Skocz do zawartości

[maraton] Powerade Suzuki MTB Zabierzów k/Krakowa

Ada93m

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja może zacznę już o Zabierzowie. Czy ktoś wyjaśni na sam początek kwestie daty imprezy, wg. forumowego kalendarza będzie miała miejsce 14 Maja 2011, a na stronie organizatora 15 Maj 2011 :icon_question: :icon_question: A także koledzy z tamtych okolic niech się pochwalą jak się u nich jeździ i po czym :thumbsup:

Napisano

Za to okolica, gdzie ja się zapuszczam czasami :) Powiem tak: górka-dół-górka-płasko-górka-górka-górka...-dół-dół-płasko- GÓRKA - górka -zgon. :)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Odświeżę trochę temat bo już zbliża się powoli termin. Startuję pierwszy raz i chyba wybiorę na początek dystans mini tak aby oswoić się z klimatem. I tutaj mam pytanko: jeśli przyjadę samochodem muszę gdzieś zostawić ubrania, itp a w szczególności dokumenty od samochodu i kluczyki, jest gdzie to zostawić? A drugie pytanko to jeśli zarejestruje się na stronce i wpisze się na dany maraton to co mam jeszcze zrobić? Opłatę zrobię przelewem na konto organizatora w tym 20 zł za jakiś czip. W dniu startu mam jeszcze gdzieś się zgłaszać i coś załatwiać? Trzeba być dużo wcześniej?

Napisano

dokumentow najlepiej nie brac, a jak juz masz to schowaj w aucie tak zeby nie bardzo dalo sie je znalezc na szybko. kluczyk od samochodu do malego woreczka (szczelnego !) i do kieszeni.

przed startem (max godzina, czyli lepiej byc conajmniej 2, tym bardziej ze moga - i na pewno ze wzgledu na lokalizacje beda - byc kolejki) odbierasz numerek i voile - mozesz go sprawdzic na stanowisku czy czip dziala i tyle. na nastepnych maratonach majac numerek i robiac wplate wczesniej nie bedziesz musial wogole powjaiwac sie w biurze tylko od razu na starce.

Napisano

Czyli ten numer który jest przyczepiany na przodzie roweru jest z czipem? A to że zapłąciłem nie musze pokazywać, jakiś dowód wpłaty czy coś? I to pytanie kieruje też do przyszłych maratonów. Stane na starcie a skad wiadomo czy w ogóle moge jechać czyli czy zapłaciłem.( to do następnych :) )

Napisano

na powerade numer jest z czipem. co do zaplaty - jak zaplacisz wczesniej to w systemie online pokaze ze masz zaplacone, problemem jest jak zaplacisz w ostatniej chwili, wtedy mozna podejsc do biura (ew podejsc z wydrukowanym potwierdzeniem przelewu)

Napisano

sorry ze drążę temat ale chciałbym nie mieć żadnych wątpliwości co do spraw formalnych...zrobiłem przelew, przed startem idę gdzieś tam po ten czip jak rozumiem z dowodem wpłaty i tylko pozostaje czekać na start. Jeszcze dochodzi kwestia sektorów ale mysle ze to bedzie jakoś oznakowane. Nie daje mi spokoju jednak to skad wiadomo ze dany zawodnik moze wziac udział w maratonie. Zdaje sobie sprawę ze maja online kto zapłacił a kto nie ale przecież nie będą sprawdzać każdego zawodnika po numerku na rowerze czy akurat ten ma zapłacone. Może jest jakaś lista gdzieś na miejscu z która sprawdzają że można jechać?

Napisano

Mhm...no to w takim razie pozostaje tylko spróbować swoich sił. Mam nadzieje że jak na debiut w takiej imprezie nie będzie aż tak źle. Jest może coś na co trzeba zwrócić szczególną uwagę podczas takich zawodów?

Napisano

Stanąć na starcie sobie może każdy, ale jak nie będziesz miał opłaconego startu to cię po prostu nie sklasyfikują, numer będzie nieaktywny.

Dlatego w biurze zawodów jest zawsze "bramka" z ekranem, na którym sobie można sprawdzić, czy numer ma status "zapłacono".

Jak się rejestrujesz przez Sportografa i masz już numer, to jak nazwa maratonu przy zawodniku jest na szaro, a nie na niebiesko, to znaczy że jest już zaksięgowana wpłata i w tym momencie wszystko powinno działac, przynajmniej u mnie zawsze działało, choć dla spokoju sumienia zawsze idę sprawdzić numer do biura.

Na co zwrócić uwagę? 26 stron lektury ;P :

http://www.forumrowerowe.org/topic/15307-dla-poczatkujacych-maratony-co-powinien-wiedziec-poczatkujacy/

Napisano

Jeżeli mieszkasz gdzieś w pobliżu to radzę dzień wcześniej(w sobotę 16.00-21.00.) się zgłosić po numer, unikniesz kolejek. W niedzielę biuro zawodów czynne 7.00-9.30, a na pewno nie można zostawiać na ostatnią chwilę wszystkiego(start MINI o 10 chyba). Nie zastanawiałeś się czy nie lepiej MEGA? Ja też zamierzam wystartować, chodź nie trenuję dużo to jednak płacić 50 zł żeby przejechać 25 km to już wolałbym dołożyć i naprawdę poczuć co to maraton. Startowałem dwa lata temu w Krakowie na Esce i Power i mimo że byłem strasznie zmęczony to satysfakcja była ogromna.

Napisano

No nie wiem, jeszcze sie zastanowie co do mega. Mam jeszcze jedno pytanie. Dopiero zaczynam jazde na SPD i jak na razie mam problemy z wypinaniem, szczególnie na stromych podjazdach. Czy na maratonie jechać juz w spd czy lepiej nie ryzykować? W sumie jest jeszcze dwa tygodnie to bede trenował, ale jak wy uważacie.

Napisano

Ja byłem w takiej samej sytuacji (wybrałem SPD) i po maratonie już mi się wyrobił nawyk wypinania. Poza tym na pewno będziesz się czuł lepiej (pewniej) na zjazdach a zapewniam Cie na trasie będzie parę zjazdów (patrz profil i mapę z trasy).

Napisano

Chyba juz ostatnie pytanie, a mianowicie co do ubioru: kasku jeszcze nie mam ale pracuje nad tym :)jesli chodzi o spodenki i koszulki to ja jezdze w stylu all mountain i czy nie będę wyglądał dość dziwnie w takim ubiorze na tle innych ubranych w obcisłe wdzianka ;)

Napisano

Bez kasku i tak nie wystartujesz wiec musisz załatwić. A co do stroju to się nie przejmuj najważniejsza jest frajda z jazdy. A nie każdy na maratonie jest ubrany w obcisłe ciuszki i raczej każdy się skupia na jeździe a nie na ubiorze innych kolarzy (chyba że są to kobiety ;) )

Napisano

Kask ważne ze jest i to się liczy. Trasa przeze mnie objechana jest dość ciekawa, góra- dół, góra dól i tak na okrągło. Jak jest sucho (sobota) to nie ma najmniejszych problemów, jak popada to trochę ślisko. W dolinkach kamienie i korzenie, trochę dalej szutry, a jeszcze dalej od dolinek piach nawet, więc trasa urozmaicona

Napisano

Kurczę, dziś pierwszy raz widziałem że kask się naprawdę przydał komuś z moich znajomych. Na maratonie to nie jest jakiś głupi wymóg, jest tyle przyczyn niezależnych od bikera, typu ktoś haczący o kierę, czy wjeżdzający w d..., że nie ma co dyskutować, tylko kupować kask. Bikerów przekonanych o własnej zaistości jest dokładnie tylu, ilu "świetnych" kierowców powodujących wypadki.

Napisano

Dzień wcześniej po południu. Przedtem nie ma po co, bo buraków przestawiających oznaczenia nie brakuje. I tak trasę się jeszcze objeżdża przed maratonem i sprawdza oznaczenia, a zdarzają się mimo wszystko poprzekręcane strzałki.

Napisano

w sumie z jednej strony dobrze bo po co ktoś miałby niszczyć prace innych skoro brak kultury innym, ale z drugiej strony szkoda ze tak pozno bo dobrze by bylo przejechac sobie trase tak jak ma isc faktycznie. Jade pierwszy raz i nie wiem czy po prostu sie nie zgubie. Oglądałem filmiki z poprzednich maratonów no to powiem szczerze ze momentami nie wiem skad gosc wiedział gdzie jechac.

Napisano

Przy każdym rozjeździe jest strzałka gdzie jechać, więc nie ma się jak zgubić. Poza tym przeważnie ktoś jedzie z przodu to widać gdzie jechać (chyba że będziesz prowadził peleton ;) ). A jak chcesz objechać trasę to mapę ze strony orga ściągnąć, wydrukować i jechać w teren :)

Napisano

orientujecie się może jak to jest z wpłatami na konto organizatora. Pod koniec kwietnia wpłaciłem kase za maraton + kase za chip a do tej pory na moim koncie sportchallenge widnieje cyfra 0. Żeby potem nie było ze nie zapłaciłem. Dzwoniłem tam ale nikt nie odbiera. Wydrukowałem sobie na wszelki wypadek potwierdzenie przelewu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...