olek123 Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 Witam, zachęcony pozytywnymi opiniami dotyczącymi butów SH M182, kupiłem je dla siebie. Większość posiadaczy mówi o podeszwie twardej jak skała. Mój egzemplarz troche mnie zawiódł, podeszwa ugina się - nargałem film niestety kiepskiej jakośći (jutro postaram się nagrć lepszy) http://olek-xc.wrzuta.pl/film/1mMNprnxwnW/buty.3gp Proszę właścicieli tych butów o wypowiedzenie się czy ich buty też się tak uginają czy ja trafiłem na jakiś wadliwy egzemplarz.
robi1 Napisano 23 Lutego 2011 Napisano 23 Lutego 2011 cześć, odnośnie tych butów to testy na sztywność podeszwy były niezłe w jednej z gazet rowerowych w 2010 roku(model sh-m182N)natomiast dobrze wypadły również specialized, louis garneau, lake, northwave. Jeśli chcesz bardzo sztywna podeszwę wybieraj karbonowe , co wiąże się z większym wydatkiem niestety. Coś za coś pozdr R
KosteQ Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 W taki sposób to moje M225s z carbo podeszwą też się uginały. Według mnie brak sztywności można najbardziej odczuć podczas jazdy. Edit: nadal się uginają
senjiro Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Miałem starszy model tych butków. Porażka Po 2 latach zrobiły się jak kapcie (ale przynajmniej dobrze się w nich podchodziło), po czym na jednym z maratonów pękło mi łączenia buta z podeszwą i były do wyrzucenia do śmieci Niestety niższe modele Shimano sztywnością podeszwy nie grzeszą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.