ABYS Napisano 16 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 (edytowane) Dzień dobry 15 lutego 2011, przed godz. 10.00 z terenu szpitala Gin.- Poł. na Polnej, (Poznań) skradziono rower: Specialized Rockhopper Expert SL 2010, srebrny. Numer ramy: WUD09902162E. Na rowerze zaistalowane były hamulce Avid Elixir CR 185/160 nr: 03T09003120 / 03T09003183, skradziony rower posiadał korbę SLX. Rower przypięty był łańcuchem 8mm z hartowanej stali, łańcuch został rozcięty nożycami. W linku jest zdjęcie i opis modelu: http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCProduct.jsp?arc=2010&spid=45807 Dodatkowo zdjęcia: OSOBIE KTÓRA UDZIELI INFORMACJI KTÓRE DOPROWADZĄ DO ODZYSKANIA ROWERU WYPŁACONA ZOSTANIE NAGRODA! Kontakt: 602374559 e-mail: abys@wp.pl Walczę dalej. Podaję link do strony z informacją o krzadzieży: http://twt.net.pl/rower/, jeżeli macie jakieś uwagi co do treści i formy to proszę o informację. Proszę, zapodajcie tego linka dalej do swoich znajomych. Niedługo wiosna, na pewno ktoś będzie się chciał pochwalić "nowym" nabytkiem. Admina proszę o dodanie powyższego linku do pierwszego postu, bo nie każdemu będzie się chciało czytać to wszystko. Dziękuję! Edytowane 25 Lutego 2011 przez Biera na prośbę użytkownika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 16 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Szlag trafia człowieka jak coś takiego czyta... Rower świetny, na pewno zguby bardzo brakuje , jednak zapytam, Czym dokładnie był zapięty, jesteś w stanie podać model zapięcia? Złodziej zostawił zapięcie czy wziął razem ze sobą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 16 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Zapięcie takie jak tu: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_lancuch+achl+65.html?PT=53138370&PZTA=8&HNT=T&PD=53010880&WSZDZ=T Łańcuch został zabrany razem z rowerem. Zostało tylko rozcięte ogniwo. Jestem ciekaw jakie wielkie musiały być nożyce aby to przeciąć...? I że nikt tego nie widział... przecież tam cały czas ochrona jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 16 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Współczucia. Tak dla przestrogi innych, no i żeby sprzedaż tego zapięcia zmalała powinieneś opisać zapięcie w dziale testów. Pewnie nie będzie to pochlebna recenzja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 16 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Póki co, trudno coś jednoznacznie powiedzieć o tym zapięciu. Niewiem czym to było cięte, być może użyto odpowiednio mocnych nożyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec71 Napisano 16 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 w podobny sposób straciłem schwina moaba4 Kupiłem go na raty.Ledwie zdążyłem je spłacić i po rowerze zostało wspomnienie.Ręce sku.... ucinać. Obecnie nie zostawiam roweru nawet na sekundę.Nawet do sklepu z nim wchodzę.Generalnie nie ma zabezpieczenia przed amatorem cudzego roweru.osobiście boję się puścić córkę na rowerze gdzieś na miasto, aby jej zniego nie ściągnęli.Bandytyzm a policja potrafi tylko wlepiać mandaty za jazdę po chodniku, ochraniarze śpią po kontach a straż miejska nawet nie potrafi przegnać pieszych z ścieżki rowerowej sh*tmano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 16 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Zapisz ten rower do Bazy rowerów, może coś to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 16 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Już zgłoszone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 (edytowane) mnie ukradli we wrześniu. mam nagranie z monitoringu. trzymam kciuki. Edytowane 17 Lutego 2011 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziol Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Wspolczuje,piekna maszyna,mam nadziej ze sie odnajdzie...sam tez bede wypatrywal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotas Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Takiego to tylko złapać i wpier...lić Pod szpitalem nie było monitoringu? Może była gdzieś jakaś kamera i jest coś nagrane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Dziękuję Wam za wsparcie. Monitoring szpitalny jest tylko od strony magazynów. Ale za to wokół szpitala są kamery monitoringu miejskiego. Wybaczcie, ale na razie nie będę opisywał szczegółów. Złodziej może czytać to forum. Jeszcze ostrzeżenie dla tych, którzy używają takich łańcuchów. W dobrych sklepach z narzędziami można kupić nożyce, za niewiele ponad 100zł, którymi można przeciąć nawet 2cm pręty. Wiem to od kolegi, który sprzedaje m.in. kłódki, zamki itp. Twierdzi, że wszystkie hartowane i utwardzane zabezpieczenia (bez atestów) są g..... warte. Wszystko wskazuje na to, że ma rację. Szkoda, że wcześniej się na ten temat nie zgadaliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur00191 Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 To znaczy,że takie nożyce trudno trafić? Mnie też ukradziono rowery,i to aż dwa,oczywiście jeden we wrześniu 2008 (prawie złom) I drugi,już bardzo dobry między 30 kwietnia a 1 maja,kiedy to zostawiłem go bez żadnych zabezpieczeń głęboko w zaroślach;no przecież wydawałoby się,że nikt nie weźmie,a jednak.. Ale nie szkoda mi,bo nie ma czego.. Aha,policja nic tu nikogo nie schwytała,jak by coś; ) Pzdr.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 To znaczy,że takie nożyce trudno trafić? (...) No właśnie że nietrudno! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Typowe zapięcia rowerowe są do kitu, nawet atestowane. Kupiłem łańcuch motocyklowy Citadel by ABUS z oczkami ze stali hartowanej o grubości pręta 10mm. A i tak staram się bika nie spuszczać z oczu. Można przeciąć jedynie hydraulicznymi lub ... ciekły azot. To wymaga już profeski, a poza tym nikt nie nosi ciekłego azotu w wiaderku Jest jednak jeden spory minus- waga Łączę się w bólu po stracie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 (edytowane) mnie ukradli we wrześniu. mam nagranie z monitoringu. trzymam kciuki. Monitoring... No cóż, gdyby chodziło o zabójstwo to już koleś by siedział w pierdlu a tak... Zapięcie takie jak tu: http://www.cyklotur....3010880&WSZDZ=T Łańcuch został zabrany razem z rowerem. Zostało tylko rozcięte ogniwo. Jestem ciekaw jakie wielkie musiały być nożyce aby to przeciąć...? I że nikt tego nie widział... przecież tam cały czas ochrona jest. To teraz pytanie czy pojawiłeś się tam raz czy tez pracujesz w tym szpitalu i często przypinałeś rower? Mi to ewidentnie wygląda na to drugie (bo nikt nie chodzi z przecinakiem do takich łańcuchów po mieście), i nie chce nikogo oskarżać ale wysoce prawdopodobne jest, że złodziej był w zmowie z tym cieciem. Ileż to razy ukradli komuś rower ze strzeżonego osiedla... Cieć dużo nie zarabia a za taki rower złodziej odpali mu niezłą działkę... Ja bym poprosił policje, aby zastosowali prowokacje ale wątpię żeby ktoś chciał się w to bawić, chyba że masz jakiegoś znajomego wysoko postawionego w psiarni. Wielka strata... Edytowane 23 Lutego 2011 przez Artro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) (...) a poza tym nikt nie nosi ciekłego azotu w wiaderku (...) W wiaderku to nie, ale w termosie. Zdarza mi się czasami.... To teraz pytanie czy pojawiłeś się tam raz czy tez pracujesz w tym szpitalu i często przypinałeś rower? ...codziennie. Czuję się tak jak by mi ktoś, niewiem.... psa ukradł albo zabił. Aktualny link do tego zapięcia: http://www.velo.com.pl/produkty/?m=0&pk=%&id=2245 Edytowane 24 Lutego 2011 przez ABYS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) Walczę dalej. Podaję link do strony z informacją o krzadzieży: http://twt.net.pl/rower/, jeżeli macie jakieś uwagi co do treści i formy to proszę o informację. Proszę, zapodajcie tego linka dalej do swoich znajomych. Niedługo wiosna, na pewno ktoś będzie się chciał pochwalić "nowym" nabytkiem. Admina proszę o dodanie powyższego linku do pierwszego postu, bo nie każdemu będzie się chciało czytać to wszystko. Dziękuję! Edytowane 25 Lutego 2011 przez ABYS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Mi ukradli z balkonu bez zapięcia w sumie mało w niego włożyłem ale żal pozostał. Jak ginie taki sprzęt to mnie krew zalewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Allegro nie masz co przeglądać, raczej nikt nie jest tak głupi żeby wystawić skradziony rower w internecie. Jeśli już pójdzie na allegro to na części więc i tak bez szans na sukces. Przeglądaj lokalne Anonse i w ogóle ogłoszenia w gazetach. Chodź po lokalnych bazarach/giełdach etc. Ja ostatnio z nudów dorwałem Anonse i ludzie robili takie błędy w nazwach rowerów i częściach rowerowych, nawet niezłej klasy na LX/XT/XTR że masakra. Pierwsze co mi się wtedy nasuwa, że to sprzedaje ktoś kto nie ma krzty pojęcia o rowerach czyli potencjalny złodziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (...)Jeśli już pójdzie na allegro to na części więc i tak bez szans na sukces(...) Czyżby? Hamulce mają numery fabryczne. Ramy, siodła, kół ani amortyzatora niema w sprzedaży w takim zestawieniu i kolorze. Korba jest charakterystycznie obtarta. Wolałbym jednak aby rower odnałazł się w całości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Zacznij odwiedzać giełdy i rynki w Poznaniu, przede wszystkim Starą Rzeźnię, Plac Wielkopolski, Jeżycki. Obserwuj miejsca, gdzie ludzie często jeżdżą czyli malta, cytadela, strzeszynek. Pójdź do sklepów/serwisów, nie jest to kolejny kellys/kross za 1500zł więc jest szansa, że ktoś go zapamiętał. Powodzenia w szukaniu, i oczywiście będę wypatrywał szarego Speca. Już raz tak znalazłem rower (wprawdzie dowiedziałem się o tym parę dni później ale zawsze...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Zacznij odwiedzać giełdy i rynki w Poznaniu, przede wszystkim Starą Rzeźnię, Plac Wielkopolski, Jeżycki. Obserwuj miejsca, gdzie ludzie często jeżdżą czyli malta, cytadela, strzeszynek. (...) Tak też robię, jak tylko poskładam kolejny rower (juz na finiszu) to bedę się rozglądał w terenie. Diękuję Wam raz jeszcze za wsparcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezi Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Jak jechałem odebrać żonę i syna to się nieco zapatrzyłem na twoja maszynę. Śliczna była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Naprawdę współczuje, mi raz ukradli rower spod sklepu zostawiłem go dosłownie na pół minuty-wystarczyło(całe szczęście że wtedy zaczynałem przygodę z rowerami, a było to ładne parę lat wstecz, rower też był niewiele wart ok.600zł, ale zawsze szkoda). Teraz gdy śmigam na moim składaku do którego włożyłem dość dużo kasy nie spuszczam go nawet na sekundę z pola widzenia, wchodzę nawet z nim do sklepów. Wychodzę z założenia że strzeżonego pan Bóg strzeże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi