Skocz do zawartości

[kola szosowe] ocena i wycena

PauL605

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Dostalem kola szosowe, ktore przelezaly nie uzywane ladnych pare lat. Przebieg ich jest niewielki sadzac po tym jak wygladaja obrecze w miejscu styku z klockiem.

Przednie kolo:

Piasta sram 5.0

obrecz remerx taurus rmx330 622x14

szprychy nie wiem jakie

opona rubena

zacisk sram

Tylne kolo

piasta mars 7000

obrecz remerx taurus rmx330 622x14

szprychy nie wiem jakie

opona Michelin dynamic

zacisk sram.

kaseta cs-hg50-9

Ile taki komplet moze byc wart?

Czy dostane jakies czesci zamienne do w.w piast jesli chcialbym zostawic te kolka ?

pozdrawiam

Napisano

nie chce cie straszyc ale czesci do tych piast sa praktycznie nieosiagalne. mialem kola na tych piastach w identycznej konfiguracji, przod 5.0 a tyl 7.0. najszybciej ida konusy i tu jest problem bo nie dostaniesz oryginalow. mozna kombinowac z innymi ale uszczelnienia nie beda pasowaly, chyba ze sam dorobisz nowe. co polecam. jezdzic do zuzycia i wymienic na nowe piasty.

Napisano

Czytalem twoj temat z 2006 roku :)

A tak wogole to ktory to rok moze byc tych kol ?

jezdzic do zuzycia i wymienic na nowe piasty.

Tylko ze nie mam roweru do nich :(

Napisano

piasty mozna ciegle jeszcze gdzies tam kupic, czasem widac je na allegro. produkowali je miedzy 1999-2002 ( moze troche dluzej ). mozesz zrobic tak ze poprostu dokupisz nowe piasty sram za male pieniadze i bedziesz mial na wymiane czesci.

tutaj podobny temat

http://www.forumszosowe.org/viewtopic.php?p=26638&sid=9196d131b1da0e5872b852cbea3a2b6e

nowa piasta w sklepie

http://www.cyclosport.pl/piasta-tyl-sram-7-0-8211-36-otw-8-9-rzedowa.html

decyzja nalezy do ciebie. wszystko zalezy od tego ile chcesz wydac na te kola. moze lepiej poszukac czegos innego na bardziej popularnych piastach gdzie nie bedzie klopotu z czesciami.

Napisano

Skonczylem przed chwila konserwacje piast.

Tylna jest jak najbardziej Ok (konusy , bieznie , kulki)

Przednia (jeden z konusow ma bardzo delikatne kropki, drugi ok, bieznie ok, skrecilem nasmarowalem , kreci sie bardzo lekko i cicho)

Porownywalem te konusy ze standardowymi.Dwa rozwiazania widze, albo stoczyc konusa standardowego, do srednicy pasujacej do uszczelnienia, albo roztoczyc uszczelnienie tak aby pasowal konus o standardowych rozmiarach ...

Ile warty bylby w.w zestaw lacznie z oponami i kaseta ( praktycznie brak sladow zuzycia)

pozdr

Napisano

Dostalem dostalem, ale sa mi nie przydatne do niczego , a szkoda mi ich oddawac za bezcen :(

Jutro pstrykne fotki i wystawie na allegro.Zobaczymy

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...