Skocz do zawartości

[rower] PANTHER PRO333/PRO555

majrek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od jakiegoś czasu poszukuje roweru do około 1500zł. Przeglądając allegro natrafiłem na 2 poniższe modele:

http://allegro.pl/rower-gorski-panther-pro333-deore-hydraulika-hit-i1465562035.html

http://allegro.pl/rower-gorski-panther-pro555-deore-lx-tora-zobacz-i1465562042.html

Rowery przykuły moją uwagę niezłym wyposażeniem jak na cenę za którą są oferowane. W przypadku PANTHER PRO555 byłbym nawet wstanie wydać te 1800zł za taki osprzęt. Jednak chciałbym usłyszeć wpierw wasze opinię o tej marce i tych rowerach, gdyż z tego co wiedze jest to niemiecka firma o której nie słychać nic w Polsce. Z góry dzięki za rady.

Napisano

Jedyne co mi się nie podoba to obręcze, z niestandardowym ułożeniem otworów, ale mają ich 32 czyli w razie czego można nabyć jakiś zamiennik bez konieczności kupna nowych piast. No i zapomniałem, drugie co mi się nie podoba, to zdjęcie z siodlem opuszczonym do dziwnej wysokości jak na rower tego typu :) Wg mnie ujmuje to zabawce "rasowości". To oczywiście kwestia względna i bez wpływu na jakość sprzętu.

"Niemieckość" produktu potraktowałbym bardzo ostrożnie. Prędzej chińskość produktu i niemieckość marketu, z którego się ewentualnie wywodzi. Wg mnie świadczą o tym właśnie koła o "urodziwych" obręczach. Ale widelec jest całkiem sympatyczny, regulowany i tłumiony, hamulce hydrauliczne i bardzo przyjemne, osprzęt ok. Jeśli zdecydujesz się na zakup to zanim będziesz ujeżdżał sprzęt rzuciłbym okiem na prowadzenie przedniego przewodu hamulcowego, którego ułożenie na zdjęciu wydaje się dziwne.

To tyle ode mnie, pewnie zaraz zostaniesz zasypany postami z ofertą krosa :)

Napisano

Mam upatrzonego Krossa level A2 XT. Szukam tylko modelu z ramą 19' w moim pułapie cenowym co nie bardzo mi wychodzi. W między czasie znalazłem 2 wyzej wymienione które również wydały mi sie ciekawą propozycją.

Napisano

Ja tam nie zasypię inną ofertą, Panther to ciekawe rowery z rozsądne pieniądze które nie będą "wywalone w błoto", mimo iż marka , jak napisał Tobo jest marketowa.

PS

Ciekawe jest co innego,rowery z Allegro mają dużo lepszy osprzęt niż to co widnieje na stronie Panther ;)

Napisano

Nie o to chodzi, są to rowery bez szczególnej myśli technologicznej na dosyć prostych ramach, ot składane na zamówienie, w dodatku nie wiadomo czy rowery z Allegro to nie są składaki na ramach Panther, jak zauważyłem osprzęt zupełnie inny (lepszy) orginale ze strony nie są warte takich pieniędzy ;), więc warto brać puki są ;)

Napisano

Co jeszcze myslicie o tym pro333? Osprzet podobny do levela a2 xt, nizsza cena i przede wszystkim mam go tutaj od reki a levela xt 09' nie wiem czy kiedyklowiek znajde na ramie 19cali po normalnej cenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...