skóry na twarzy i kilka razy przed średniej wielkości gałęziami. System mocowania w giro jest bardzo wygodny, jedynie jak masz możliwość dokupiłbym te 2 podłużne gąbkowe paski(w komplecie są 2), mi ich troche brakuje ale to zależy od kształtu głowy. Dopóki nie będe musiał to kasku nie zmienie. W kazdym razie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bambus Napisano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Właśnie wróciłem z nowym Indicatorem! Zapłaciłem 59,90 zł!!! ;D Dzięki za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Indicator jest po prostu przyzwoitym, standardowym kaskiem. Masz ten komfort, że (o ile nie trafiasz na podróbkę w przeciwieństwie to różnych tanich skorupek ten spełnia normy atestu i zaabsorbuje taką energię na jaką projektuje się kaski. Pewnie, że wentylacja mogłaby być znacznie lepsza ale w większości przypadków będzie wystarczająca. Dopóki kask spełnia normy, ma sensowny system mocowania to reszta jest sprawą indywidualną(!), po trosze jak siodełko. Musi pasować. Nie do końca rozumiem tylko ten zwyczaj ekstazy niskiej ceny. Nie odbieraj tego osobiście bo to ogólne zjawisko i pełno takich postów wszędzie wokół. Jeszcze gdyby było to info dla innych o "promocji", z której można korzystać...w przecwinym razie po co o tym pisać. Niektórzy redukują dysonans po kiepskim zakupie - "słaby ale dałem mało" . Jednak kask jest OK (?). To jakiś powód to dumy kto upolował lepszą zdobycz ?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandro Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Jakies namiary na ten sklep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bambus Napisano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Koszalińskie Centrum Handlowe "FORUM". Kupiłem jeden z 2 ostatnich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.