Skocz do zawartości

[kaseta] ktorą: XT czy 7.0 ? Pod wzgledem: wagi/jakosci

dayus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Polecam SRAMa...jezdziłem i na xt i na sram... SRAm wolniej sie zużywa...łancuchy srama nie zrywaja sie tak łatwo ja shimano... a przypadkiem nie kupuj łancucha conex...

Napisano

Moja Sram 5.0 11-32 (8 rzędowa) waży 252 gramy. Nie sądzę, żeby jedna dodatkowa zębatka ważyła aż 70 gram więcej :)

Odnośnie wyboru to zależy jaki masz łańcuch. Jeśli Srama to bierz kasetę Srama, jeśli łańcuch masz Shimanowski to weź kasetę XT :) Ja polecam oczywiście zdecydowanie Sramowską kasetę :D

Gość kamoreks
Napisano

Czy ta waga jest tak naprawdę ważna? 50g w tą czy w tą.

Ludzie..... :twisted:

Napisano

Tak sram 7.0 wazy ponad 300 , nie powiem dokladnie bo mialem format kompa :/ , wazylem jakis czas temu... roznica miedzy 5.0 jest w sumie spora

ja mysle ze i jedna i druga kaseta byla by dobra , a sam wzial bym xt bo lzejszy a tez odchudzam rower ;)

Napisano

Akurat kaseta to wg. mnie lepsza jest Shimano (nawet porównując 990 i xt). Lżejsza i podobno trwalsza. No i tańsza. Za 145 zł można kupić nie tylko na Allegro ale i w niektórych sklepach internetowych. Teraz mam XT, poprzednio 970. Ale tylną przerzutkę i manetki (gripy) to akurat wolę Sramowskie. Przednią z kolei i korby Sh. Tak więc mam to wszystko strasznie wymieszane, ale działa dobrze.

Gość Anonymous
Napisano

Sram jest lepszy według mnie. Opinia subiektywna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...