pawelLUB Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 W końcu dotarła, choć i tak miała być dopiero w marcu, ale być może statek z chin wcześniej przypłynął na razie wrzucam tylko fotki, nie ważyłem jej, zrobię to jutro oponki RR 2,25 mają po ok 1 cm luzu w tylnich widełkach wg mnie trochę za wysoko od osi suportu zamontowane otwory montażowe do koszyków na bidon generalnie bardzo mi się podoba, jak zmontuje w całość to wrzuce kompletne fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ładna BTW statek zapewne płynął z Tajwanu z fabryki Gianta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Tajwan to też Chiny teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal44 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Piekna rama! Widze ze piescisz ja w lozku jak na razie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Piekna rama! Widze ze piescisz ja w lozku jak na razie ) rower już złożony - prawie, jeszcze tylko sztycy brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal44 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Wrzuc fotki koniecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 wiesz może ile waży ta ramka? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Mozesz podac cennik, skad kupowane itp? Tez bym chcial zlozyc 29tke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ramy nie ważyłem, pęd do składania był silniejszy rama kupiona u dilera scotta, cena detaliczna ramy to 1790, ja zapłaciłem trochę mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotas Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Rama super! I te kolorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 sterówkę trochę przytnij od tej tory, bo nie wygląda to najlepiej sugerowałbym też krótszy i niższy mostek, skrócić też tej torze skok. I tak brakuje gripów, czy są takie cienkie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 sterówkę trochę przytnij od tej tory, bo nie wygląda to najlepiej sugerowałbym też krótszy i niższy mostek, A jak plecy będą boleć od zbyt niskiej pozycji, to co będziesz doradzał? To jest do jeżdżenia a nie wyglądania. Ja sugeruję przetestować i dopiero przycinać i skracać. Może to to ujęcie, ale nie wygląda jak 29er Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 kierownice mam na tej samej wysokości co siodło - tak mi pasuje, mostek 110mm jako że kierownica ma gięcie do tyłu 11 stopni, kokpit mam na 70 cm ustawiony we wszystkich rowerach tak miałem co do skoku w torze to jest ustawiona na 100mm, i tak 20mm odchodzi na sag, więc mam 80 mm roboczego a nie 65 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Z tego co widzę na stronie Szkota, w te ramy wkładają amory 100mm, więc wszystko z zasadami "sztuki". Jak masz już wymierzoną doświadczalnie idealną wysokość kokpitu, to nawet eksperymentować nie musisz. BTW, dziwna moda na moce gięcie kierownic nadeszła. Najmocniej szaleje Bontrager z Big Speep'em o 15st. gięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Z tego co widzę na stronie Szkota, w te ramy wkładają amory 100mm, więc wszystko z zasadami "sztuki". Jak masz już wymierzoną doświadczalnie idealną wysokość kokpitu, to nawet eksperymentować nie musisz. BTW, dziwna moda na moce gięcie kierownic nadeszła. Najmocniej szaleje Bontrager z Big Speep'em o 15st. gięcia. ja mam salse motoace 11^ , wcześniej miałem bontragera 12^ ale węższego o 6cm, salsa ma fajniejsze gięcie nie ze względu na kąt, ale na punkt gęcia tzn bardziej oddalony od środka kierownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Bardzo ładna ramka i fajny rowerek wyszedł. PawelLub a jaki jest rozmiar ramy i ile masz wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Bardzo ładna ramka i fajny rowerek wyszedł. PawelLub a jaki jest rozmiar ramy i ile masz wzrostu? mam 189 cm wzrostu, ale mam długie nogi 89cm, rozmiar ramy to L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 A tak jak juz trochę jeździłes, to nie przeszkadza Ci w geometrii taki łagodny ,mniejszy niz w większości rowerów 29" kat głowki ramy(nie wiem czy dobrze to okresliłem). W Scott wynosi on 69,5 stopnii a w większości 71,5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 w obecnych warunkach pogodowych nie ma za bardzo jak doszukac sie wad takiego kata glowki, za to mozna zalet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 A tak jak juz trochę jeździłes, to nie przeszkadza Ci w geometrii taki łagodny ,mniejszy niz w większości rowerów 29" kat głowki ramy(nie wiem czy dobrze to okresliłem). W Scott wynosi on 69,5 stopnii a w większości 71,5 ? nie, wybrałem taką ramę, gdyż jest ona najbliższa pod względem geometrii do ram GF, które wcześniej ujeżdżałem, ale 2/3 z nich pękły, więc powiedziałem sobie że już nie chce więcej GF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 w zimowej aurze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
11120pawel Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 poczytaj sobie obecny magazyn rowerowy tam masz ładnie opisane różnice pomiędzy 26 a 29 i yo właśnie na modelach Scott Scale 35 i Scott Scale 29 pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Już czytałem, Kolega Rulez dał mi cynk o tym artykule i zakupiłem MR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi