marcin1212 Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam, Istnieje już temat z trasami na szose, ale nie ma na tras w terenie. Zna ktoś z was jakieś ciekawe trasy, nie daleko centrum gdzie można fajnie pojeżdzić mtb. Możę ktoś pokusił by sie i zrobił nawet jakąś prostą mapke? Słyszałem o lasku wolskim i zakrzówku, jak to tam wszytsko wygladą? Są jakieś wyjeżdzone ścieżki czy jak pierwszy raz wjade to się pogubie;)? Z góry dzięki za odpowiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 w decatlonie mozna sobie wziąć mapke z traskami rowerowymi .a jak nie to jedx do compassu na podchorązych i kup sobie mapke krakowa i okolic . tak jak pisałes najbliżej centrum to wolski i zakrzówek ale mozna tez zachaczyc o Tyniec i do Ojcowa też nie jest daleko .z centrum jakieś 15 km . kolejne to dolinki podkrakowskie. opcji jest wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reka123 Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Polecam Dolinki Podkrakowskie i Ojców (ja robiłem sobie trasę Kraków->Ojców->Dolinki->Ojców->Kraków. Najbardziej z tego wszystkiego męczył mnie Kraków, pewnie przez powietrze... Ogólnie do Ojcowa polecam czerwonym szlakiem śmignąć. Dobrze się jedzie, z dala od samochodów itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregory6 Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 http://maps.google.pl/maps/ms?hl=pl&ie=UTF8&vps=1&jsv=317d&oe=UTF8&msa=0&msid=204553772010403610432.00049d8500023d4f5ee0c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Osobiście polecam Zakrzówek. Na pewno się nie zgubisz :)Trasy są wyjeżdżone i przyjemne, oczywiście zależy co kto lubi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reka123 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Lasek wolski i Zakrzówek, to faktycznie bardzo przyjemne miejscóweczki, myślę, że się nie zgubisz jeśli masz jakąkolwiek orientację w terenie. Dobrze jest wyjechać pod bramę zoo, a potem laskiem w dół . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo1989 Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Ja tam za to polecam okolice lasku Zabierzowskiego. Mało ludzi... Mało rowerzystów. Samochodów jeszcze nie spotkałem poza jednym traktorem i jedną ciężarówką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klinner Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 tak! przez ten las biegnie trasa krakowskiego maratonu MTB, tutaj trasa przez las zabierzowski, a tu trochę bardziej na północ dolinki podkrakowskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo1989 Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Jeszcze na tej mapce nie ma zaznaczonego bardzo sympatycznego downhillu do Kochanowa . Coś pięknego... Tylko, że gdy ja jechałem było nie dość, że mokro to jeszcze liście (jesień) także z przyczepnością problemy miały nawet wildgrippery! Wszystkich nas na tej wycieczce popraskało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Nom wąwóz w KOchanowie to nie przelewki...w 2009 przebiegał tamtedy maraton powerade. Ja będąc wtedy żółtodziobem wybrałem sie bez bucików spd, a jako że było mokro i nawieżchnia pokryta zgniłymi liśćmi już u szczytu zjazdu spektakularnie wyleciałem przez kiedownice i to mi pewnie uratowało życie, bo na dole wąwóz się kończył wąskim przesmykiem (pewnie skończyłobysie hamowaniem twarzą na drzewie). A w 2010 z powodu ulewy zmienili trase jakoś pare dni przed, także dało sie jezdzic pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 w 2010 nie zmienili trasy pare dni wczesniej, tylko w dniu zawodow, bo byly takie ulewy ze wawozem kochanowskiego rwacy potok plynal... swoja droga to byl niezapomniany maraton, cala trasa minimum 10 cm blota, momentami po piasty, piekny toitoi-jowy zapach bloni po zjezdzie harcerzy, hamowanie tloczkami od zaciskow pod koniec maratonu oraz caly naped do wymiany, takich rzeczy nie zapomina sie do konca zycia:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 No to ładnie...tylko nie rozumiem dlaczego cały napęd do wymiany, połamał się czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fokstrot Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 troche pozno, ale... osobiscie polecam Trasy w rejonach lasu tynieckiego. trasa spokojna, przewaznie "bezludna" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jafo24 Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 fajnie, fajnie, ale co ma zrobić ktoś kto mieszka gdzieś w hucie? Ja mieszkam w Mistrzejowicach, i polecam, okolice, na północ, czyli np. trasa Batowice, Raciborowice, Pielgrzymowice, Luborzyca, a potem np. w stronę kombinatu, Wadów, Grębałów. Super tereny, tylko za dużo asfaltu, ale jak ktoś się postara to znajdzie bardziej ambitną nawierzchnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 ale co ma zrobić ktoś kto mieszka gdzieś w hucie polecam niepołomice przez brzegi, i dalej puszcza niepołomicka jak dobrze pokombinujesz, to nawet nie zjedziesz z asfaltu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klinner Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 fajnie, fajnie, ale co ma zrobić ktoś kto mieszka gdzieś w hucie? Ja mieszkam w Mistrzejowicach, i polecam, okolice, na północ, czyli np. trasa Batowice, Raciborowice, Pielgrzymowice, Luborzyca, a potem np. w stronę kombinatu, Wadów, Grębałów. Super tereny, tylko za dużo asfaltu, ale jak ktoś się postara to znajdzie bardziej ambitną nawierzchnię. jafo, jak pisał wcześniej Marek, z huty na pewno jeszcze Niepołomice, w puszczy asfaltu raczej nie będzie:] a nie zapuszczasz się w strony Ojcowa, dolinek? z Huty w sumie nie aż tak daleko;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.