Jarek516 Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Siema. Jak w tej przerzutce ma isc linka ? Bo nie moge nic wymyslic heh http://rower-sport.p...dcde6a30b8b34f8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Nawet opisu nie chce Ci się przeczytać... Konstrukcja Z Podwójnym Ciągiem pozwala na zamontowanie na ramach z dolnym i górnym prowadzeniem linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Linka może iść w dolnym jak i górnym naciągu, sam posiadam takowy model w rowerze i linka idzie od góry. Co do owego modelu przerzutki odradzam ją do roweru do typowego XC gdyż posiada pochył prowadnicy odpowiedni do ram trekkingowych - objawia się to niemożnością prawidłowego wyregulowania przerzutki, zawsze będzie ci coś odzierać(sam się na to nadziałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nie widzę, żeby w technicznych dokumentach shimano bylo jakieś rozdzielenie między przerzutki do korb 48t i 44t. Wg mnie będzie pracować doskonale z korbą 44t. Wystarczy prawidłowa regulacja. Instrukcja na technicznych stronach shimano, jeśli ktoś ma z tym problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Chyba jednak jest rozgraniczenie bo np. Alivio downswing kompatybilne jest z 42 i 48t, ale z 44t już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ja przynajmniej nie znalazłem żadnych ograniczen, trzeba dokładniej zerknąć. Sprawdziłem, ta przerzutka będzie pracowała z największą zębatką 44T i 48T. http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Deore-XT/FrontDriveSystem/SI_6K9FG_En_v1_m56577569830604945.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nie chce mi się za bardzo rozpisywać więc powiem tylko tyle że ta przerzutka zakres poprawnej pracy ma w kącie rury podsiodłowej w zakresie 63-66st a w 95% ram nachylenie rury podsiodłowej jest w zakresie 66-69st więc niemożliwe jest poprawne wyregulowanie tej przerzutki, no chyba że ma się odpowiednią ramę. Jest to przerzutka niestandardowa bo standardem jest kąt 66-69, ja sam nieświadomy tego problemu zakupiłem ją w promocyjnej cenie na wyprzedaży myśląc że będzie ok, naciełem się dlatego ostrzegam. Dla potwierdzenia moich słów przesyłam link do tematu o tym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nie zrozumieliśmy się w takim razie. Inaczej zinterpretowalem "pochył prowadnicy". Jednak biorąc ten parametr pod uwagę, przyznam Ci rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal962 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Są 2 wersje jedna 69-66 druga 66-63. W opisie nie napisane jest który to model, a 761 sam miałem w treku 6500-8500 i nie było problemu. Grand231 nie wprowadzaj ludzi w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zergonyac Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam. Ostatnio rozkrcałem mojego xtka do czyszczenia, po czym go ponownie zlozylem. Teraz zauważyłem, że jedno kółko (mówię o rollach w przerzutce) chodzi dosyć ciężko - kręci się jakby z większym oporem niż drugie kołko. Ma tak być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Założyłeś źle kółeczka, przy zakładaniu górne kółko ma mieć luz roboczy ze względu na zmianę przełożeń, dolne takiego luzu mieć nie może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zergonyac Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Co to znaczy, że powinien być luz roboczy ? Może brakuje mi jakiegoś elementu (jakiejś podkładki ?) Nie zgubiłem czegoś czasem ? Oto zdjęcie : Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Prawidłowe ułożenie kółeczek, to pierwsze na dole, drugie na górze-luz roboczy oznacza że możesz kołysać kółeczkiem na boki w dość dużym zakresie w dolnym takie zjawisko nie może występować przesyłam foto link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zergonyac Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ok, dzięki Ci bardzo. Pokombinuję jutro i jakby co to będę pisać Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.