Sessvisto Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 Witam, od razu zaznaczam, ze jezeli chodzi o rowery, jestem calkowicie zielony. Potrzebuje jakiegos roweru, do praktycznie codziennej jazdy po miescie + jakies łąki lasy itp. Preferuje raczej spokojną jazdę, po prostu pojezdzic tak dla sportu/kondycji. Dlatego, raczej zdecyduje sie na rower MTB, jednak jakis tanszy, powiedzmy dla poczatkujacego. Co mozecie mi polecic w tym przedziale cenowym? Zastanawialem sie nad Hexagonem V2 i ogolnie rowerek mi sie podoba. Pytanie nr. 2 Jaki rozmiar ramy bylaby dla mnie odpowiedni? (rower ma mi sluzyc kilka lat) Mam ~1.80m wzrostu i waze okolo 70 kg. 17 lat 3 pytanie. czy amartyzatorki z tylu to dobre rozwiazanie? bo przeczytalem pare tematow na tym forum i zdania sa podzielone. Z gory dzieki za odp.
Mod Team Franio Napisano 22 Lutego 2011 Mod Team Napisano 22 Lutego 2011 [500-600zł] MTB - allegro - identyczny temat. Widzę, że jesteś nowy na forum. Przeczytaj regulamin, szczególnie punkt pierwszy.
Sessvisto Napisano 22 Lutego 2011 Autor Napisano 22 Lutego 2011 No tak, ale tamten temat ma rok czasu i praktycznie nie ma w nim nic co mogloby mi pomoc. (+ linki wygasly) Poza tym dodalem jeszcze 2 pytania, na ktore odpowiedz takze mi sie przyda, a niechcialbym robic kilku innych tematow.
johny123 Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 1. no to tak kross v2 raczej się nada do twojego stylu jazdy chociaż jest to takie minimum ale w tym przedziale cenowym raczej nic lepszego nie znajdziesz 2. sądzę że 19 powinna wystarczyć ewentualnie 20 ale to sam byś musiał sobie dobrać 3. amortyzatory z tyłu w tej cenie to ... a zresztą nieważne powiem jedno nie kupuj za taką cenę roweru z tylnym amorkiem ^^ wiem co mówię sam posiadam tzw makrokesza tylny amortyzator skręcony na maxa żeby nie bujało ale jak bym miał 2 raz wybierać to bym tego ... nigdy nie kupił ale jak masz 4000 zł lub więcej to możesz poszukać fula edit: znalazłem jeszcze ten temat przeczytaj cały w ostatnich postach są działające linki http://www.forumrowerowe.org/topic/66198-500-600zl-mtb-allegro/
Mod Team Franio Napisano 22 Lutego 2011 Mod Team Napisano 22 Lutego 2011 No tak, ale tamten temat ma rok czasu i praktycznie nie ma w nim nic co mogloby mi pomoc. (+ linki wygasly) Poza tym dodalem jeszcze 2 pytania, na ktore odpowiedz takze mi sie przyda, a niechcialbym robic kilku innych tematow. Cytuję punkt pierwszy regulaminu, dokładnie podpunkt a: "Skorzystaj z wyszukiwarki - być może analogiczny temat już jest już na forum. Jeśli jest, ale Twoim zdaniem nie wyczerpuje w pełni zagadnienia - dopisz się do niego zamiast zakładać nowy." Poza tym podany przeze mnie wątek wczoraj odżył.
johny123 Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 Cytuję punkt pierwszy regulaminu, dokładnie podpunkt a: "Skorzystaj z wyszukiwarki - być może analogiczny temat już jest już na forum. Jeśli jest, ale Twoim zdaniem nie wyczerpuje w pełni zagadnienia - dopisz się do niego zamiast zakładać nowy." Poza tym podany przeze mnie wątek wczoraj odżył. o lool xD sorry nie zauważyłem że podałeś to samo ;p nie mogę już edytować niestety
Sessvisto Napisano 22 Lutego 2011 Autor Napisano 22 Lutego 2011 Szczerze mowiac nie czytalem regulaminu, ale skoro juz zalozylem temat to co zrobić. W kazdym razie dzieki, za probe zapoznania mnie z regulaminem (nadal nieskuteczna ;d) Wlasciwie to tak myslalem, o tych amortzatorach z tylu i to tylko ladnie wyglada przy tych rowerach za 400-600 zl~,a to jakis sh*t. No hexagon raczej ladny rowerek, ale nie proponujecie dozbierac jeszcze 2 stowki i kupic cos lepszego? Rowery takie jak napisales (4000zl~) odpadaja, juz bym wolal jakis motor, chociaz wiadomo ze to nie to samo.
Romero Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 Rower vs.motor to już inna dyskusja, w rowerze fajne jest to, że Ty decydujesz jak daleko zajedziesz, nie benzyna w baku ;P Ale wracając do temu to proponuje : http://allegro.pl/rower-mtb-kross-hexagon-v2-najtaniej-polecam-i1457137587.html Za taką cenę bierz coś "markowego", za dużych różnic w osprzęcie tej klasy to nie będzie... Rama 19
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.