speq Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Człowiek się w pewnym momencie zagalopował z wydatkami, siana zabrakło a jeździć się chciało. Sprzedałem starą, stalową ramę Mongoose'a i kupiłem ciężkiego klocka, którego mam obecnie. Mimo wielu wad jakie ma ten rower, osprzętu, który nie jest może najwyższych lotów złożyłem sensowny rower, którym nie jest wstyd pojechać w góry W planie na najbliższy czas zmiana suportu i wszystkich rurek. Docelowo zmiana ramy na jakiegoś FS. Wszystko niestety będzie rozlożone w czasie. Rozmiar ramy: 19" Rama: Alu Widelec: Marzocci Bomber MX Comp Air 2004 Tylny amortyzator: brak Kierownica: Kbix ProRace -> Amoeba Vitra gięta Mostek: Kbix ProRace -> Amoeba Vitra Sztyca: Zoom -> Amoeba Vitra Siodło: wygodne... Pedały: PD-M520 Manetki: Sram 7.0 Half Pipe Przerzutka przednia: Alivio Top Swing -> SLX albo XT Przerzutka tylna: Sram 7.0 Hamulce: Avid Juicy 5 Dźwignie hamulca: Avid Juicy 5 Kaseta/wolnobieg: Shimano Deore -> SLX Łańcuch: HG-53 -> C9 Korba: Shimano LX FC-M572 Suport: BB-ES51 -> zmiana na odpowiednią długość osi, żeby przednia przerzutka funkcjonowała poprawnie Obręcze: Alexrims XD-Lite 32 otwory Piasty: Shimano XT 756 Szprychy: CN Spokes DB454 (2.0-1.8-2.0) Opony: Tioga Factory XC 2.1 -> Coś lżejszego i kevlarowego Dętki: -- -> Jakieś lżejsze Rogi: BBB Trial Monkey -> robią wypad po zmianie kierownicy Linki/pancerze: -- -> zmiana na zestaw XTR przerzutkowy Zacisk sztycy: -- -> coś "na imbus" Top Cap: -- Stery: Ritchey http://www.pinkbike.com/photo/6212623/ - poglądowa fotka, póki co w domowym zaciszu, jak się zrobi troszkę cieplej, będzie i w scenerii bardziej odpowiedniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 witaj ramka made in 3city , nie wiesz przypadkiem jaka waga tej ramy ? rowerek prezentuje sie bardzo fajnie, a jak jeszcze pozmieniasz co zaplanowałeś bedzie super, no i ma dużo czerwonego - wiadomo bedzie szybszy pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 wokół tylu krossów, merid i scottów, bardzo interesujący rowerek. Jak napisał exocet, wagę nadrabia czerwień. Musi być szybki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Nie wiem ile waży niestety. Ale w planach mam, z ciekawości, poważyć wszystko przy okazji zmiany poszczególnych rzeczy. Będzie oczywiście aktualizacja robiona po każdej zmianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.