Skocz do zawartości

[buty] m182 - sztywność podeszwy - film

olek123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zachęcony pozytywnymi opiniami dotyczącymi butów SH M182, kupiłem je dla siebie.

Większość posiadaczy mówi o podeszwie twardej jak skała.

Mój egzemplarz troche mnie zawiódł, podeszwa ugina się - nargałem film niestety kiepskiej jakośći (jutro postaram się nagrć lepszy)

http://olek-xc.wrzuta.pl/film/1mMNprnxwnW/buty.3gp

Proszę właścicieli tych butów o wypowiedzenie się czy ich buty też się tak uginają czy ja trafiłem na jakiś wadliwy egzemplarz.

Napisano

cześć,

odnośnie tych butów to testy na sztywność podeszwy były niezłe w jednej z gazet rowerowych w 2010 roku(model sh-m182N)natomiast dobrze wypadły również specialized, louis garneau, lake, northwave. Jeśli chcesz bardzo sztywna podeszwę wybieraj karbonowe , co wiąże się z większym wydatkiem niestety. Coś za coś :)

pozdr

R

Napisano

W taki sposób to moje M225s z carbo podeszwą też się uginały. Według mnie brak sztywności można najbardziej odczuć podczas jazdy.

Edit: nadal się uginają :)

Napisano

Miałem starszy model tych butków. Porażka :icon_mrgreen: Po 2 latach zrobiły się jak kapcie (ale przynajmniej dobrze się w nich podchodziło), po czym na jednym z maratonów pękło mi łączenia buta z podeszwą i były do wyrzucenia do śmieci :down: Niestety niższe modele Shimano sztywnością podeszwy nie grzeszą:confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...