nedvet Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam Mam problem, ponieważ szukam amora jednak jest ich tyle rodzajów i modeli że niepotrafie się połapać. Może ktoś pomogłby mi znaleźć amor który spełnia moje wymagania: -amor do xc, maratony -skok 100mm -mocowanie pod v-brakei -nieduza waga (na pewno ponieżej 2 kilo) -manetka blokady skoku na kierownice -cena myśle że max 700zł -moja waga nieprzekracza 70kg -amor będzie do roweru na ramie author traction Do tej pory używam SR Suntour XCR. Jego najwiekszym minusem jest to że gdy tylko zacznie padać lub jest błoto to przecieka i się momentalnie zaciera. Również waży dosyć dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Było wiele tematów... Zainteresuj się Sr Suntour Epicon lub wyższym modelem Axon, amortyzatory jak na swoją cenę są warte polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 22 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Lub pomyśl o używanym SID'zie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Tylko na takiego używanego sida trzeba uważac, wiadomo że jak ktoś kupuje taki amor to nie do jazdy do sklepu i z powrotem .... od siebie polecam Ci Epicona, nowy amortyzator, powietrzy, waga do zniesienia. Chyba że wyhaczysz okazje jakiegoś RC Recona nowego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 http://velo.pl/produkty/wyprzedaz/?m=12&pk=%&id=2190 Opinii żadnej nie udziele na temat tego amortyzatora, dopiero w tym sezonie bedę na nim jeździł ( RST F1RST Air (D) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ja bym się rozglądnął za jakąś używką tak jak pisał przedmówca sid lub reba albo jakiś fox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 http://velo.pl/produ...12&pk=%&id=2190 Opinii żadnej nie udziele na temat tego amortyzatora, dopiero w tym sezonie bedę na nim jeździł ( RST F1RST Air (D) ) Ja jeździłem i w tej cenie polecam (ewentualnie polować na jakiegoś nowego na allegro). Płynna praca, niska waga, otwarte tłumienie olejowe, bardzo mocny konkurent dla wspomnianego Axona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anokhi Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Niestety w/w First jest tylko pod tarcze a kolega szukał pod v-brake. Zresztą mam identyczną sytuację . Też mam XCR'a, który jest zajechany i też szukam amortyzatora spełniającego te same kryteria co założyciela tematu. W moim miescie w rowerowym utargowałem tego firsta pod V-ki za 700 zł - warto dać tyle czy szukać czegoś innego. Interesuje mnie tylko nowy amortyzator. Reszta tak jak w 1-szym poscie (obejdę się bez manetki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Tutaj masz nowego Drake`a pod v`ki- aukcja kończy się za 2 dni. Problem w tym że First jest prawie o 250gram lżejszy. Poza tym możesz poczekać na wersje z 2011 roku, na pewno niebawem się pojawią i może ceny będą bardziej atrakcyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokiZG Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Panowie mam dylemat : FIRST RL z manetka http://velo.pl/produkty/wyprzedaz/?m=12&pk=%&id=2189 tylko nie wiem jaki to model lub EPICON 2010 z manetka ? cO WY NA TO. DO XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Model 2010 - z Firsty są tylko dwa: wersja normalna i Platinium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokiZG Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 między tych 2och to co byś wybrał :>< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Trudno mi radzić bo jeździłem tylko na First`cie Tak jak wszędzie powtarzam na jego plus przemawia otwarte tłumienie olejowe praktycznie takie same jak w Maniotu, od którego de facto RST kupuje patenty. Suntour też w ostatnich latach zrobił duży postęp. Moim zdaniem jeden i drugi amorek będzie dobrym wyborem. Wszędzie znajdziesz przeciwników i obrońców jednego, więc ostateczna decyzja powinna należeć do Ciebie. Weź sobie pod uwagę też takie czynniki jak łatwość serwisu i dostępność części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 27 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Dostępność części jest zawsze, prędzej trzeba zobaczyć jak z ceną tych części. Tu już może być różnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Pewnie w jednym i drugim przypadku nie mała. Wszystko zależy też jaka to część Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekjunior Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 to ja się podłącze trochę pod temat bo też się nosze z zakupem amortyzatora no i też szukam czegoś pod V-ki właściwie to już się zdecydowałem na Epicona ale mam pytanie co do konkretnej AUKCJI. nie widziałem innych ogłoszeń na allegro w których by były Epicony z pivotami. Co o Tym sądzicie? i miał ktoś styczność z tym sprzedawcą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Odnośnie sprzedawcy: to SparrowBike. Opinie o tym sprzedawcy masz na forum, we właściwym dziale. Poczytaj i zdecyduj. Jeżeli chcesz otrzymać amortyzator w miarę sprawnie, to upewnij się wcześniej czy ma go na stanie. Ten sprzedawca tworzył swego czasu dziwne regulaminy aukcji, na których pisał, że niektóre towary wysyła w jakimś odleglejszym terminie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Odnośnie tego sprzedawcy to miesiąc temu kupiłem od niego amor (Torę). Jak na razie sprzęt w porządku. Nawet ma numery seryjne o co się martwiłem czytając opinie o tym sprzedawcy . Jak nie znajdziesz amortyzatora w jakimś sklepie to w ostateczności można kupić w sparrowbike'u ale jest to obarczone ryzykiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekjunior Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 właśnie po poście @M333 poczytałem opinie o tym sprzedawcy i chyba sobie odpuszcze zakupy u niego:/ większość rzeczy do odświeżenia mojego Treka będe brał z rowerowy.com ale Epiconów nie ma:/ jutro zadzwonie do EUROBIKE-u może oni będą mieli Epicony pod V-brake, bo nigdzie ich nie widze:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.