Skocz do zawartości

[amortyzator] Manitou minute 1:00

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam pewnego pięknego dnia postanowiłem dopompować swojego manitou (ciśnienie było niskie.)

Wykonałem kilka żwawych ruchów pompką, po czym chcąc sprawdzić ciśnienie na manometrze okazało się ze wynosi 0...

Próbowałem go pompować wiele razy i nic niby powietrze idzie ale gdy odpinam pompkę znowu pokazuje 0.

Wentyl sprawdzałem nawet wymieniałem nie mam pojęcia co się mogło stać POMOCY :wallbash:

Napisano

Nie czujesz czy pompka robi jakieś ciśnienie podczas pompowania? Może manometr jest uwalony?

Co się dzieje gdy przyciskasz wentyl? Schodzi powietrze?

Napisano

Gdy pompuje czuje że pompka robi ciśnienie.Manometr jest ok sprawdzałem go :icon_confused:

gdy odłanczam pompkę po pompowaniu jest psyk, ale trwa niecałą sekundę :(

Napisano

Przy odłączaniu pompki zawsze jest małe "pss". W praktyce obniża to ciśnienie w minimalnym stopniu.

Twój amortyzator jest twardy? tzn czy działa i czy ma ciśnienie? Czy po prostu jest flakiem? Bo pisałeś, że chciałeś go dopompować ale nie napisałeś co się z nim stało po tym dopompowaniu. Jeżeli jest flakiem, to coś padło w środku.

Kiedy był ostatni przegląd i ew. serwis sprężyny powietrznej?

Napisano

A tak poza tym, po napompowaniu amortyzator całkiem się zapada, czy tylko o wartosc SAG-u ?

Jeśli nie odłączysz pompki to jaki to ciśnienie też spada ?

Napisano

Musze Cię rozczarować- moja ingerencja w post ograniczyła się jedynie do wyróżnienie błędnie napisanego słowa na czerwono.

Zwracam honor(-;

Napisano

SPV nie może być flakowaty, po prostu nie będzie tłumił, w dodatku bez ciśnienia będzie stukał, jaką pompką go pompujesz, do amortyzatorów?, czy czasami nie jest tak, że przy odłączaniu Twojej pompki schodzi całe powietrze (tak sądzę, skoro po odłączeniu pompki podłączasz jakiś manometr) ciśnienia SPV nie nabija się "na czuja" ;)

Istnieje też możliwość, że wywaliło uszczelkę w systemie SPV .

Napisano

Sam trochę zamieszałem, chciałem podnieść ciśnienie w spv (pompuje to pompka normalna nie do amorów)

Gdy odłączyłem pompkę i wsiadłem na niego aby się przejechać, zapadl sie prawie cały :wallbash:

Napisano

Dzięki niebawem udam się do serwisu.

jedź do najbliższego serwisu i poproś by napompowali Ci amorka zrobią to za darmo. A na przyszłość kup sobie pompkę do amortyzatora koszt około 70zł.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...