wszystkie rowery z kolekcji 2010, wiec można je nabyć ze zniżką.
Przymiarki już wykonałem, jednak interesuje mnie stosunek jakości czy wyposażenia do ceny poszczególnych modeli, czy warto jest zainwestować troszkę więcej, czy też dla amatora będzie to zbędny wydatek.
Na sprzęcie zbytnio się nie znam wiec proszę o ocenę forumowiczów.
Pytanie
Gość misiek
Witam
Proszę o pomoc w ocenie:
cube overland:
Amortyzator: Suntour NCX-D LO Przerzutka tylna: Shimano Deore LX RD-T661 Top Normal Przerzutka przednia: Shimano Deore FD-M590 Top Swing, 34.9mm Manetki: Shimano Deore SL-M590 Rapidfire-Plus, 9-speed Hamulce: Magura HS11 hydr. Caliper Brake Korby: Shimano FC-M443 48x36x26, 170mm, Shimano BB-UN26, Chainguard Kaseta: Shimano CS-HG50 11-32, 9-speed Łańcuch: Shimano CN-HG53 110 Links Piasta przednia: Shimano Deore HB-M590 Piasta tylna: Shimano Deore FH-M590 Opony: Schwalbe CX Comp
cena ok 2500-2600
Jednak czy warto dorzucić ok 800zł i kupić coś takiego:
Merida crossway HFS 1000M
Amortyzator/widelec: SRF9-NCX-FT-E-RL 63 firmtech Korby: Shimano SLX 44-32-22 Przerzutka przód: Shimano SLX 34.9 Przerzutka tył: Shimano XT Shadow Manetki: Shimano XT rapidfire Hamulce: Magura HS33 / Magura HS33 EVO2 Piasta przód: Shimano XT centerlock Piasta tył: Shimano XT centerlock Obręcze: Alex ACE19 Eyelet-700-Black/CNC
lub ok 1000 wiecej za kellysa definite:
Amortyzator: Suntour NRX-S LOD, 63 mm, powietrzny (z blokadą),
Korby: Shimano Deore LX T661 Hollowtech II (44x32x22T),
Suport: Shimano, łożyska zewnętrzne,
Przerzutka przód: Shimano Deore LX T661,
Przerzutka tył: Shimano Deore XT M772,
Manetki: Shimano Deore XT SL-M770 Rapidfire Plus,
Kaseta: Shimano SLX CS-HG80-9 (9sp, 11-28T),
Łańcuch: KMC Z 9000,
Hamulce: tarczowe, hydrauliczne Hayes Stroker Ryde,
Dźwignie hamulcowe: Hayes Stroker Ryde,
Kierownica: KBix Pro-Comp, 25,4 mm,
Mostek: KBix Pro-Race,
Sztyca: KBix Pro-Race Carbon 27,2 mm,
Stery: Ritchey Logic Zero półzintegrowane,
Siodełko: Kellys Cognithor CrMo,
Koła: piasty Shimano Deore M525 Disc / szprychy stalowe / Kellys Draft Disc oczkowane,
wszystkie rowery z kolekcji 2010, wiec można je nabyć ze zniżką.
Przymiarki już wykonałem, jednak interesuje mnie stosunek jakości czy wyposażenia do ceny poszczególnych modeli, czy warto jest zainwestować troszkę więcej, czy też dla amatora będzie to zbędny wydatek.
Na sprzęcie zbytnio się nie znam wiec proszę o ocenę forumowiczów.
Pozdrawiam
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.