Skocz do zawartości

[Plecak] Deuter Compact EXP ?

Nothing

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem w trakcie kupowania plecaka rowerowego. Patrzyłem po różnych producentach, ale z tego co wyczytałem, to Deuter nie ma sobie równych w danych zakresach cenowych. Dlatego rozważałem dwa modele tejże firmy:

• Compact EXP 8 - pojemność 8-10l cena: 239zł
  • Compact EXP 12 - pojemność 12-15l cena: 279zł

Drugi model jest trochę drogi, dlatego też wolałbym zakupić EXP 8, aczkolwiek nie wiem, ile rzeczy może mi się w takowym pomieścić. Niestety nie mam chwilowo możliwości obejrzenia żadnego z nich na własne oczy, bo dostawy będą dopiero początkiem marca. Dlatego też chciałbym zapytać się forumowiczów, czy do plecaka o pojemności 8-10l zmieści się:

• pompka
  • kurtka przeciwdeszczowa
  • woda(możliwe, że w bukłaku(2L))
  • coś do przegryzienia(baton, drożdżówka)
  • najpotrzebniejsze narzędzia(imbusy, scyzoryk)
  • zapasowa dętka
  • portfel, telefon, klucze

Na razie udało mi się znaleźć takowy test nt. plecaka Deuter Compact EXP 8 - http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a17/5067/Deuter+Compact+EXP+8+-+superplecak/

Jeżeli ktoś mógłby potwierdzić wszystkie zawarte tam informacje, byłbym bardzo wdzięczny.

Oczywiście wysłucham także inne propozycje, aczkolwiek jestem już raczej przekonany do tych dwóch modeli.

To może coś za pośrednia cenę :

Deuter Race EXP AIR => http://bakosport.pl/katalog/deuter/produkt/race-exp-air

http://allegro.pl/nowy-plecak-deuter-race-exp-air-czerwono-szary-i1457197711.html

Lepszy system nośny, pomieścisz wszystko o czym pisałeś, ma w standardzie pokrowiec przeciwdeszczowy (Compact EXP 8 nie ma). Sam ujeżdżam Race-X AIR i jestem bardzo zadowolony.

Moze nie odpowiem dokladnie na Twoje pytanie ale stalem pare dni temu przed nieco podobnym pytaniem.

Moj wybor byl pomiedzy deuter compact exp 12 i vaude hyper air 14+3.

Ceny identyczne (w uk) na pln cos ok 230zl.

Wybralem vaude, system nosny z siatka bardziej do mnie przemawia, dostepny w najszybszym kolorze i te pare litrow wiecej (to akurat malo istotne w tym temacie).

Z tego co piszesz 8l w zupelnosci wystarczy, niemniej wrzucic cos ekstra bedzie juz klopotliwe.

hmm... patrzyłem tylko na Race X Air, na tego Race EXP Air jakoś nie zwróciłem uwagi, a z tego co widzę, to jest to ciekawa konkurencja. Co do tego Vaude Hype Air 14+3, to nie mogę go nigdzie znaleźć. Można go w ogóle. w polsce kupić?

używam poprzednika Hydro EXP 8 ( można tu oglądnąć: http://bikeboard.pl/...=186&d=blog&g=5 ). wrzucam do niego to co wymieniłeś (w bukłaku 3l), plus aparat kompakt, flaszke gatorejda. jeszcze by można coś upchnąć, ale bluza jakaś czy coś ciepłego już by nie weszła, chyba że w kieszeń na kask. ogólnie jest świetny, w zasadzie miejsca nigdy mi nie brakowało. na jednodniowe wycieczki w sam raz.

Pzdr.

• 1 miesiąc temu...

Ja mam compact exp 12 rozwazałem zakup exp 8 ale on nie ma płachty p.deszczowej a poza tym chyba lepiej miec troszke wiekszy plecak.Alternatywa jest model race exp air ktory ma ta sama pojemnosc i funkcje a przy okazji nadaje sie nie tylko na rower.Wybrałem compact exp 12 bo bardziej mi sie podoba i dostal nagrody w 3 testach sprzetu rowerowego.

napiszę tutaj, bo kolega zapodał linka co do plecaków. rozglądałem się za plecakami tej firmy, ale problem polega na tym, że te plecaki są bez bukłaków. Camelbaki są od razu z bukłakiem. Jak mam dać za bukłak dodatkowo 100zł to wychodzi taka sama cena jak bym kupiłe Camelbaka M.U.L.E. I chyba zastanowię się nad tym plecakiem, tylko aktualnie raczej ciężko dostępny, czekają na dostawę za kilka dni.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...