Grzeslaw Napisano 19 Lutego 2011 Napisano 19 Lutego 2011 Witam pewnego pięknego dnia postanowiłem dopompować swojego manitou (ciśnienie było niskie.) Wykonałem kilka żwawych ruchów pompką, po czym chcąc sprawdzić ciśnienie na manometrze okazało się ze wynosi 0... Próbowałem go pompować wiele razy i nic niby powietrze idzie ale gdy odpinam pompkę znowu pokazuje 0. Wentyl sprawdzałem nawet wymieniałem nie mam pojęcia co się mogło stać POMOCY
cynamon Napisano 19 Lutego 2011 Napisano 19 Lutego 2011 Nie czujesz czy pompka robi jakieś ciśnienie podczas pompowania? Może manometr jest uwalony? Co się dzieje gdy przyciskasz wentyl? Schodzi powietrze?
Grzeslaw Napisano 20 Lutego 2011 Autor Napisano 20 Lutego 2011 Gdy pompuje czuje że pompka robi ciśnienie.Manometr jest ok sprawdzałem go gdy odłanczam pompkę po pompowaniu jest psyk, ale trwa niecałą sekundę
cynamon Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Przy odłączaniu pompki zawsze jest małe "pss". W praktyce obniża to ciśnienie w minimalnym stopniu. Twój amortyzator jest twardy? tzn czy działa i czy ma ciśnienie? Czy po prostu jest flakiem? Bo pisałeś, że chciałeś go dopompować ale nie napisałeś co się z nim stało po tym dopompowaniu. Jeżeli jest flakiem, to coś padło w środku. Kiedy był ostatni przegląd i ew. serwis sprężyny powietrznej?
bobiik Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Gdy pompuje czuje że pompka robi ciśnienie.Manometr jest ok sprawdzałem go gdy odłanczam pompkę po pompowaniu jest psyk, ale trwa niecałą sekundę Chyba poprawka ortograficzna też jest z błędem(-: http://www.sjp.pl/co/od%B3%B1cza%E6
Rulez Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 A tak poza tym, po napompowaniu amortyzator całkiem się zapada, czy tylko o wartosc SAG-u ? Jeśli nie odłączysz pompki to jaki to ciśnienie też spada ?
Mod Team durnykot Napisano 20 Lutego 2011 Mod Team Napisano 20 Lutego 2011 Chyba poprawka ortograficzna też jest z błędem(-: http://www.sjp.pl/co/od%B3%B1cza%E6 Musze Cię rozczarować- moja ingerencja w post ograniczyła się jedynie do wyróżnienie błędnie napisanego słowa na czerwono.
bobiik Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Musze Cię rozczarować- moja ingerencja w post ograniczyła się jedynie do wyróżnienie błędnie napisanego słowa na czerwono. Zwracam honor(-;
Rulez Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 SPV nie może być flakowaty, po prostu nie będzie tłumił, w dodatku bez ciśnienia będzie stukał, jaką pompką go pompujesz, do amortyzatorów?, czy czasami nie jest tak, że przy odłączaniu Twojej pompki schodzi całe powietrze (tak sądzę, skoro po odłączeniu pompki podłączasz jakiś manometr) ciśnienia SPV nie nabija się "na czuja" Istnieje też możliwość, że wywaliło uszczelkę w systemie SPV .
Grzeslaw Napisano 20 Lutego 2011 Autor Napisano 20 Lutego 2011 Sam trochę zamieszałem, chciałem podnieść ciśnienie w spv (pompuje to pompka normalna nie do amorów) Gdy odłączyłem pompkę i wsiadłem na niego aby się przejechać, zapadl sie prawie cały
Rulez Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 No to zgłoś się do kogoś kto ma pompkę do amortyzatorów. Ciśnieniem SPV ustawia się tłumienie pod daną wagę bikera. Tutaj poczytasz jak się pompuje ciśnienie SPV (strona 4) : http://www.manitou.com.pl/widelce_manitou_2007.pdf
Sonix Napisano 21 Lutego 2011 Napisano 21 Lutego 2011 Dzięki niebawem udam się do serwisu. jedź do najbliższego serwisu i poproś by napompowali Ci amorka zrobią to za darmo. A na przyszłość kup sobie pompkę do amortyzatora koszt około 70zł.
Grzeslaw Napisano 5 Marca 2011 Autor Napisano 5 Marca 2011 Dziś bylem w Buga Sport w Gdańsku. Napompowali mi bez problemu i wszystko jest ok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.