7Devis Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Witam Wiem że tematów na ten temat jest sporo ale zastanawiam sie nad rowerem do ok 2000zł, bardziej hardtail, jazda miasto, czasami las, wypad na wieś. I zastanawiam się właśnie nad Krossem Signem DS2 i DS ale zastanawiam się czy jest sens takowe kupować i zmieniać odrazu amorka na coś typu duro-bomber czy próbować szukać na allegro jakis ciekawych ofert. Pragnę dodać że zakup planuję raczej na raty. @ Edit Rower ma być dla osoby nie początkującej a lekko zaawansowanej
Earl Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Coś używanego wchodzi w grę? Skoro już jesteś zaawansowany, to nie bierz Signa DS.
7Devis Napisano 20 Lutego 2011 Autor Napisano 20 Lutego 2011 Earl: tak wchodzi w grę tylko aż tak szybko kupować nie będę więc tak ogólnie może jaki rowerek by pasował. No właśnie nad DS myślałem na początku ale po trochu odpycha mnie amor. I jeszcze przy wzroście 175+ jaki rozmiar ramy wybrać do dość wygodniej jazdy po mieście i dobrej podczas skoków itp. I czy ktos wie jak któraś z tych ram sprawuje się przy wadze 85kg?
Earl Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Określ dokładniej do czego ma być rower. Bo z opisu wynika, że chcesz mieć rower do jazdy "wygodnej" po mieście, chodzi o street? Do lasu to FR/Dirt. Przy wadze 85 kg na Signa to trochę dużo, brałbym coś stalowego. Ns Bitch lub Surge byłoby dobrym wyborem, ale napisz dokładniej do czego ma być ten rower. Poza tym, dobra rada. Najpierw nazbieraj kasy, a potem kupuj rower, w ratach to nie jest zbyt dobre rozwiązanie. Co zrobisz, jeśli np. rozpadnie się amortyzator albo pęknie rama? Ja nie płaciłbym kolejnej raty..
7Devis Napisano 20 Lutego 2011 Autor Napisano 20 Lutego 2011 Rower ma być ogólnie Dirt- amorek sztywna rama itp. Raty nasunęły mi się gdy miałem brać DS2 który kosztował (ponieważ nie ma go już w ofercie )bodajże 2tyś coś takiego że wpłacam np 1200zł a resztę sobie na raty rozkładam. Tak więc jakbyś mógł nawet napisać jaką ramą amorkiem hamulcami itp mam sie kierować w 3 miesięcznych poszukiwaniach? Tak jak pisałeś rama NS, a amorek jaki brać , bo często się widuję na amortyzatorach Duro ew czasami jakis lepszy
Earl Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Ew. http://e-rower.pl/exe-2009-p-2672.html Zaraz poszukam czegoś innego, bo chwilowo odchodzę od komputera.
7Devis Napisano 20 Lutego 2011 Autor Napisano 20 Lutego 2011 Nie ma sprawy. Z kupnem sie nie śpiesze. Chcę tylko wiedzieć za czym za te 2 mies. się rozglądać. Tylko właśnie takie rowery jak ten co mi podałeś nie za bardzo mi do gustu podchodzą wolę coś a'la DH. Tak wiem że zastosowanie ma lasy ale jazdy po mieście mam w sumie mało a do lasu jak tylko bd miał rower to się wybierać będę często.
rastatajm Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Czyli potrzebujesz jakiegoś roweru z tylną przerzutką, a nie single speeda... Na allegro są lekko używane Signy ds2, może warto rozpatrzyć taką opcje.
Earl Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 To trochę dziwne. Szukasz roweru do wszystkiego chyba :icon_wink: . No jeśli nie chcesz EXE to bierz DS2. To szukasz roweru do Freeride? Ma mieć przerzutki czy jak?
7Devis Napisano 20 Lutego 2011 Autor Napisano 20 Lutego 2011 Tak przerzutki itp ;p W sumie to najbardziej chcę go pod las, może czasami bd nawijać w nim w jakieś trasy dłuższe ale ogólnie właśnie FR/DH ;}
Earl Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Tu jest coś ciekawego http://allegro.pl/ns-bitch-pike-fr-dirt-polecam-i1471702509.html
7Devis Napisano 20 Lutego 2011 Autor Napisano 20 Lutego 2011 W sumie ciekawy. A czy do tego 1500zł nie znajdzie się jakiejś dobrej uzywki? Nie raz wpadałem na allegro na ramy z dość dobrymi osprzętami - rama Leader Fox Dragstar + najczęściej Duro, ew RS Pike raz się trafił. A tak w ogóle jest sens kupna tego Signa (mam zamiar kupować maj-czerwiec) i wymienic mu we wrześniu-styczniu amortyzator na jakąś dwu półkę (mam do nich sentyment :>) i zamienić na następny sezon hamulce (przynajmniej tył) na jakąś dobrą tarczę. I czy później była by możliwa zmiana ramy np na FR bez zbytniego wydawania kasy na zmienę osprzętu (że np coś nie pasuje z ramy signa do ramy np Signa FR)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.