Nothing Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witam. Jestem w trakcie kupowania plecaka rowerowego. Patrzyłem po różnych producentach, ale z tego co wyczytałem, to Deuter nie ma sobie równych w danych zakresach cenowych. Dlatego rozważałem dwa modele tejże firmy: Compact EXP 8 - pojemność 8-10l cena: 239zł Compact EXP 12 - pojemność 12-15l cena: 279zł Drugi model jest trochę drogi, dlatego też wolałbym zakupić EXP 8, aczkolwiek nie wiem, ile rzeczy może mi się w takowym pomieścić. Niestety nie mam chwilowo możliwości obejrzenia żadnego z nich na własne oczy, bo dostawy będą dopiero początkiem marca. Dlatego też chciałbym zapytać się forumowiczów, czy do plecaka o pojemności 8-10l zmieści się: pompka kurtka przeciwdeszczowa woda(możliwe, że w bukłaku(2L)) coś do przegryzienia(baton, drożdżówka) najpotrzebniejsze narzędzia(imbusy, scyzoryk) zapasowa dętka portfel, telefon, klucze Na razie udało mi się znaleźć takowy test nt. plecaka Deuter Compact EXP 8 - http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a17/5067/Deuter+Compact+EXP+8+-+superplecak/ Jeżeli ktoś mógłby potwierdzić wszystkie zawarte tam informacje, byłbym bardzo wdzięczny. Oczywiście wysłucham także inne propozycje, aczkolwiek jestem już raczej przekonany do tych dwóch modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 To może coś za pośrednia cenę : Deuter Race EXP AIR => http://bakosport.pl/katalog/deuter/produkt/race-exp-air http://allegro.pl/nowy-plecak-deuter-race-exp-air-czerwono-szary-i1457197711.html Lepszy system nośny, pomieścisz wszystko o czym pisałeś, ma w standardzie pokrowiec przeciwdeszczowy (Compact EXP 8 nie ma). Sam ujeżdżam Race-X AIR i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 kolega dobrze radzi,ja też mam race exp air i jest świetny nie tylko na rower.Moim zdaniem najlepszy plecak na rynku w kategorii cen akceptowalnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Moze nie odpowiem dokladnie na Twoje pytanie ale stalem pare dni temu przed nieco podobnym pytaniem. Moj wybor byl pomiedzy deuter compact exp 12 i vaude hyper air 14+3. Ceny identyczne (w uk) na pln cos ok 230zl. Wybralem vaude, system nosny z siatka bardziej do mnie przemawia, dostepny w najszybszym kolorze i te pare litrow wiecej (to akurat malo istotne w tym temacie). Z tego co piszesz 8l w zupelnosci wystarczy, niemniej wrzucic cos ekstra bedzie juz klopotliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nothing Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 hmm... patrzyłem tylko na Race X Air, na tego Race EXP Air jakoś nie zwróciłem uwagi, a z tego co widzę, to jest to ciekawa konkurencja. Co do tego Vaude Hype Air 14+3, to nie mogę go nigdzie znaleźć. Można go w ogóle. w polsce kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarek Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 używam poprzednika Hydro EXP 8 ( można tu oglądnąć: http://bikeboard.pl/...=186&d=blog&g=5 ). wrzucam do niego to co wymieniłeś (w bukłaku 3l), plus aparat kompakt, flaszke gatorejda. jeszcze by można coś upchnąć, ale bluza jakaś czy coś ciepłego już by nie weszła, chyba że w kieszeń na kask. ogólnie jest świetny, w zasadzie miejsca nigdy mi nie brakowało. na jednodniowe wycieczki w sam raz. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Na rzeczy które wymieniłeś EXP 8 spokojnie wystarczy i tak jak napisał kolega miejsce na coś jeszcze zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thatcher Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ja mam compact exp 12 rozwazałem zakup exp 8 ale on nie ma płachty p.deszczowej a poza tym chyba lepiej miec troszke wiekszy plecak.Alternatywa jest model race exp air ktory ma ta sama pojemnosc i funkcje a przy okazji nadaje sie nie tylko na rower.Wybrałem compact exp 12 bo bardziej mi sie podoba i dostal nagrody w 3 testach sprzetu rowerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrixowo Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 napiszę tutaj, bo kolega zapodał linka co do plecaków. rozglądałem się za plecakami tej firmy, ale problem polega na tym, że te plecaki są bez bukłaków. Camelbaki są od razu z bukłakiem. Jak mam dać za bukłak dodatkowo 100zł to wychodzi taka sama cena jak bym kupiłe Camelbaka M.U.L.E. I chyba zastanowię się nad tym plecakiem, tylko aktualnie raczej ciężko dostępny, czekają na dostawę za kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 -TU- masz zestaw EXP 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szalciu Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Czyli Deutery nie maja w zestawie bukłaka ....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Niestety ale nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario3m Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 W intersporcie mozna obecnie dostać Race EXP Air za 199 pln więc sie opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boleek Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Pytanie do użytkowników Race EXP Air-a - jakiego bukłaka używacie: 2 czy może 3 litry (trójka mieści się na styk czy już ciasnawo??)? Deutera czy może jakaś inna alternatywa?? Peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 2 litry deutera - pełny kamel zajmuje całkiem sporo miejsca w 12L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boleek Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Czyli w trójkę nie ma się co bawić zważywszy że w cenie różnica spora http://www.sklep.napieraj.pl/pol_m_Buklaki-i-bidony_Buklaki-192.html ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Moim zdaniem 2 wystarcza w zupełności - 3 dla wyjątkowego pijaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziz Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Do wiekszego buklaka zawsze mozna nalac mniej. Do mniejszego wiecej sie nie da nawet jesli bedzie potrzebne i trzeba o tym pamietac przy zakupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 29 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Jeśli 2l w bukłaku to za mało, zawsze można wozić ze sobą jeszcze bidon(y). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziz Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Niby tak. Tylko po co w takim razie plecak z buklakiem skoro mozna miec plecak z bidonami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziz Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 3-litrowy deuter kosztuje 109 pln (za tyle znalazlem przypadkowo szukajac innych gratow)+ przesyłka 10-25 pln, wiec nie tak znowu drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.