Skocz do zawartości

[Hamulce hydrauliczne ]

aVee

Rekomendowane odpowiedzi

Mały tip przy czyszczeniu tarczy - paluszki do uszu i solidnie wszystkie otwory. Bo po rozgrzaniu syf z tamtych powierzchni zacznie się rozlewać na zewnętrzne.

A klocki żywiczne najlepiej po prostu wymienić na metaliczne albo spieki i tyle. Kiedyś jakieś 10km po wygrzewaniu mi się po prostu skruszyła cała okładzina przy hamowaniu. Mało przyjemne w ruchu miejskim. Wtedy się pożegnałem z organikami.

Zastanów się, czy warto kupować klocki.

Na początek proponuje dokładne sprawdzenie zacisku, czy nie ma wycieków.

U mnie zaczęło się podobnie, piski i coraz głębsza klamka .

Skończyło się na tym, że zacisk się dość mocno poci, a te hamulce to jednorazówki - zmiana to kwestia czasu .

To jak to jest z tymi hamulcami. Zastanawiam się nad kupnem dziewczynie krossa level a6 , wersje disc. Na aledrogo dosyć ok cena(1900 zł) z dartem 3. Ale jak z tymi hamulcami mają być same problemy to lepsza wersja z v-kami Waszym zdaniem?

Pozdrawiam

Możesz jej brać wersje z tarczówkami, dzięki temu mniej później problemów będzie w przypadku modyfikacji roweru (głównie mam na myśli jakieś odchudzania itp... np. amorka). Dziewczyna raczej nie odczuje takiej różnicy w rowerze jak koleś, który traktuje rower trochę jako swoją manię ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...