Skocz do zawartości

[Kraków] trasy xc

marcin1212

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Istnieje już temat z trasami na szose, ale nie ma na tras w terenie. Zna ktoś z was jakieś ciekawe trasy, nie daleko centrum gdzie można fajnie pojeżdzić mtb. Możę ktoś pokusił by sie i zrobił nawet jakąś prostą mapke? Słyszałem o lasku wolskim i zakrzówku, jak to tam wszytsko wygladą? Są jakieś wyjeżdzone ścieżki czy jak pierwszy raz wjade to się pogubie;)?

Z góry dzięki za odpowiedzi:)

w decatlonie mozna sobie wziąć mapke z traskami rowerowymi .a jak nie to jedx do compassu na podchorązych i kup sobie mapke krakowa i okolic . tak jak pisałes najbliżej centrum to wolski i zakrzówek ale mozna tez zachaczyc o Tyniec i do Ojcowa też nie jest daleko .z centrum jakieś 15 km . kolejne to dolinki podkrakowskie. opcji jest wiele

• 2 tygodnie później...

Polecam Dolinki Podkrakowskie i Ojców (ja robiłem sobie trasę Kraków->Ojców->Dolinki->Ojców->Kraków. Najbardziej z tego wszystkiego męczył mnie Kraków, pewnie przez powietrze... Ogólnie do Ojcowa polecam czerwonym szlakiem śmignąć. Dobrze się jedzie, z dala od samochodów itd.

Lasek wolski i Zakrzówek, to faktycznie bardzo przyjemne miejscóweczki, myślę, że się nie zgubisz jeśli masz jakąkolwiek orientację w terenie. Dobrze jest wyjechać pod bramę zoo, a potem laskiem w dół :).

• 1 miesiąc temu...

Jeszcze na tej mapce nie ma zaznaczonego bardzo sympatycznego downhillu do Kochanowa :D. Coś pięknego... Tylko, że gdy ja jechałem było nie dość, że mokro to jeszcze liście (jesień) także z przyczepnością problemy miały nawet wildgrippery! Wszystkich nas na tej wycieczce popraskało ;)

• 1 miesiąc temu...

Nom wąwóz w KOchanowie to nie przelewki...w 2009 przebiegał tamtedy maraton powerade. Ja będąc wtedy żółtodziobem wybrałem sie bez bucików spd, a jako że było mokro i nawieżchnia pokryta zgniłymi liśćmi już u szczytu zjazdu spektakularnie wyleciałem przez kiedownice i to mi pewnie uratowało życie, bo na dole wąwóz się kończył wąskim przesmykiem (pewnie skończyłobysie hamowaniem twarzą na drzewie). A w 2010 z powodu ulewy zmienili trase jakoś pare dni przed, także dało sie jezdzic

pozdrawiam

w 2010 nie zmienili trasy pare dni wczesniej, tylko w dniu zawodow, bo byly takie ulewy ze wawozem kochanowskiego rwacy potok plynal...

swoja droga to byl niezapomniany maraton, cala trasa minimum 10 cm blota, momentami po piasty, piekny toitoi-jowy zapach bloni po zjezdzie harcerzy, hamowanie tloczkami od zaciskow pod koniec maratonu oraz caly naped do wymiany, takich rzeczy nie zapomina sie do konca zycia:D

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

fajnie, fajnie, ale co ma zrobić ktoś kto mieszka gdzieś w hucie? Ja mieszkam w Mistrzejowicach, i polecam, okolice, na północ, czyli np. trasa Batowice, Raciborowice, Pielgrzymowice, Luborzyca, a potem np. w stronę kombinatu, Wadów, Grębałów. Super tereny, tylko za dużo asfaltu, ale jak ktoś się postara to znajdzie bardziej ambitną nawierzchnię.

• 2 tygodnie później...

fajnie, fajnie, ale co ma zrobić ktoś kto mieszka gdzieś w hucie? Ja mieszkam w Mistrzejowicach, i polecam, okolice, na północ, czyli np. trasa Batowice, Raciborowice, Pielgrzymowice, Luborzyca, a potem np. w stronę kombinatu, Wadów, Grębałów. Super tereny, tylko za dużo asfaltu, ale jak ktoś się postara to znajdzie bardziej ambitną nawierzchnię.

jafo, jak pisał wcześniej Marek, z huty na pewno jeszcze Niepołomice, w puszczy asfaltu raczej nie będzie:]

a nie zapuszczasz się w strony Ojcowa, dolinek? z Huty w sumie nie aż tak daleko;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...