fredzio Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Nurtuje mnie taki problem. Koło przód, pełne błotniki mam przymocowane, w sposób widoczny na fotkach. Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Czy da się w takiej sytuacji założyć hamulec hydrauliczny, tak by błotnik został jak jest?
JaniszMTB Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Może i by dało radę jeżeli do adaptera(jeżeli taki posiadasz) zastosujesz dłuższą śrubkę dolną to powinno zadziałać.
fredzio Napisano 24 Lutego 2011 Autor Napisano 24 Lutego 2011 To trochę inaczej. Obecnie mam v-brejki. Rozważam kupno hydraulika, tylko na przód i zastanawiam się czy wyeliminuje to przedni pełny błotnik? Adapter przykręca się z wewnętrznej strony (głośno myślę), a błotnik jest od zewnętrznej strony otworu. Może jeszcze inne głosy, błotnika do zacisku piasty (o szybko zamykacz) się nie mocuje przecież?
JaniszMTB Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Ja miałem w poprzednim rowerku też taki błotnik tak zrobiony i mówię miałem jedną dłuższą śrubkę. Możesz kombinować tylko lepiej przed kupnem. może być problem jeżeli zrobisz tak jak ja ci radze dziwne wygięcie tego metalowego pręta wspierającego błotnik. EDIT: Moim zdaniem można zaradzić problemowi co pozwoli na pozostawienie błotnika, tylko nie wiem jak to wyjdzie u cb. U mnie było dobrze z obu stron ciut wygiąłem i śmigałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.