szliri Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Co myślicie o stosowaniu śrub aluminiowych do mostka (zaraz przy mocowaniu z kierownicą), wiem że sporo było takich tematów ale chciałem uzyskać jednoznaczną odpowiedź Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Nie radzę.. zęby sobie powybijasz. Zainwestuj już w Tytanowe jak coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Przy mostku i sztycy aluminium to zły pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 A masz na tyle lekki mostek tudzież cały rower, że musisz już sięgać do odchudzania śrub? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 ludzie wkręcają, jeżdżą i żyją ale ja dla komfortu psychicznego takich śrub bym nie zastosował. kiedyś tylny V-brake przykręciłem plastikowymi śrubami. jeździłem tak ok 2 miesiące. nic się nie stało bo też niewiele mogło się stać ale wymienilem na alu. jakoś tak pewniej się z nimi czuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ja byłem świadkiem jak mój kolega traci zęby po przez śruby aluminiowe w mostku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 19 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Przejeździłem tak przez 3 sezony. W sumie ok. 20 000 km. Moja waga 80 kg. Dopiero pod koniec już je wykręciłem, wiadomo aluminium, utlenianie, osłabienie, a później szczerbaty uśmiech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 co do mojego mostka waga 120gram, w sumie nie zależy mi bardzo na zbiciu wagi tylko na estetycznym wyglądzie, w takim razie nie będę ryzykował i zostanę przy stalowych Druga sprawa : śruby przy mostku pod rurą tam chyba mogę dać alu w końcu jakieś ekstremalne siły tam nie działają, taka sama sprawa dotyczy klamek/manetek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 19 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Tak, tam śruby aluminiowe możesz wkręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 ok dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.