burack Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Elo Mam korby deore o blatach 48-36-26 oraz kasetę tył 9 rz. 11-32. Obecnie mam przerzutkę przód Alivio (w planach mam deore XT), ale problem polega w tym że przednia przerzutka nie chcę wejść na 3 rz. Ustawiam tak aby 1 rz z przodu i największej (32) z tyłu łańcuch się nie opierał o nią. Nie wiem jak to napisać ale myślę że zrozumiecie i mi pomożecie. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ale nie chce bo co? Linka jest na tyle napięta, że nie pozwala, śruba blokuje ruch? Czy może zmienia bieg, ale łańcuch nie chce się zazębić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Tak jak zwrócił uwagę Fenthin powodów może być wiele więc sprecyzuj dokładnie co jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Nie znam się tak bardzo na wszystkich modelach przerzutek ale wydaje mi się, że przerzutka Alivio nie obsługuje zębatek 48. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burack Napisano 18 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 więc tak mam taką przerzutkę http://rowerek.pl/index.php?products=product&prod_id=498 i problem w tym, że problem z ustawieniem przerzutki przedniej. Gdy mam łańcuch z przodu na najmniejszej i z tyłu na największej to ustawiam wysokość przerzutki tak, aby nie ocierała o (1 na fotce). Gdy to mam dobrze to próbuję ustawić na 3 blat największy, ale problem w tym, że zęby przeszkadzają o (2 na fotce). Zastanawiam się nad kupnem przerzutki http://allegro.pl/przerzutka-przednia-shimano-deore-xt-fd-m773-ds-48-i1447044117.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ten element 2 jak to nazwałeś ma być ok 2-3mm nad 3 zebatką gdy jest 3 bieg wrzucony wiec musisz podnieść przerzutke o ile zrozumialem o co ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ustawia się nad największym blatem, i więcej się nie reguluje : http://bikeboard.pl/index.php?d=porady&g=34&art=425 Jeżeli po prawidłowym ustawieniu wysokości przerzutki nad największym blatem przerzutka nie będzie pracowała bez ocierania a łańcuch nie będzie przeskakiwał bezproblemowo , to znaczy, że przerzutka nie jest przystosowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burack Napisano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 spoko, już zrobiłem wszystko OK. Dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.