Snowy24 Napisano 16 Lutego 2011 Napisano 16 Lutego 2011 Witam wszystkich forumowiczów Chcę zmienić opony w moim rowerze… Wcześniej jeździłem na jakiś oponach od KENDY (26x2.25), spisywały się nawet dobrze Co sądzicie o takim zestawieniu: Przód: Zwijana opona Schwalbe ROCKET RON 26x2.25 Performance (77zł) Tył: Zwijana opona Syncros Point'N Chute 2 26x2.35 (55zł) Czytałem, że Syncros nieźle się toczy, a Schwalbe nieźle trzyma na zakrętach… Ale nie wiem jak radzą sobie w trenie, dodam, iż zazwyczaj jeżdżę po twardych nawierzchniach, ale często zdarza mi się wskoczyć do lasu czy na jakąś polną drogę, gdzie czasami występuje błoto… Po asfalcie jeżdżę szybko, nie oszczędzam się Chodzi mi o to czy ten zestaw sprawdzi się w jeździe po asfalcie i wylocie na więcej wymagający teren… A i jak mają się z łapaniem kapcia?
gugool Napisano 16 Lutego 2011 Napisano 16 Lutego 2011 Jeśli chcesz więcej jeździć po asfalcie to Rocket Ron'y szybko się zużyją. Bardziej by pasował Racing Ralph.
Snowy24 Napisano 16 Lutego 2011 Autor Napisano 16 Lutego 2011 Ralphy chyba są znacznie droższe, kurcze wszędzie sprzeczne informacje... Czytałem wcześniej że Rony to najlepsze opony na przód... A co z tylną oponą? Dobra będzie?
KVL Napisano 16 Lutego 2011 Napisano 16 Lutego 2011 W poprzednim sezonie śmigałem na Rocket Ron'ach i w zakresie trzymania sprawdziły się bardzo dobrze. Natomiast opona z tyłu zużyła się do ok 60% fabrycznego bieżnika, opona z przodu bez zużycia. Co do łapania kapcia: jestem ciekawy czy to dotyczy opony czy stylu jazdy/ciśnienia/wagi rowerzysty etc. ja miałem cztery gumy. Nie oszczędzam się w terenie, ważę do 100kg, pompuje pod górną wartość dopuszczalnego ciśnienia. w zimie na przodzie zostawiłem Rocketa (faktycznie trzyma dobrze) natomiast na tyle mam Continental Gravity http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=18849. Opona daje super trakcje w terenie i niskie opory toczenia na asfalcie.
Snowy24 Napisano 16 Lutego 2011 Autor Napisano 16 Lutego 2011 Nikt nie miał styczności z Syncros Point'N Chute ?
Vermon Napisano 17 Lutego 2011 Napisano 17 Lutego 2011 Ja bym dał na tył Continetal Race King 2.2 drut na przód schwalbe rocket ron 2.25 performance
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.