Skocz do zawartości

[hamulec] hamulec hydrauliczny a pełne błotniki

fredzio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nurtuje mnie taki problem. Koło przód, pełne błotniki mam przymocowane, w sposób widoczny na fotkach.

Zdjęcie 1

Zdjęcie 2

Czy da się w takiej sytuacji założyć hamulec hydrauliczny, tak by błotnik został jak jest?

Napisano

Może i by dało radę jeżeli do adaptera(jeżeli taki posiadasz) zastosujesz dłuższą śrubkę dolną to powinno zadziałać.

Napisano

To trochę inaczej. Obecnie mam v-brejki. Rozważam kupno hydraulika, tylko na przód i zastanawiam się czy wyeliminuje to przedni pełny błotnik?

Adapter przykręca się z wewnętrznej strony (głośno myślę), a błotnik jest od zewnętrznej strony otworu.

Może jeszcze inne głosy, błotnika do zacisku piasty (o szybko zamykacz) się nie mocuje przecież?

Napisano

Ja miałem w poprzednim rowerku też taki błotnik tak zrobiony i mówię miałem jedną dłuższą śrubkę. Możesz kombinować tylko lepiej przed kupnem. może być problem jeżeli zrobisz tak jak ja ci radze dziwne wygięcie tego metalowego pręta wspierającego błotnik.

EDIT:

Moim zdaniem można zaradzić problemowi co pozwoli na pozostawienie błotnika, tylko nie wiem jak to wyjdzie u cb. U mnie było dobrze z obu stron ciut wygiąłem i śmigałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...