bartekm1990 Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Witam, Mam zamiar kupić nowy sprzęt na nowy sezon. Na początku myślałem o Kross'ie Level a10 2011, ale są OLBRZYMIE problemy aby go kupić, nawet bezpośrednio w Przasnyszu nic nie wiedzą. Ale do rzeczy. Ostatnio odwiedziłem jeden z Poznańskich sklepów i bardzo spodobały mi się nowe karbonowe ramy Scott'a na 2011 rok. Miałem okazję nawet przejechać się na modelu Scott scale 35 i muszę powiedzieć, że zrobił na mnie wrażenie. Obecnie jestem zainteresowany Scott'em scale 20 2011. W sklepie powiedziano mi iż przy zakupie są w stanie zejśc do kwoty 10000zł. I w tym momencie pytanie do Was, czy warto, czy coś innego w tej cenie? Proszę wszystkich Forumowiczów o opinie Pozdrawiam
FUNKYKOVAL Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Za 9500 możesz kupić Canyona http://www.canyon.com/mountainbikes/bike.html?b=2061 jest trochę lżejszy i ma lepszy osprzęt ,ale nie wiem po co to piszę bo Scott dużo ładniejszy i serwis na miejscu
_Grooby_ Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 A może by coś złożyć? Z takim budżetem można zaszaleć i zmontować jakąś fajną i niepowtarzalną maszynę pod siebie. Z gotowców może jeszcze Trek Elite 9.8 zbliżony do Scale 20 link.
rastatajm Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Witam, Mam zamiar kupić nowy sprzęt na nowy sezon. Na początku myślałem o Kross'ie Level a10 2011, ale są OLBRZYMIE problemy aby go kupić, nawet bezpośrednio w Przasnyszu nic nie wiedzą. A jak się z nimi kontaktowałeś? Ja kilka razy wysyłałem zapytanie do nich, jednocześnie na ten adres handlowy i marketingowy, to odpowiadali mi z marketingowego. Może też tak spróbuj. Albo najlepiej napisz do nich na facebook'u bo tam widzę że są całkiem aktywni.
Sol Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Nie napisałeś do czego potrzebujesz sprzętu i jakie generalnie masz preferencje. Scott za tą cenę to dobry wybór. No i wygląda świetnie. Parę słów jest tutaj http://bikeboard.pl/index.php?d=sprzet&g=13&art=4124 Natomiast budżet masz na tyle pojemny, że da się tam upchnąć fajnego fulla. Np. http://www.poreba.carrer.pl/3411,produkt.html http://horizonbikes.com/bikes/item/pivot-cycles/mach-4.html czy http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=44307
bartekm1990 Napisano 20 Lutego 2011 Autor Napisano 20 Lutego 2011 Jeśli chodzi o kontakt z Kross'em dzwoniłem bezpośrednio do działu handlowego i bardzo miła lecz niezbyt kompetentna Pani powidziała, że rowery są NIBY na zamówinie i, że NIBY będą w połowie marca... Moim zdaniem absolutny brak profesjonalizmu no i fakt iż sprzedają "wirtualne" rowery, których nie da się zakupić jest żenujący. No ale cóż taka polityka firmy. A co do warunków w jakich rower będzie użytkowany to głównie teren no i starty w maratonach
Sol Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Jeżeli tylko HT to wybierałbym między Scottem a Trekiem. Scott jest trochę krótszy, ale ma jakiś patent w widełkach co ma niby tłumić drgania. Trek z zasady robi długie rowery, a takimi wygodniej jeździ się dłuższe dystanse. Porównałbym jeszcze warunki gwarancji i objechał, żeby nie było potem zdziwienia, że tyle kosztował a niewygodny jakiś Ja tam bym brał Macha albo X control. Dadzą się mocno wylajtować, bardzo dobre zawiechy, no i nie Scotty czy jakieś inne Treki, których na pęczki. Ale ja to ja a ty to ty
frezer4321 Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 prosze wziąć jeszcze pod uwage rower firmy orbea alma S10 http://www.orbea.com/int-en/bicis/modelos/alma_s10/# cena jest nieco wyzsza ale zawsze mozemy sie dogadac
KrossHelp Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 Jeśli chodzi o kontakt z Kross'em dzwoniłem bezpośrednio do działu handlowego i bardzo miła lecz niezbyt kompetentna Pani powidziała, że rowery są NIBY na zamówinie i, że NIBY będą w połowie marca... Moim zdaniem absolutny brak profesjonalizmu no i fakt iż sprzedają "wirtualne" rowery, których nie da się zakupić jest żenujący. No ale cóż taka polityka firmy. A co do warunków w jakich rower będzie użytkowany to głównie teren no i starty w maratonach Szkoda że nie drążyłeś tematu w firmie, skoro odpowiedź, którą uzyskałeś Cię nie usatysfakcjonowała. Podajemy również adresy mailowe (jak już ktoś wcześniej pisał) i chętnie odpowiadamy na pytania przysyłane przez osoby zainteresowane. Odnośnie szczegółów dotyczących modelu Level A10 to rzeczywiście będzie on dostępny na początku marca. Jeśli zdarzy się, że rower nie będzie dostępny w naszym sklepie internetowym http://ekross.pl/ to proszę o kontakt i skieruję Cię do najbliższego dealera, który będzie w posiadaniu tego modelu. Od siebie mogę dodać, że A10'tka to bardzo dobry sprzęt za całkiem rozsądne pieniądze (jest bardzo zbliżony do roweru, którym się interesowałeś- Scott Scale 20 i do tego ok. 2 tysiące złotych tańszy!). Jeśli kogoś pociąga ściganie się na maratonach i poszukuje dobrego sprzętu, który go nie zawiedzie, to właśnie Level A10 będzie dobrym wyborem Nasi zawodnicy KRT jeżdżą na A10 i A+ i bardzo sobie chwalą te rowery. Jeśli masz jakiekolwiek pytania to proszę o kontakt, naprawdę chcemy pomóc. Przykro nam, że taka niepochlebna informacja o firmie trafiła na forum. Pozdrawiam
bartekm1990 Napisano 23 Lutego 2011 Autor Napisano 23 Lutego 2011 Jeśli chodzi o "drążenie tematu w firmie" oczywiście drążyłem. Dzwoniłem m.in. do sklepu T-bike, Wkręceni.pl i tam otrzymałem odpowiedź, że nie mają informacji kiedy ten rower będzie dostępny (pomimo iż widniała dostępność "dostawa: 24h"). Po kontakcie w/w sklepami skontaktowałem się z firmą Kross telefonicznie i po przełączeniu mnie do odpowiedniego działu, Pani (której nazwiska nie będę zdradzał) poinformowała mnie iż rowery są dostępne NIBY na zamówienie i są to rowery, które w sumie nie są produkowane seryjnie. Po dłuższej rozmowie otrzymałem w końcu adres e-mail pod który mam się kierować. Oczywiście tak uczyniłem i do tej pory nie otrzymałem ŻADNEJ informacji na temat tego roweru. To byłoby tyle apropo "drążenia tematu w firmie". Mogę powiedzieć, że czuję się zawiedziony, gdyż cały zeszły sezon użytkowałem Kross a6 2009 i naprawdę rower świetnie się spisywał i byłem z niego bardzo zadowolony. Na nowy sezon chciałem również zakupić rower Kross, gdyż do tej pory bardzo ceniłem sobie tą markę. Niestety jednak po zaistniałej sytuacji firma Kross bardzo mnie rozczarowała i pomimo tego iż A10 jest tańsza i ma porównywalny osprzęt, to wolę jednak zakupić rower, który JEST i który mogę bez żadnych problemów kupić. Pozdrawiam
Kosma Napisano 23 Lutego 2011 Napisano 23 Lutego 2011 niezly marketing, trzeba "drazyc" ,zeby moc kupic rower. dobrze ,ze na kartki nie sprzedaja.
bartekm1990 Napisano 4 Marca 2011 Autor Napisano 4 Marca 2011 Witam. Trochę odświeżam temat, gdyż jednak zdecydowałem się na Scott'a i muszę powiedzieć, że była to bardzo dobra decyzja Oto krótka specyfikacja: Rozmiar M Rama Scale Carbon IMP3 / HMF net / Tapered HT PM 160 Disc / Carbon dropout PFBB92 / replacable hanger SDS shock damping system Widelec Fox 32 F100RL / Air spring reb. Adj / remote Lockout left Tapered / 100 mm travel Stery Ritchey Pro Tapered 1.5" - 1 1/8" semi integrated 50 / 61mm Przerzutka (tył) Shimano XT RD-M773 SGS Shadow Type / 30 Speed Przerzutka (przód) Shimano XT FD-M771-10 / 34.9mm Manetki Shimano XT SL-M770-10 Rapidfire Plus / 2 way release w/gear indicator Klamki hamulca Avid Elixir R Carbon Hamulce Avid Elixir R Carbon 185/F and 160/R mm Rotor Korbowód Shimano XT FC-M770-10 hollowtech 2 42Ax32Ax24A T Oś korbowodu Shimano SM-BB71-41A / shell 41x89.5mm Kierownica Scott Hot Rod OS 31.8mm Flat / 620 mm / 9° bend Scott lockon grips Mostek Scott Pro 4 Bolt / OS 31.8mm 1-1/8" / 6° angle Pedały PD-m520 Sztyca Scott RC 03-60 / 34.9mm Siodło Selle Italy SLR Team Edition / Vanox Piasta (Przód) DT Swiss XR20 Disc IT / RWS QR Piasta (Tył) DT Swiss XR20 Disc IT / RWS QR Łańcuch Shimano CN-HG74 Kaseta Shimano XT CS-M771-10 11-36 T Szprychy DT Swiss Super Comp black Obręcze DT Swiss XR20 Disc 28H / Tubeless ready Opony Schwalbe Rocket Ron EVO 26 x 2.1 / 127EPI Kevlar Bead Tubeless ready / Pace star compound A tutaj fotka http://www.bikestats.pl/rowery/Scott-Scale-20-2011_6114_7798.html
sivydym Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Nice bike - waga 9,7 katalogowa, a Twój napisałeś 10 kg w emce (czy coś więcej ?). Dziwna jest tylko polityka Scotta - sama rama kosztuje 5k i całym z rowerem jej cena wychodzi praktycznie taka sama. W sumie może wyszli z założenia że nikt roweru dla ramy teraz już nie kupuje
bugz Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Nice bike - waga 9,7 katalogowa, a Twój napisałeś 10 kg w emce (czy coś więcej ?). Dziwna jest tylko polityka Scotta - sama rama kosztuje 5k i całym z rowerem jej cena wychodzi praktycznie taka sama. W sumie może wyszli z założenia że nikt roweru dla ramy teraz już nie kupuje Scott na stronie podaje zapewne wagę bez pedałów... Jak to nikt? Ja kupiłem Scalę 80tke tylko dla ramy i nie żałuję
bartekm1990 Napisano 5 Marca 2011 Autor Napisano 5 Marca 2011 Jeśli chodzi o wagę to równe 10 kg specjalnie był ważony w sklepie Ale myśle że w przyszłości będę sukcesywnie urywać każdy gram
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.