Skocz do zawartości

[Rower] Co polecacie?

krzychu22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuje fulla do 3000 zł. Wiem że to nie wiele ale w grę wchodzą używki. Ewentualnie sama rama do 1100 z damperem. Rower ma służyć do ostrzejszej jazdy po lesie czasami jakaś mała hopka,jakiś zjazd z góry ale wszystko z umiarem.Ogólnie rower do wszystkiego. Zależało by mi aby miał blokady amortyzatorów gdyż zamierzam jeździć również po asfalcie.

Z góry dzięki za odpowiedz.

Napisano

Rowerów "do wszystkiego" nie ma.

Z nowych mogę polecić ten rower >> K L I K << Z tym, że trzeba na miesiąc zrezygnować z piwa i fajek i dorzucić 4 stówki.

Można tym pojeździć w górach i w lesie. Ma blokadę widelca i damper "po wuju", ale za to zawias z wirtualnym punktem obrotu i choroba morska nie grozi. Hopki na tym rowerze raczej odpadają.

Jeśli chcesz rower używany, to poszukaj na allegro. Nie licz, że ktoś zrobi za Ciebie robotę. Szukaj, wklejaj linki, pytaj. W miarę możliwości pomożemy.

:yes:

Napisano

A-RAY 1.0, Rockrider 9.1 i KROSS CRIME II nie są głupie, ale jak podajecie rowery do 3700 to jest jeszcze coś takiego Kross Osprzęt o wiele lepszy od innych, ale skok z tyłu to tylko 50mm, i ten tylni trójkąt taki jakiś cieniutki. Niestety coś za coś :/

Napisano

Rower spoko tylko cena trochę za wysoka. A jaką ramę polecacie. I co sądzicie o solidzie bardzo mi się podoba i cena chyba odpowiednia??

Napisano

Moim zdaniem ten Solid tyle nie jest warty. Najsłabsza strona to chyba dart... W używce za 2500 dart to jakaś pomyłka... Darta dają do nowych rowerów za około 2000 zł reszta osprzętu by uszła, ale inne propozycje chyba lepsze.

Napisano

rockrider zrobił na Tobie wrażenie ? :wallbash: jak oglądałem ten rower to myślałem że on kosztuje z 1500zł, bardzo tandetne wykonanie

Napisano

No i właśnie, jak już sobie tak miło o Poisonie gawędzimy, to powiem, że ten Solid z aukcji podanej gdzieś wyżej kojarzy mi się z Poisonem Arsenem. Choć nie są identyczne, to mam wrażenie, że to taka sama tania, masowo produkowana rama z katalogu tajwańskiej firmy, z namalowanym logiem "producenta" roweru.

Inna sprawa, że ten Pine ma tylko 90 mm skoku w tylnym zawieszeniu. Więc na pewno nie jest to rower do wszystkiego. I to zestawienie z RS Dartem 120 mm z przodu... Mój RS J3 (poprzednik Darta) przy skoku 80 mm nie jest mistrzem sztywności, więc przy skoku 120 mm musi być jakiś dramat :wallbash:

PS. MonoVan, jakieś konkretne zarzuty co do wykonania, czy o tak sobie napisałeś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...