kolbix1993 Napisano 17 Lutego 2011 Napisano 17 Lutego 2011 Witam forumowiczów! Kontynuuję temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/82051-amortyzator-przod-rs-dart-3-dziwne-pekniecie/page__p__810830#entry810830 ,ale postanowiłem zrobić go osobno. Zacząłem jeździć ok 2lata temu, startuję w zawodach XC, częściej to maratony (szczególnie w tym sezonie planuję) dużo po lesie, większe góry Beskidu Małego i Śląskiego (np. Magurka, Skrzyczne) a także sporo po drogach szutrowych i asfalcie, zależy mi też częściowo na zbiciu masy, bo Dart 3 do lekkich nie należy. (Jakby co to rama Kross lvl A6 disc 2009. h główki - ok 20.) mam 172cm, około ważę 53-55kg Budżet max: 900-1000zł (do tych 1200 może się uda uzbierać) Chodzi mi o wybór widelca. Mam do wyboru dwa modele RockShox'a: -RS Reba Sl 2010 Pop Lock za 1167 zł + przesyłka: http://www.bike-arena.pl/index.php?p1018,rock-shox-reba-sl-2010-biala-pop-lock -RS Recon 335 Solo Air OEM za 799 zł + przesyłka: http://www.twomark.pl/produkt/19575/amortyzator-rock-shox-recon-335-solo-air-oem Proszę o szybką i fachową odpowiedź. Dzięki z góry. pozdr.
Schwefel Napisano 17 Lutego 2011 Napisano 17 Lutego 2011 Z racji braku MC Reba. Możesz poszukać Recona z MC jeżeli nie lubisz się bawić w ustawianie ciśnień w obu komorach Reby. To najmarniej godzina testów z pompką.
Matti95 Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 Ja niedawno kupiłem recona race solo air ściągniętego z nowego roweru za 720zł + przesyłka 30zł kurier naprawdę nie ma śladów zużycia a chodzi jak miodzio Aha i to jest o wiele nowsza wersja, ta moja to chyba 2010r. Więc warto szukać na różnych aukcjach Pozdrawiam
Pacholski Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 Stalem prawie rok temu przed podobna sytuacja. Ja wybralem jednak Recona. Po pierwsze tanszy byl od najtanszej Reby o prawie 400 zl.! Po drugie przekonali mnie, ze nie bede miec problemu z ustawieniem odrazu amortyzatora pod siebie. I w sumie... Nie zaluje. Kupilem amortyzator za 720~ zl. + dokupilem manetke na kierownice. Polecam .
ljar Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 ściągniętego z nowego roweru za 720zł + przesyłka 30zł kurier A jak wygląda sprawa gwarancji na takie widelce? Taka sama jak dla wersji pudełkowych?
befreee Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 Przede wszystkim, zwróć uwagę na to czy dostaniesz na nie gwarancję. I mam tutaj na myśli prawdziwą gwarancję a n ie gwarancję sprzedawcy ( tylko paragon ) Ewentualne naprawy to naprawde spore koszty.
Schwefel Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 A jak wygląda sprawa gwarancji na takie widelce? Gwarancja sprzedawcy albo ustawa o ochronie konsumentów. I mam tutaj na myśli prawdziwą gwarancję a n ie gwarancję sprzedawcy ( tylko paragon ) A co to jest ta "prawdziwa gwarancja"? Jest w ogóle gwarancja, która jest nieprawdziwa?
senjiro Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 Chyba chodzi o taką która będzie uznawał też dystrybutor w razie czego. Bo jeśli amortyzator jest zdemontowany to raczej nie za bardzo. A jeśli sprzedadzą Ci go w sklepie, który ma podpisaną umowę z dystrybutorem to wtedy w razie draki, sprzedawca może go odesłać. Podobnie było chyba z Manitou, które sprzedawali w sklepach internetowych jako OEMy, Velo potem nie uznawało w nich gwarancji.
Fludi Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 Przy takim wyborze to chyba nie bardzo jest się nad czym zastanawiać, odpowiedź jest prosta: REBA. Na pewno warto dopłacić do niej.
RufusBiker Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 Ja niedawno kupiłem recona race solo air ściągniętego z nowego roweru za 720zł + przesyłka 30zł kurier naprawdę nie ma śladów zużycia a chodzi jak miodzio Aha i to jest o wiele nowsza wersja, ta moja to chyba 2010r. Więc warto szukać na różnych aukcjach Pozdrawiam Właśnie też zakupiłem Recona Race z 2009 z MC i manetką. Mam kolego do Ciebie pytanko, czy jak spuścisz całe powietrze w komorze, to przy ugięciu powiedzmy tak w 2/3 słychać taki przeskok (jakby coś przeskakiwało w środku). Po napompowaniu dajmy nato od 30 PSI już tego nie ma i amor na całej długości chodzi beż żadnych problemów. Miałem doczynieni z takim samym Reconem ale bez MC, tylko z blokadą na koronie i tam tego nie było, nie wiem czy to jakaś wada tego nowego czy co ?
13kisiel13 Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 Ja jako użytkownik REBY powiem : WARTO DOPŁACAĆ DO NIEJ !!! Amor ładnie pracuje, jest sztywny i dodatkowo można go ustawić pod siebie bez najmniejszego problemu. Dzięki 2 komorom można bawić się czułością .
Sonix Napisano 19 Lutego 2011 Napisano 19 Lutego 2011 Nie lubię się powtarzać, ale żeby zniwelować Twój wybór powiem tak jak kilka kolegów REBA. Argumentów jest dużo na korzyść tego amorka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.