Skocz do zawartości

[błotniki]Tanie błotniki jakie?

pentagramsss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jakie polecacie błotniki na przód i tył roweru?. Ostatnio byłem w jednym sklepie i zdziwiłem się ponieważ cena była wysoka około 60zł za błotniki sks-chyba takie drogie są. Na allegro też tak dużo stoją. Nie mam teraz tyle kasy. Myślałem o błotnikach kellys. Dodam że z przodu mam amortyzator :).

Proszę o propozycje.

Pozdrawiam :rolleyes:

Napisano

Simpla Raptor. Ale koniecznie wersja XL. Mój kumpel kupił XS i narzeka, ja mam XL i jestem zadowolony, tylko że jak założyłem oponę 2.3 z przodu, to przedniego się nie dało założyć, ale tylny nawet oponkę 2.4 bez problemu znosi.

Napisano

Jak nie masz kasy na SKS to spokojnie takie: Accent Dryboard1 i Dryboard 2 dadzą radę. Dużym plusem jest to że są łatwo demontowalne. Jeśli szukasz jednak pełnej ochorony przed deszczem i błotem to polecam kupić jakieś pełne błotniki. W zimówce mam takie i w tej cenie naprawdę super się sprawują, poza tym tworzywo bardzo dobrej jakości więc się nie odkształca.

Napisano

Całkiem okej te błotniczki.

Ja dziś odebrałem swój rower i od razu złamałem błotnik za 60 zł :wallbash:

P.S Jak chcesz to mogę Ci sprzedać w dobrej cenie. Skleiłem je na kropelkę i trzymają, ale już mi się nie podobają. Mam do nich uraz :)

Napisano

Mam błotiki NTi, są tanie, ale ich jakość nie jest oszałamiająca, przedni już się złamał, jednak z mojej winy. Do spokojniejszej jazdy wystarczają.

Napisano

Nie będę tworzył nowego tematu, bo w sumie moje pytanie pokrywa się (po części) z zapytaniem autora tematu.

Otóż czy korzystał ktoś z Was z tych błotników. Zastanawiam się nad ich kupnem i byłbym wdzięczny za opinie :)

Napisano

To są dokładnie te same błotniki, oryginalnie wyprodukowane przez firmę Simpla dla Kellys'a B)

http://www.simpla.pl/rapotorxsset.htm

Posiadam od nich model Hammer i do produktu w tej cenie nie można się do niczego przyczepić. Swe zadanie spełniają.

Według mnie powinny być ok, tylny błotnik w tych co podałeś będzie obejmował koło w większej części niż od Hammer'a, czyli po prostu trochę lepiej chronił, ale niekoniecznie da się go bezproblemowo zamontować.

Napisano

To są dokładnie te same błotniki, oryginalnie wyprodukowane przez firmę Simpla dla Kellys'a B)

http://www.simpla.pl/rapotorxsset.htm

Posiadam od nich model Hammer i do produktu w tej cenie nie można się do niczego przyczepić. Swe zadanie spełniają.

Według mnie powinny być ok, tylny błotnik w tych co podałeś będzie obejmował koło w większej części niż od Hammer'a, czyli po prostu trochę lepiej chronił, ale niekoniecznie da się go bezproblemowo zamontować.

Co rozumiesz poprzez niekoniecznie bezproblemowe montowanie?

Jeżeli jest to tylko kwestia czasu montowania błotników to nie ma problemu :P gorzej jeżeli po prostu nie z każdą ramą błotnik pasuje :P

Napisano

Ze swojej strony mogę polecić także produkt marki Simpla, model Classic. Ostatnio także poszukiwałem błotników tanich, ale takich by zakrywały jak największą część obwodu koła (pełnych, trekingowych jednak nie chciałem). Zdecydowałem się na ten właśnie model. Brak wymyślnych kształtów, tylne koło zakryte w zasadzie do wysokości przedniej przerzutki, przedni także ładnie 'przylega'. Cena 20zł jest uważam bardzo atrakcyjna, tym bardziej, że tańsze błotniki ciężko znaleźć, a za logo SKS nie ma sensu płacić zwłaszcza, że zbliżony model Hightrek jest w mojej opinii nieznacznie gorszy (ukształtowanie błotnika).

Pierwsze testy przeszedł pomyślnie, do domu wróciłem suchy (na dworze sucho nie było) :icon_wink:

Napisano

Jeżeli jest to tylko kwestia czasu montowania błotników to nie ma problemu :P gorzej jeżeli po prostu nie z każdą ramą błotnik pasuje :P

Czas swoją drogą też ;)

Głównie chodziło mi o to, że te dłuższe błotniki (sięgające prawie do mufy suportu) lubią zahaczać o tylny hamulec (jak masz oczywiście v'ki). Mocowane na sztycy tego unikają kosztem ochrony B)

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 9 Marca 2011 - temat zamknięty
Ukryte przez mrmorty, 9 Marca 2011 - temat zamknięty

w kauflandzie są simple raptor xl kpl za 19zł :P. Co myślicie o tym?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...