Mikan Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Witam! Czy orientuje się ktoś czy w Holandii istnieją wypożyczalnie rowerów, w których można wypożyczyć rower z pkt. A a oddać w B. Chciałbym wypożyczyć w Amsterdamie, oddać w Rotterdamie. Słyszałem o czymś takim w Norwegii a co z Holandią? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qjon777 Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 W Holandii jazda na rowerze jest bardzo popularna, wiec przypuszczam ze nie powinno byc problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikan Napisano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 A jakieś namiary na konkretne firmy? Przejrzałem strony www najpopularniejszych wypożyczalni w Amsterdamie i nigdzie nie było wymienionej takiej usługi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burak Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Tak szczerze, to będzie problem. Trochę szukałem (w języku niderlandzkim) i też niczego nie znalazłem. W Holandii rower jest jak buty - każdy ma swój. Wypożyczalni jest mnóstwo. Właściwie w każdym średnim miasteczku jest, ale są to małe prywatne przedsiębiorstwa. W Holandii władze miast nie dopłacają jakieś wybranej firmie grubych milionów za udostępnienie raptem kilkuset rowerów w mieście. Szukałem też wypożyczalni, która ma oddziały w obu miastach (Amsterdam i Rotterdam), ale nie znalazłem. Możesz oczywiście próbować się dogadać na oddanie roweru w umówionym miejscu i czasie, ale będzie Cię to kosztować. Nikt za darmo do innego miasta busem nie pojedzie. Jeśli Ci nie zależy na jakim rowerze będziesz jeździł, to za 50EUR powinieneś znaleźć jakiegoś staruszka (rower oczywiście) na chodzie (uwaga: w sklepie rowerowym należy targować się o cenę) Możesz też potem próbować sprzedać go w Rotterdamie za mniejszą kwotę w jakimś sklepie rowerowym. Pozdrawiam z Holandii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.