Darek14 Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Czy ktoś się orientuje jaka jest efektywna (horyzontalna) długość górnej rury w rowerze Author Codex (lub Airline, Zenith, Reflex, Stratos - mają taką samą geometrię) 20"? Na stronach Authora i Velo nie ma podanego interesującego mnie parametru - podają tylko długość mierzoną "po rurze". Napisałem do Velo, ale przysłali mi geometrię bez efektywnej długości górnej rury.
Mod Team Pixon Napisano 24 Lutego 2011 Mod Team Napisano 24 Lutego 2011 Strona Author'a rzeczywiście milczy. Może powinieneś zadzwonić do Velo i poprosić ich, żeby podali konkretnie ten wymiar T/T h z dopiskiem horyzontalnie
Darek14 Napisano 24 Lutego 2011 Autor Napisano 24 Lutego 2011 Z Velo otrzymałem odpowiedź: "Producent nie podaje tej wielkości, dlatego też nie jesteśmy w stanie przekazać Panu takiej informacji". Napisałem do Authora, może odpowiedzą.
Darek14 Napisano 24 Lutego 2011 Autor Napisano 24 Lutego 2011 Dzięki. Dzisiaj przymierzałem się do Authora 20" - na wysokość może być, ale wydawał mi się jest za krótki. Muszę się jeszcze zastanowić, ale chyba będę szukać innej ramy. Niestety, z crossowymi nie jest tak łatwo. Czy moglibyście zdradzić jak to można policzyć? na pewno przyda się na przyszłość.
spootnick Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Ja bym odjął dwa zielone odcinki od bazy kół pomniejszonej o wartość wynikającą z F/R. Wystarczą funkcje trygonometryczne i twierdzenie kosinusów. Można zastosować uproszczenia, tylko nie wiem na ile wynik będzie niedokładny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.