90Pepek Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam. Czy znacie jakieś dobre przewodniki, mapy. Interesują mnie trasy Jury krakowsko-częstochowskiej i ogólnie Wyżyny śląskiej ? Słyszałem o przewodniku pt. " Najlepsze wycieczki na rowerze górskim"(<-czy jakoś tak) ale nie potrafie nigdzie na niego trafić... czy wydawnictwo już przestało je drukować, czy też może drukują go pod inną nazwą ? Jakie macie inne propozycje przewodników i map, z dobrze opisanymi trasami i miejscami ?:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianDro Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Jeżeli tak ciężko kupić jakiś dobry przewodnik tych okolic to może sam wybierz sobie kilka miejsc, poczytaj o nich na necie, opisz sobie a potem jedz tam i zwiedzaj je. Z mapami myślę że nie będzie żadnego problemu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
90Pepek Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 ciekawy pomysł, dzięki za natchnienie . Może jednak ma ktoś jakąś sprawdzoną "marke" przewodników ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Mi sie kurzy i zceka na wykorzystanie : jura krak-czest-atlas rowerowy od kompasu. Mapki 50000-60000 wiec przyzwoicie. Moge przykladowe zdjecie wrzucic jak jest trasa opisana. Lub poszukaj opinii na necie. Lub bierezsz mape danej okolicy, traske w domu sobie wyznaczasz na podstawie znalezionego zcegos, lub na plae i z mapka jezdziesz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qjon777 Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 http://www.sklep-pre...urystyczny.html wydaje mi sie ze to jest ten sam przewodnik który posiadam mam chyba troszke starsza wersje, ale jestem z niego bardzo zadowolony u mnie zawiera 2 mapy śląska - czesc płn i poł. (bardzo dokladne) + informator turystyczny. albo cos takiego, http://wysylkowa.pl/ks1002544.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszne Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Jak już pytasz o konkretn marke przewodników to dla mnie najlepszy jest REWASZ, (niezbyt kolorowy ale konkretny), a dalej Rough Guide. chociaż najlepszym sposobem jest to co proponuje DamianDro. a nawet wchodzisz na www regionu, atrakcje i lecisz z koksem :] zawsze zostaje jakas moneta na browarek :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Imo jedna z najlepszych rzeczy na rynku, dedykowana z resztą pod rower. Może dlatego, że nie ma za bardzo konkurencji. http://wysylkowa.pl/ks734472.html Z innych rzeczy dobra jest ta podana przez qujona777 w drugim linku. Korzystałem z tych dwóch na raz plus dobra mapa - trudno z czymś takim nie objechać porządnie Jury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.